| | | | | |

Ompele tyylikäs heijastin!

Kaupallisessa yhteistyössä Pfaff Suomi

 

Heijastimen ompelun voi tehdä todella monella tapaa. Heijastimen tarvikkeina voi käyttää eri leveyisiä heijastinauhoja, tai isompaa esim. askartelukaupasta ostettavaa palaa heijastinkangasta.  Siitä voi siis leikata haluamansa muodon, ja ommella sitä kiinni käsin tai koneella. Anna siis ideoidesi lentää ja tee samalla heijastimia vaikka ystävillekin!

Kauniin, ja juuri omanlaisensa heijastimen saa nopeasti ompelukoneella. Monissa ompelukoneissa on laajat kirjontaohjelmat, sekä myös automaattisia kirjontakuvioita. Testasin oman Pfaff Ambition 1.0 koneeni toimintoja siis heijastimiin. Kaikki tikkaukset on tehty koneen vakiosäädöillä, sekä myös koneen automaattisilla tikeillä. En siis ole tällä kertaa muuttanut tai ohjelmoinut omia kuvioita, vaikka toki sekin olisi mahdollista.

 

 

 

Olen itse kokenut kaikista parhaimmaksi käytännön kaveriksi heijastinkankaalle huovan. Huopa on mukavaa ommeltavaa, se kestää kaikenlaisia syys- ja talvisäitä, sekä se pysyy mukavan jämäkkänä. Parasta on toki ollut kierrätyshuopa, jota on ainakin aiemmin saanut muunmuassa Taito-shopeista.

Ja kuten jo aiemmin mainitsin, riippuen vähän ostamastasi heijastinkankaasta, itse tehty heijastin ei välttämättä ole täysin EU:n standardien mukainen. Huolehdithan näkyvyydestä siis myös muilla heijasteilla!

 

 

Heijastimissa suosin itse takkin omiin lenkkeihin ripustettavia heijastimia, tai käsivarteen takin päälle pujotettavia heijastimia. Pfaffeissa on mahdollisuus usein vielä tosiaan muokata sitä omaa tikkiä, joten omalaatuisten heijastimien mahdollisuudet ovat lähes rajattomat!

 

Mitat heijastimille:

Kuvissa näkyvä pienempi ripustettava heijastin on 6 x 8 cm (itse heijastinkangas 0,5 cm tätä pienempi)

Isompi, hihan päälle pujotettava heijastin on 7 x 14 cm (itse heijastinkangas 0,5 cm tätä pienempi), ja sen nurjalla puolella kulkeva kuminauha on noin 17 cm pitkä.

 

Ohje heijastimen ompeluun:

Testaa siis ensin jämäkankaalle koneestasi löytyviä koristetikkauksia. Valitse sen jälkeen omat suosikkisi, tai ohjelmoi koneesta aivan oma uusi koristetikki. Aseta sen jälkeen heijastinpala huovan päälle, ja tikkaa mustalla langalla valitsemasi tikit. Vähän riippuen mistä kohtaa aloitin ompelemaan, mahtui näihin 3-4 tikkausta allekkain.

Lopuksi kiinnitä lukko ohuella metallilangalla helmen kera huopaan. Vaihtoehtoisesti ompele nurjalle puolelle leveä kuminauha, nurjan puolen molempiin päihin kiinni. Kuminauha joutuu suurimmalle rasitukselle, joten tikkaa se erittäin hyvin huopaan kiinni.

 

Kaupallisessa yhteistyössä Pfaff

 


Similar Posts

6 Comments

  1. Ihana idea! Juuri eilen ähräsin vanhasta huomioliivistä palat ekaluokkalaisen reppuun. Samalla mietin ideat hukassa mitä voisi tehdä heijastinkankaista, tässähän se tulikin. 🙂

    1. Näihin voi tosiaan käyttää pieniäkin hukkapaloja, tai vaikka leikata jotain eri kuvioita tilkkutäkin tyyliin! Se olisikin hyvä idea itseasiassa 😉

  2. Tää heijastinhomma on kyl niin mun heikkous. Ihan liian harvoin käytän heijastimia. Kirjomalla saa kyl kivoja. Taidan ottaa syksyn haasteeksi jonkun uuden tyyppisen heijastinmallin itselleni. Oon aiemmin integroinut yhden laukkuuni ja toinen muoto oli pipon tupsuun ympätty versio. Tiesitkös muuten, et heijastinmatskua saa nykyisin monessa eri värissä? Se tuo minusta kivaa vaihtelua. 😊

    1. Kyllä muuten tiesin, ja mainitsinkin siitä edellisessä postauksessani. Mielestäni se musta heijastinkangas ei heijasta ihan niin hyvin, mutta se on kyllä kovin tyylikästä 🙂 Ja tosiaan, tuo mukavaa vaihtelua.

    1. Kiva Raisa että tykkäsit ideasta! Tätä voi tosiaan käyttää mielihyvin ihan omaan tyyliin sopivaksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.