| | | | |

Huppari ja joustavat farkut koululaiselle

 

Se on kyllä mielenkiintoista, miten lapsen pukeutuminen muuttuu koulunaloituksen myötä. Varsinkin kun samassa koulussa on oppilaita kuudennelle luokalle, otetaan niistä näköjään paljon mallia jo heti alkuun.

Pienistä yksityiskohdista ja keskusteluista huolimatta olen kuitenkin saanut yhä ommella. Tai ehkä olen vain saanut lapset uskomaan siihen, että vaatteita ei voi ostaa kaupoista, joten pyyntöjä on tullut kankaista.

Viime viikolla osallistuinkin Saumanvara-ompeluryhmän haasteeseen, jossa ompelimme viimeisistä NOSH kankaista. Luomupuuvillaan erikoistunut NOSH kun lopetti tuossa joku aika sitten kankaiden myynnin kokonaan, ja verkkokauppa tyhjeni kankaiden osalta puolessa tunnissa. Myönnän, että myös minä olin heti aamulla näppäilemässä ostoskoriin kankaita. Niin oli näköjään moni muukin! Asia on todella haikea, ja olenkin tehnyt surutyötä asian suhteen. Nyt oli aika ottaa sarvista kiinni, ja ommella kaapista löytyvistä kankaista. Kaappiin jäi yhä NOSHia, joten surutyötä voi tehdä pidempäänkin.

 

 

Alunperin lapsi toivoi minulta samanlaista jakkua, jollaisia käytän paljon itsekin. Ehkä sellainen on luvassa sitten seuraavaksi, mutta nyt ainakin näin alkuun halusin kuitenkin ommella hänelle uuden hupparin Silmu-kankaasta. Tästä tulikin lapsen mielestä todella hyvä, ja se on ollut nyt yksi viikon käytetyimmistä vaatteista. Kaava on Mekkotehtaan koululaisten kirjasta, kahden paita koossa 128 cm. Tein siitä siis hupullisen version ja lisäsin helmaan vielä kätevän anorakkitaskun, tutun omasta lapsuudestani.

Hupparin kaveriksi ompelin molemmille lapsille vielä housut NOSHin farkkucollegesta. Isomman lapsen housut on Paapiin kaavakirjasta todella muokattu versio, ja pienemmän lapsen housut taas on tehty itse muokkaamastani kaavasta. Itse asiassa niistä taisi tulla hitusen liian sopivat, joten seuraava koko taitaa olla jo kohta vuorossa.

Setistä tuli oikeastaan todella käyttökelpoinen. Ja onneksi kaapeissa on vielä NOSHeja jäljellä, jotta nämä eivät aivan viimeisiksi jää. Esimerkiksi tuo Silmu on yksi kaikkien aikojen suosikkejani, niin itsellä kuin nyt myös lapsella.

Joko syksyn ompelukset on teillä päässyt vauhtiin? 😉

Similar Posts

5 Comments

    1. No se on! Jopa mietin sellaisen ompelemista itsellenikin, kunnes tajusin etten käytä huppareita 😉

  1. Ihanan väriset vaatteet, ovat niin kauniit ja pirteät! Minä useamman lapsen äiti täällä yritän opetella ompelun alkeita. Olisi ihanaa osata ommella lastenvaatteita. Eilen sain yhdet leggarit tehtyä. Tämä sinun blogisi on mahtava ja vaikutat itse mukavalta ihmiseltä! Käyn varmasti täällä jatkossakin lukemassa.

    Kivaa syksyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *