| | | | | | |

Kädentaitomessut 2017 – vuoden hitit

Yhteistyö Tampereen messut, messulippu saatu

 

Perinteitä noudattaen ryntäsin tänäkin vuonna heti lauantaiaamuna Tampereen Kädentaidot messuille. Messujen tarjoama bloggaajalippu olisi oikeuttanut useampaankin päivään, mutta totesin tänä vuonna yhden päivän riittävän, kunhan sen kipittää reipasta tahtia kamera kaulassa keikkuen.

 

Olin tänä(kin) vuonna tehnyt ostoslistan valmiiksi, tällä kertaa lasten avustuksella. Valitettavasti lasten toivomaa shakkilautaa ei löytynyt, mutta muita listalla ja sieltä puuttuvia löytyi kyllä. Lankapuodeista suosikkini oli tänä vuonna aina yhtä ihana Kässäkerho Pompom, sekä jo viime vuonna ihastelemani Anna ja Eila. Molemmista ostin ihania pipolankoja.

 

Paapii kankaat

Hiop kaavojen myynti

jättipeitto paksulla langalla

kotimaista lampaanvillaa

 

Kässäkerho pompomin langat

Anna ja Eila lankakauppa

Vanja Sea kankaat

Vanja sea langat

 

Jos lankatarjonta on vuosien saatossa muuttunut luomuun, kotimaiseen villaan ja ulkomaisiin ihanuuksiin, on myös kangastarjonta monipuolistunut valtavasti. Siinä missä 10 vuotta sitten trikoota tai joustavia kankaita ei saanut messuilta lainkaan, sai niitä nyt ennätyksellisen monelta myyjältä. Voisi siis jopa sanoa, että kangasyrittäjiä syntyy tällä hetkellä enemmän kuin aikaisemmin markkinoille?

 

Paikalla oli tutut suosikit Paapii, Käpynen, Ommellinen, Vanja Sea, Nuppuprint, Verson Puoti ja Ikasyr, mutta myös uusia yrittäjiä kuten Roo. Erittäin paljon löytyi myös myyjiä, jotka myivät sekä ompelemiaan lastenvaatteita, että samalla myös kangaspaloja. Tämä on tullut mahdolliseksi toki digiprinttien myötä, jolloin itse suunniteltu kangas on helpommin tuotettavissa pienemmillä tuotantomäärillä.

 

Ihanien seuralaisteni NupuNupu -blogin Marian sekä Hupsistarallaa -blogin Terhin seurassa mietimme myös tämän vuoden hittejä. Nämä olivat täysin meidän havaintojamme, mutta oletteko samaa mieltä?

 • tekoturkistupsut
 • ylipaksut langat ja puikot
 • tonttuovet, valmiit sekä askartelusetit
 • vegaaninen paperi”nahka” (myy Ullaka)
 • kaavojen myyjät
 • heijastinlangat ja valmiit heijastimet
 • kultapainatus kankaissa
 • kakkuralle kerityt langat
 • lampaantaljat

 

Ja koska haluan leikkiä ennustajaa, ennustan kääntöpaljetteja ensi vuodelle! 😉

 

virkatut moottorisahat

Sanna vatanen Bää!

paperinahka Ullaka

lampaantaljoja

 

Minä ostin ihan vähän lankaa, vähän kankaita ja myös tuota paperinahkaa, sekä korkkikangasta. Olin todella tyytyväinen että messuilta löytyi jopa kaavoja ompeluun, ja löytyipä paikalta myös uusi Hiop yrityskin, joka myy kaavat ja kankaat samassa setissä. Innovatiivisia tarvikkeita löytyi myös joka lähtöön, ja minäkin ostin silmukkamerkkejä, sekä silmukoiden laskemista helpottavan mitan.

 

Perjantaina ja lauantaina messut yltivät uusiin kävijäennätyksiin. En ihmettele ollenkaan, ja minäkään en aio lopettaa messuilla käymistä pienistä ruuhkista huolimatta. Sain ostettua kaiken mitä kaipasinkin, oikeastaan hitusen enemmänkin. Siinä ei pienet ruuhkat haittaa, kun näkee ihania ihmisiä, saa hypistellä kankaita ja lankoja, sekä keskustella uusista tuulista. Kiitos messutkin taas kerran!

 

Yhteistyössä Suomen Kädentaidot -messut

 

kirjotut heijastimet

Story of roo kankaat

lankava kierrätyskude

Jujuna kaavat

Almandeliini kankaat

 

 

Similar Posts

6 Comments

 1. Paljon kaunista olet sieltä löytänyt. Tuollaisen super paksun peiton meinaan vielä joskus tehdä!

  1. Kiitos Saija! Tuo peitto on ollut minunkin mielessä, mutta joka kerta alan pihiksi kun näen lankojen hinnat 😀

 2. Kauniita kuvia messuilta! Mie olin työn touhussa Taitokadulla koko viikonlopun, ja ehdin vain sunnuntaina pikaisesti pyörähtää shoppaamassa. Niinpä kaavanmyyjät jäivät unohduksiin kun juoksin ihkulankojen perässä, voihan kökkö!

 3. Lisäisin hitteihin vielä sukkalankut, niitä näkyi ainakin vielä perjantaina monella lankaputiikilla! 🙂 Oli kyllä ihanat messut tänäkin vuonna!

 4. Ihania kuvia! Miten minulla meni tuo vegaaninen paperinahka kokonaan ohi? Hitsit nyt harmittaa. Messuilla oli kyllä hirveästi nähtävää, onneksi tajusimme mennä sunnuntaina ja silloin olikin vähän rauhallisempaa 🙂

  1. Sitä Emilia onneksi saa myös Ullakasta, ja joku sanoi että tuota korkkikangasta saa myös Eurokankaasta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *