-Supersuositut käsityöohjeet

Huppari ja joustavat farkut koululaiselle

 

Se on kyllä mielenkiintoista, miten lapsen pukeutuminen muuttuu koulunaloituksen myötä. Varsinkin kun samassa koulussa on oppilaita kuudennelle luokalle, otetaan niistä näköjään paljon mallia jo heti alkuun.

Pienistä yksityiskohdista ja keskusteluista huolimatta olen kuitenkin saanut yhä ommella. Tai ehkä olen vain saanut lapset uskomaan siihen, että vaatteita ei voi ostaa kaupoista, joten pyyntöjä on tullut kankaista.

Viime viikolla osallistuinkin Saumanvara-ompeluryhmän haasteeseen, jossa ompelimme viimeisistä NOSH kankaista. Luomupuuvillaan erikoistunut NOSH kun lopetti tuossa joku aika sitten kankaiden myynnin kokonaan, ja verkkokauppa tyhjeni kankaiden osalta puolessa tunnissa. Myönnän, että myös minä olin heti aamulla näppäilemässä ostoskoriin kankaita. Niin oli näköjään moni muukin! Asia on todella haikea, ja olenkin tehnyt surutyötä asian suhteen. Nyt oli aika ottaa sarvista kiinni, ja ommella kaapista löytyvistä kankaista. Kaappiin jäi yhä NOSHia, joten surutyötä voi tehdä pidempäänkin.

 

 

Alunperin lapsi toivoi minulta samanlaista jakkua, jollaisia käytän paljon itsekin. Ehkä sellainen on luvassa sitten seuraavaksi, mutta nyt ainakin näin alkuun halusin kuitenkin ommella hänelle uuden hupparin Silmu-kankaasta. Tästä tulikin lapsen mielestä todella hyvä, ja se on ollut nyt yksi viikon käytetyimmistä vaatteista. Kaava on Mekkotehtaan koululaisten kirjasta, kahden paita koossa 128 cm. Tein siitä siis hupullisen version ja lisäsin helmaan vielä kätevän anorakkitaskun, tutun omasta lapsuudestani.

Hupparin kaveriksi ompelin molemmille lapsille vielä housut NOSHin farkkucollegesta. Isomman lapsen housut on Paapiin kaavakirjasta todella muokattu versio, ja pienemmän lapsen housut taas on tehty itse muokkaamastani kaavasta. Itse asiassa niistä taisi tulla hitusen liian sopivat, joten seuraava koko taitaa olla jo kohta vuorossa.

Setistä tuli oikeastaan todella käyttökelpoinen. Ja onneksi kaapeissa on vielä NOSHeja jäljellä, jotta nämä eivät aivan viimeisiksi jää. Esimerkiksi tuo Silmu on yksi kaikkien aikojen suosikkejani, niin itsellä kuin nyt myös lapsella.

Joko syksyn ompelukset on teillä päässyt vauhtiin? 😉

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

5 thoughts on “Huppari ja joustavat farkut koululaiselle”

  1. Ihanan väriset vaatteet, ovat niin kauniit ja pirteät! Minä useamman lapsen äiti täällä yritän opetella ompelun alkeita. Olisi ihanaa osata ommella lastenvaatteita. Eilen sain yhdet leggarit tehtyä. Tämä sinun blogisi on mahtava ja vaikutat itse mukavalta ihmiseltä! Käyn varmasti täällä jatkossakin lukemassa.

    Kivaa syksyä!

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Luomu Murua

    Ihastuin loppusyksystä Murun ja Vanja Sean luomuneuloksiin käsityömessuilla. Messujen jälkeen tilasin vielä lisää heidän verkkokaupastaan, koska no innostuin.

Bambimekot

  Lomalla on ollut aikaa viettää tunteja ompelukoneen ääressä. Kun leikkaan yhden mekon, on sama kangas leikattava aina kokonaan loppuun.

Retrokaappi

Olohuoneen pienen remontin jälkeen haeskelin lipastoa erilaisilta kirppiksiltä kuukauden verran. Pari kertaa hienot lipastot oli viety juuri nenän edestä, ja

Joulun odotus

  Ennen lapsia en ollut ollenkaan jouluihminen. Töiden kasaantuminen jouluksi aiheutti jo stressin sinällään, saati reissaamiset ympäri Suomen sukulaisiin parin