| | | | | | | |

Vuoden 2019 käsityötrendit?

Kaupallinen yhteistyö Tampereen messut ja Kädentaidot, lippu messuille saatu

Käsityöala muuttuu vuosien mukana. Trendit elävät, ja uusia tulee koko ajan lisää. Välillä otetaan käyttöön vanhoja tekniikoita, ja keksitään niille uusia käyttötapoja. Tampereen messut on suurin alaa yhteen kokoava kotimainen tapahtuma, joten messuilla näkee myös mikä on tällä hetkellä kiinnostavinta. Itse kävin messuilla siis blogipassilla.

Keräsin tähän tekniikoita ja aiheita, jotka itse huomasin nousevan pintaan messuilla. Jätäthän kommentin, jos sinä huomasit jotain muuta!


Tuftaus eli punch needle

Tuftaus on vanha tekniikka, joka nyt nousee uudelleen. Itse olen ihastellut sitä tänä vuonna enemmänkin, ja nyt pääsin messuilla kunnolla myös kokeilemaan. Laitteita näkyi vähän myynnissä, mutta ainakin Taitoshopin kujalla myydään tukevaa tuftausneulaa/kynää!

Sukkalangat ilman muovia

Vuoden uutuustuotteenkin voittanut Vuonueen villasukkalangat ovat siis muovittomia, ja sukkalankaan yleiseensä vahviketta tuova polyamidi oli korvattu puupohjaisella muuntokuidulla, eli tencelillä. Ostin yhden vyyhdin testiin.

Löysin myös kasviväreillä värjättyä Town Dyer-lankaa, jossa polyamidi oli korvattu ramilla. Kyseessä on nokkosen tapainen kuitu, joka on vahva. Sitäkin ostin testattavaksi.


Makramee

On ollut nousussa jo vuosia, ja nyt se on saavuttanut suuren yleisön innostuksen. Löytyi valmiina, sekä settejä joilla itse pääsee alkuun. Myös vaikeampiakin töitä ja malleja, sekä eri käyttötapoja.

Puuhelmet

Näitäkin on ollut jo pari vuotta, ja käytössä monipuolisesti. Enemmän sisustuksessa, mutta myös samalla käsitöissä. Tässä Kehrän versio ovikranssista.


Pienet kudontakehykset

Kudonta on ollut tämän Taitoliiton tämän vuoden käsityötekniikka. Jo aiemmin olen törmännyt pieniin kudontakehyksiin, ja nyt niitä löytyi lisää vielä pienempinä, sekä jopa pyöreinä. Kudontakehyksiä myi siis esim Kässäkerho Pom pom ja Taitoshop Varsinais-Suomi.

Yhdeltä Taitoliiton pisteeltä sai myös vanerisia ja itse koottavia timantteja, joiden ympärille voi pyöritellä tai pujotella lankaa oman tyylinsä mukaisesti. Tämä oli mitä oivallisin idea myös lahjaksi!

Miniaskartelut

Tähän kuuluu niin tonttuovet kuin myös nukkekodit yms. Kuulemma nämä ovat edelleen suosiossa, ja osansa kertoo myös Nuppuprintin pieniin asioihin keskittynyt uusi kirjakin. Tästä lisää myöhemmin, mutta pientä tavaraa löytyi yhä paljon.


Itse intouduin myös erilaisista heijastinmateriaaleista. Olen itse ostanutkin jo aiemmin tarralla kiinnitettävää heijannauhaa, sekä toki ommeltavaa heijastinkangasta. Nyt vastaan tuli myös Moiko silitettävää heijastinkalvoa, jota ostin pienen palan. Heiltä sai heijastinkalvoa myös valmiina kuvioina, jotka tarvitsee vain silittää kankaalle.

Metsolan pisteellä taas oli jonotettu (!) pupu-kangasta. Itse kuulin tämän pariltakin luotettavalta taholta, joten uskon sen todeksi. Samoin kuin sen, etten enää illalla nähnyt heillä kyseistä kangasta myynnistä. Sitä en valitettavasti osaa sanoa, mistä villitys on lähtenyt.

Tälläkin kertaa messut on siis täysissä halleissa. Mukana on muotinäytöksiä, pääsee testaamaan eri tekniikoita ja työpajojakin. Näiltä messuilta löytyy siis niin valmiitakin käsitöitä, kuin myös tarvikkeita lähes kaikkiin eri käsityötekniikoihin. Ainoa mitä en kaikista kyselyistä huolimatta löytänyt, oli käsin tehty parsinsieni. Ehkä ensi vuonna sekin? 😉


Näitkö siis samoja asioita? Mikä sinun mielestäsi on nyt suuri käsityön hittituote?

Kaupallinen yhteistyö, Lippu messuille saatu


Similar Posts

11 Comments

 1. Hei, sanoit, että polyesteri kuuluu yleensä sukkalankaan. Näinhän se ei ole vaan vahvikkeena toimii polyamidi eli nailon

 2. Tuota parsinsientä minäkin olen jo joitakin vuosia kysellyt ja antanut vihjeeksi puuta työstäville tekijöille.

 3. Minulla taitaisi löytyä yksi ylimääräinen käsin tehty parsinsieni, kun eräistä myyjäisistä hamstraamisen kaksi. Kiinnostaisiko sinua antaa sille koti.
  Minulla jää tällä kertaa messut väliin, kiitos katsauksestasi.

 4. Itse huomasin että tänä vuonna monella lankakauppiaalla oli minivyyhtejä myynnissä. Aikaisemmin en ole niitä näin paljon huomannut.

  1. Joku 5v sitten minivyyhtejä oli paljon. Nyt oli tosiaan näitä vähän pienempiä, pahvin ympärille kiepsutettuja 😊

 5. Taitoliitto on nimennyt ensi vuoden käsityötekniikaksi vuolemisen. Ehkä parsinsieniä voi oppia vuolemaan ihan itse 😁

   1. Hei Veera, Jalovilla ilmoitteli mielestäni viime viikolla Instagramissa että heillä
    on parsinsieniä myynnissä ja ovat vielä kotimaista käsityötä T. Anne/Turengista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *