skt2021 1920x1080
| | |

Suomen Kädentaidot-messut 2021 tulossa

Kaupallinen yhteistyö Tampereen Messut kanssa

Jokavuotista marraskuun käsityöalan suurtapahtumaa on odotettu. Elokuussa en uskaltanut vielä edes toivoa mitään, mutta nyt olen uskaltanut varata jo junaliput. Eli kyllä, Tampereen Suomen Kädentaidot-messuilla näkee taas ihmisiä, pääsee puhumaan käsitöistä ja fiilistemään tämän hetken käsityömuotia!

Suomen Kädentaidot Messuohjelma 2021

Viime vuoden virtuaalimessuillakin oli paikkansa. Jäin silti kaipaamaan yhdessä nauramista, juttelua ja tarvikkeiden hiplailua ihan konkreettisesti. Tämän vuoden tavoitteenani onkin oppia messuilta jokin uusi käsityötekniikka tai taito. Ohjelmassa on nimittäin valtavasti työnäytöksiä ja työpajoja, joissa pääsee kokeilemaan uutta.

Pari vuotta sitten pääsin messuilla kokeilemaan ensimmäisen kerran tuftausta. Olin kyllä nähnyt tekniikkaa aiemmin, mutta messuilla nopea kokeilu antoi aivan uuden sysäyksen koko tekniikan opettelua varten. Jotain samanlaista innostusta toivon nytkin, kun pääsee samalla myös juttelemaan muiden käsityöläisten kanssa.

Esimerkiksi Taitoliiton Taitolavalla pääsee seuraamaan ryijyn suunnittelua, räsymaton värisuunnittelua, korin punomista, neulomisen tikapuutekniikkaa ja lankadominanssia. Minäkin olen lavalla puhumassa perjantaina 12.11. klo 11:00 tämän vuoden käsityötekniikasta, eli parsimisesta ja paikkaamisesta. Uusi ensi vuoden tekniikka paljastetaan myös messuilla, ja sitä vasta innolla odotankin.

Messut aukeavat pe 12.11 klo 10:00, ja jatkuvat siis sunnuntai-iltaan asti. Turvallisuus on otettu huomioon messujen suunnittelussa. Turvaväleihin, maskeihin ja muihin turvallisuuskysymyksiin on koottu vastauksia messujen sivuille. Kannattaa tutustua niihin, jotta messuista saadaan kaikille turvalliset ja mieluisat.

Messut avataan virallisesti perjantaina 11:30 messulavalla. Samalla palkitaan vuoden Taito-Finlandian palkinnon saaja, sekä myös Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2021-kilpailun voittaja. Nämä ovat itsellenikin mielenkiintoisia julkistuksia molemmat, sillä ne yleensä kertovat myös käsityötrendien suunnasta ja koko alan hienosta työstä.

Tuttuun tapaan muotinäytöksiä on luvassa jokaisena messupäivänä E-hallin Muoti & Design-lavalla. Näytöksissä näkyy usein myös pienten käsityöläisten koruja ja tuotteita, joten kannattaa käydä katsomassa. E-hallin lavalla nähdään tänä vuonna myös kansallispukunäytös, sekä HAMKin opiskelijoiden muotinäytös.

Ehkä yksi mielenkiintoisimmista paikoista on myös Idealava C-hallissa. Lavalle on koottu paljon erilaista ja mielenkiintoista ohjelmaa niin villantuotannosta pitsinnypläykseen, kuin värjäämisestä solmeiluunkin. Jokaiselle päivälle riittää ohjelmaa, ja ohjelmisto päivittyy yhä.

Näytteilleasettajien laaja kirjo

Tuttuun tapaan näytteilleasettajia on jälleen laaja valikoima. Itse odotan ehkä eniten näkeväni ne tutut kauppiaat jo jopa kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden takaa, sillä heitäkin on varmasti paikalla. Toki on ilo tutustua aina uusiin näytteilleasettajiin ja myyjiin, sekä varsinkin uutuustuotteisiin.

Ostosten lisäksi suosittelen katsomaan messujen näyttelyt. Erityisesti Taitokadun Taitoyhdistysten tekniikat ja materiaalipakkaukset kiinnostavat, sekä Taitolehden esittely toki myös. Tänä vuonna Taitokadulla on myös Taito Yrityslaboratorio, jossa on mukana kolme aloittelevaa käsityöyritystä, jotka ovat aloittaneet uraansa Taitoliiton tukemina.

Näyttelyistä Lankava esittelee 95-vuotista käsityömuotia, sekä Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistyksen messuosastolla voi tutustua yhdistyksen kaksikymmenvuotiseen taipaleeseen. Mukana on myös E-hallin kotimaisen muotoilun ja kestävän tuotannon TH!NK Design alue, joka on tuttu edellisiltä vuosilta.

Koska tarjontaa ihania ostoksia tulee kuitenkin tehtyä, suosittelen myös pienen ostoslistan suunnittelua etukäteen. Kun jaat ostoslistaa, kannattaa siihen linkata myös näytteilleasettajia, jotta muutkin voivat löytää uusia ja mielenkiintoisia tarvikkeita tai käsityötuotteita.

skt21 1080x1920 ostoslista

Seuraa Kädentaidot messuja Käsityökekkerit-kanavissa

Yhteistyössä messujen kanssa teen tänä vuonna paljon sisältöä suoraan messuilta myös Käsityökekkerit-kanaviin. Jos et siis itse ehdi messuille kuin esimerkiksi yhtenä päivänä, kannattaa ottaa Käsityökekkerit-Instagram seurantaan. Kuvaan messuille paljon Stories-videoita, tunnelmia ja muitakin ajankohtaisia tietoja. Koostan myös kaikki messuvinkit Instagramin kohokohtiin, joten voit palata niihin myöhemmin.

Edellisten messujen tunnelmia kannattaa käydä kurkkaamassa aiemmista artikkeleistani:

Kädentaidot messubingo

Messut on aina hauskempaa yhdessä, joten tehdäänkö taas messubingoa?

Olen suunnitellut ja koostanut yhdessä Suomen Kädentaidot-messujen kanssa messubingon. Kokeile kuinka monta osioita saat bingosta ympyröityä messujen aikana, ja jaa oma bingosi täytettynä omassa sosiaalisen median kanavassasi. Kun linkität mukaan Kädentaidot- ja Käsityökekkerit-tilit, jaamme niitä vielä eteenpäin muidenkin iloksi. Näiden messujen paras osa on yhdessä tekeminen, ja toivottavasti se jatkuu myös sosiaalisessa mediassa!

skt21 1080x1920 bingo

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *