| | | | | |

Tarvikkeita heijastimen tekoon

Osa tuotteista saatu Prymiltä

Se on sitten #säihkesyyskuu, tervetuloa!

Säihkesyyskuun teemaa voi katsoa monelta eri kantilta. Toisaalta se voi tarkoittaa juuri heijastimia, tai toki toisaalta siihen voi laskea mukaan kaiken säihkyvän, erilaiset paljetit ja bling-blingit mukaan lukien. Itse aloitan syyskuun säihkyvillä heijasteilla, eli toki heijastimilla. Niitä on askarreltu Mehukekkereillä aiemminkin, ja suuritöisin oli toki taikaliivit, eli heijastusliivit.

Heijastimisissa on monia säädöksiä, ja niitä sääteleekin EU:n direktiivi CE-merkintä ja koodi EN 13356. Osa itse tehdyistä heijastimista ei siis ole virallisia heijastimia, joten niiden lisäksi suosittelen aina myös säädöksien täyttäviä heijastimia. Se, että tuote kuitenkin näyttää heijastimelta ja heijastaa valoa takaisin esim. auton tai pyörän valoista, auttaa paljon liikenteessä. Oikeastaan jos tarkasti ajatellaan, marraskuun pimeydessä heijastimia on tuskin kenelläkään meistä liikaa.

Kuten sanoin, heijastimia voi tehdä myös itse. Tällöin ne eivät ehkä käytä EU:n direktiivejä, joten kyseessä on heijastimen näköinen tuote.

 

 

Heijastimen tekemiseen tarvittavia tarvikkeita:

Heijastinkangas

Heijastinkangasta saa monessa eri muodossa. Olen nähnyt siitä myös eri värejä, kuten mustaa. Sitä on saatavilla eri levyisinä, sekä esim. nauhana. Kankaasta voi leikata toivomiaan muotoja, ja ommella sitä kiinni toiseen kankaaseen.

 

Heijastinlanka

Prymiltä on saatavilla heijastinlankaa. Kyseessä on lankakerän näköinen lanka, sitä voi esim. neuloa, virkata tai ommella haluamaansa tuotteeseen. Lanka ei juurikaan veny, ja katkeaakin tiukkaan vedettäessä. Se on kuitenkin kovin kätevää juuri silloin, kun haluaa esim. neuloa resorin tai vain yhden raidan sekaan mukaan heijastavaa lankaa. Lanka on heijastavaa molemmilta puolilta, mutta se ei korvaa oikeaa heijastinta!

 

Heijastintere

Heijastintere sopii parhaiten ompeluun ja saumoihin. Sitä voi käyttää esim. ulkovaatteisiin, jolloin saumoja voi korostaa tereellä, ja toisaalta samalla saa heijastavia pintoja vaatteeseen. Erittäin kätevää!

 

Lukot ja avaimenperät

Jotta heijastimen saa pysymään vauhdissa mukana, tarvitaan toki myös lukkoja, kuminauhoja, avaimenperiä tai hakaneuloja. Itse olen yrittänyt päästä pois hakaneuloista, sillä ne usein rikkovat takin pintaa, jäävät usein kiinni jonnekin ja ovat ns. epäluotettavia. Mikäli takissasi on vain paikkoja johon tuollainen metallinen lukko on hyvä kiinnittää, niin suosi mieluummin sellaista! Myös käteen kiinnitettävä kuminauha on hyvä, tosin sen ainut huono puoli on että se saattaa tippua esim. narikassa takkia riisuttaessa.

 

Pieniä ja vähän isompia ohjeita heijastimiin on siis luvassa. Kannattaa pysyä kuulolla, ja ihan ensimmäisenä ideoita pääsee kurkistamaan toki Mehukekkerit instassa ja InstaStoriessa. Näytään kun tavataan!

Similar Posts

2 Comments

  1. Sainkin juuri paketin heijastinnauhaa, niin voisin työstää jonkun heijastavan jutun. Mutta oisko sulla kokemusta joustavasta heijastinnauhasta, mitähän sellaisesta voisi tehdä? Varmaan toki voi käyttää samaan tapaan kuin joustamatontakin 😊
    IG @outijm

    1. Hei Outi! Joustava heijastinnauha on itsellenikin kyllä uutuus. Toimii varmasti ihan samalla tavalla kuin joustamaton, mutta itse lisäisin esim. pipoon tai muihin joustaviin asusteisiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *