Raiteet lapaset – Raiteet Mittens

 

Pehmeät lapaset kuuluvat syksyyn. Kun lapanen istuu käteen sopivasti, on sillä helppo pyöräillä, kulkea käsi kädessä syksyn lehtien kahistessa jalkojen alla, tai nauttia tuulen huminasta metsässä. Hyvä lapanen koostuu siis ohjeesta ja pehmeästä langasta, sekä puikkojen kilinästä!

Olen työstänyt ensimmäisiä maksullisia ohjeitani nyt Ravelryyn. Niistä ensimmäinen on Raiteet lapaset, jotka on neulottu unelmaisen pehmeästä Hedgehog Fibres Merino DK langasta. Vaihtoehtoisia lankojakin voi toki käyttää, ja näihin sopii esim. Sandnesgarnin Merino Ull tai Novitan Cotton Wool.

Lapasten juju on kämmenselällä kulkeva smokkimainen kuvio. Samaa sarjaa on tulossa vielä pipo, joten yhdessä nämä tekevät mainion setin.

Lapasten istuvuutta lisää huomattavasti intialainen peukalokiila, joka takaa lapasen mukavuuden ja pysyvyyden kädessä. Kokoja löytyy noin kaksivuotiaasta aikuisten kokoihin. Tämä ohje on myös testineulottu ja ohjetta on sen pohjalta muokattu.

Minä neuloin omaan todella pieneen käteeni nämä kuvassa näkyvät teinin koon lapaset. Ihana saada ottaa ne vihdoin käyttöön, sillä viileää syksyä on jopa vähän odotettu. Ihania neulehetkiä!

 

 

Osta ohje Ravelrysta

 

I knitted these lovely Raiteet Mittens with Hedgehog Fibres Merino DK. The pattern is now on Ravelry also in english.

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Ohjeita kesähattuihin ja lippiksiin

Nyt on aika kaivaa esiin kankaita kesälakkeja varten, virkkuukoukkuja kesälippiksiin tai muihin kesälakkeihin. Joka kesäistä mietintää varten olen nyt koonnut

Pipovaihto

      Näin syksyn kunniaksi päätimme tehdä ystäväni kanssa pipovaihdon. Minä ompelin kaksi pipoa, ja meidän lapsemme saivat kaksi

Neuleklinikka osa 2: Silmukoiden poimiminen

Neuleklinikan osassa 2 näytän miten saat helposti poimittua uudet silmukat esim. kantalapusta, kädentien hihasilmukat ylhäältä alas neulottaessa tai silmukat pääntieresoriin.