-Supersuositut käsityöohjeet

Raiteet lapaset – Raiteet Mittens

 

Pehmeät lapaset kuuluvat syksyyn. Kun lapanen istuu käteen sopivasti, on sillä helppo pyöräillä, kulkea käsi kädessä syksyn lehtien kahistessa jalkojen alla, tai nauttia tuulen huminasta metsässä. Hyvä lapanen koostuu siis ohjeesta ja pehmeästä langasta, sekä puikkojen kilinästä!

Olen työstänyt ensimmäisiä maksullisia ohjeitani nyt Ravelryyn. Niistä ensimmäinen on Raiteet lapaset, jotka on neulottu unelmaisen pehmeästä Hedgehog Fibres Merino DK langasta. Vaihtoehtoisia lankojakin voi toki käyttää, ja näihin sopii esim. Sandnesgarnin Merino Ull tai Novitan Cotton Wool.

Lapasten juju on kämmenselällä kulkeva smokkimainen kuvio. Samaa sarjaa on tulossa vielä pipo, joten yhdessä nämä tekevät mainion setin.

Lapasten istuvuutta lisää huomattavasti intialainen peukalokiila, joka takaa lapasen mukavuuden ja pysyvyyden kädessä. Kokoja löytyy noin kaksivuotiaasta aikuisten kokoihin. Tämä ohje on myös testineulottu ja ohjetta on sen pohjalta muokattu.

Minä neuloin omaan todella pieneen käteeni nämä kuvassa näkyvät teinin koon lapaset. Ihana saada ottaa ne vihdoin käyttöön, sillä viileää syksyä on jopa vähän odotettu. Ihania neulehetkiä!

 

 

Osta ohje Ravelrysta

 

I knitted these lovely Raiteet Mittens with Hedgehog Fibres Merino DK. The pattern is now on Ravelry also in english.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Hiusdonitsin Ompeluohje Näppärä Ohje

Hiusdonitsin ompeleminen

Vuodesta toiseen suosittu hiusdonitsi, eli scrunchie on helppo ommella itsekin. Tällä ohjeella pärjää vähemmän ommellut, ja ompelet omat hiusdonitsit myös kierrätyskankaista!

Kankainen henkari

  Viikon kierrätysvinkkinä on vanhat puuvillakankaat ja henkarit. Niitä riittää aivan varmasti kaikilla. On vanhoja lakanoita, tyynyliinoja, kauluspaitoja, hameita ja

Helppo haamu naamiaispuku

      Lapset ilmoittivat päiväkodin naamiaisten lähestyvän. Uhkarohkeasti tiedustelin mitä pukuja on seuraavaksi ompelulistalla, ja hymy levisi huulilleni kun

Blogikirppis

Vapun pyhäpäivinä päätin siivoilla kaappejamme. Paljon liian pieniä vaatteita lähti lasten serkkutytölle, mutta osan mekoista säästin myös teille. Paljon olette