| | | | | |

Neuletarvikkeiden uutuuksia Prymiltä

Yhteistyössä Prym, tuotteita saatu Prymiltä

Käsityöbloggaamisen yksi paras puoli on toki muut kollegat ja uutuuksien hypistely yhdessä. Näitä tilaisuuksia tulee aina välillä, ja joka kerta se on yhtä virkistävää! Tällä kertaa kokoonnuimme Prymin tiloihin, jossa saimme tutustua niin tarvike- kuin lankauutuuksiinkin.

Monet tarvikkeet kestävät hyvin vuodesta toiseen. On kuitenkin eri asia tyytyä vanhaan huonoon käsityövälineeseen, kuin että säännöllisesti käy läpi ne omat tarvikkeensa ja vertaa esim uutuuksiin. Hyvänä esimerkkinä toimii virkkuukoukut ja pyöröpuikot. Joitakin vuosia sitten myytiin vain pelkästään suoria metallisia virkkuukoukkuja, joilla virkkaamalla saa sormet nopeasti ruvelle. Mutta vaihtamalla koukun ergonomiseen ja kädelle sopivaa koukkuun, voi innostus käsitöihin palata nopeasti takaisin.

Sama koskee siis myös pyöröpuikkoja. Nyt Prymiltä oli tullut isoissa kooissa pyöröpuikot, joiden kaapeli on metallinen. Olen innostunut ChiaoGoon vastaavista puikoista, joiden kärki taas on terästä. Prymin puikkojen kärki on sukkapuikoistakin tuttua hieman joustavaa muovia, joka taas ei satuta niin paljon sormenpäitä. Täydellistä, että jokaiselle löytyy siis nyt vaihtoehto!

 

 

Tarvikkeiden lisäksi pääsimme myös testaamaan Regian ja Rowanin uutuuslankoja. Sokkotestissä ihastuin heti jakkia sisältävään pehmeään lankaan, josta sain onneksi myös näytteen kotiin. Samoin Hupsistarallaa Terhin kanssa innostuimme Regian uusista lastensukkiin tarkoitetusta langasta, jolla saa neulottua lasten sukat mallin mukaisesti raidoitettuna. En tosin itse vieläkään aivan täysin tajua miten lanka toimii eri kooissa ja varsinkin kantapään kohdalla, joten jään odottamaan Terhin raporttia langasta.

Meidän naamat virneeseen sai kuitenkin erityisesti taipuva palmikkopuikko. Siis pieni puikko, jolle voi siirtää silmukat odottamaan palmikoiden neulomisessa. No tämä puikko taipuu, ja sillä saa silmukat vaikka sellaiselle lenkille, ettei yhtään silmukkaa tipu matkan varrella. Todellinen innovaatio, ja melkein innostuin palmikoistakin siinä huumassa.

Ompelijana taas innostuin neulojen säilytysputkilosta (näkyy yllä), sekä neppareiden kiinnityslaitteesta. Jos pienillä apuvälineillä voi parantaa käsityökokemusta, niin suon sellaiselle lähes aina pienen ajan tutustuessa. Toki on myös tarvikkeita, joita ilmankin pärjää. Tärkeintä onkin tunnistaa mitä tekee eniten, ja mistä tarvikkeista voisi olla itselle hyötyä.

Minä otan seuraavien sukkien kanssa testiin nuo Prymin joustavat puikot. Kuulemma niitä on nyt paranneltu sitten ensijulkaisun, ja niistä on tehty hitusen tukevampia. Samoin nuo pyöröpuikot oikein huutavat pääsyä testiin. Niistä on tulossa pienempiä kokoja kuulemma ja toivottavasti ensi vuoden puolella, joten niitä odotellessa! Miksi siis hinkata ja tuskastua välineisiin, jos uutta teknologiaa ja laatuakin on saatavilla? 😉

 

Kiitos kutsusta Prym!

 

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *