Vuoden isoin käsityötapahtuma, Kädentaidot 2018 tunnelmia

Yhteistyö, pääsylippu saatu Tampereen Messut organisaatiolta

 

Tämä on taas vuoden yksi odotetuin viikonloppu. Käsityöläisten virta suuntaa katseet kohti Tamperetta ja Kädentaidot messuja. Niin myös minä, tällä kertaa kaikkina kolmena päivänä.

Itse lähdin messuille innostuneena. Ensimmäisen päivän kiertelin, kävin parissa työpajassa, kuuntelin ensimmäistä kertaa jopa avajaisetkin (tunnelmia löytyy Mehukekkerit instaStoriesin puolelta) ja mietin vähän ostoslistaa. Koska tällä kertaa minulla on aikaa normaalia enemmän, aion keskittää ostokset lauantaille ja sunnuntaille, sekä käydä vielä lisää työpajoissa, jäädä kunnolla juttelemaan tuttujen kanssa ja nauttia tunnelmasta. Sanomattakin on muuten selvää, että palkitsin itseni vielä huomenna hotelliyöllä.

 

 

Kuten aiempinakin vuosina, on messuilla noussut esiin selkeästi vuoden hittituote. Viime vuonna se oli nahkapaperi ja tonttuovet, mutta tämän vuoden hittiä jouduimme porukassa hieman pohdiskelemaan. Jo viime vuonna oli nähtävissä selkeä ompelukaavojen esiintulo, mutta jotenkin tänä vuonna niitä tuntui olevan yhä enemmän. Ja mikäs sen kätevämpää, kuin ostaa kangas ja kaava yhdellä kertaa!

Lankapuolella ihanan hahtuvaiset kashmir-langat näkyivät selkeästi. Niitä yhdistelläänkin nyt monessa ohjeessa jonkun toisen paksumman langan kanssa yhteen, ja itse jäin jo haaveilemaan sellaisesta piposta.

Niin ja ne pipot. Niitäkin oli monella kojulla. Oli tupsuja, pipoja ja tupsupipoja. Kotimainen suomenlampaan villa on yhä nousukiidossa, erittäin mainiota. Näkyipä messuilla myös langan kehrääjiäkin, sekä aivan ihanan pehmeää karitsanvillaa parillakin kojulla.

 

Yksi nouseva teema oli toki ensi vuoden Taito-lehden teema, kudonta. Sitä sai kokeilla Toikan työpajassa, ja aion kyllä huomenna käydä kokeilemassa. Myös 3D-tulostin toimi Hamkin pisteellä ja Ommel-työpajassa sai ommella pipoja. Työpajoille suuri plussa, varsin kekseliäistä teemoista ja uusista ideoista.

 

 

Viime vuoden kävijäennätykset ja palautteet oli selkeästi otettu vuoden aikana huomioon. Pääaulasta on saatu tilava siirtämällä vaatesäilytys D-halliin, oviaukkoja on levennetty ja hallien väritys ja teematkin näkyivät aiempaa paremmin. Deliin sijoittuvat kojut ovat myös D-hallissa, joten aiemmin aika tiivistunnelmaisesta E-hallista on saatu todella tunnelmallinen. Sen yhdestä nurkasta löytyy nyt jopa ulkomaisia lankamyyjiä, huippua!

Ja yksi mikä pisti silmään, oli messujen laajeneminen myös tarjonnassa. Siinä missä 10 vuotta sitten paikalla ei ollut yhtään kangasmyyjää, on nyt kojujen seassa peräti Eurokangas ja Adlibris. Hienoa, että messut koetaan monella tapaa tärkeiksi koko käsityögenren ja ostovoiman näkökulmasta. Toivottavasti messut kuitenkin säilyvät yhä tärkeinä messuina myös pienyrittäjille, sillä heille messut voivat olla yksi merkittävin tulonlähde vuodessa.

 

Minulle yksi tärkein piste oli E-hallin seinältä löytyvät ekologiset tuotteet. Niiden keskeltä kun sattui löytymään peräti Nextiilin kangasmyyntiä, annoin itselleni heti luvan. Kyseessä on siis kierrätystekstiilejä, ja itse ostin lapsen takkikankaan 3 euron hintaan. Näitä tällaisia kaipaan messuille lisää!

Ja jos saa vielä toivoa, voisiko ensi vuonna messuilla puhua enemmänkin tekstiilien kierrättämisestä, tai olla jopa työpaja tekstiilijätteen kierrätysprosessista?

Mikä sinun mielestä oli tämän vuoden hitti, tai mitä toivot lisää vielä ensi vuodelle?

 

Messut ovat siis Pirkkahallissa vielä lauantaista sunnuntaihin. Bloggaajien ja lukijoiden tapaaminen on lauantaina 17.11. kello:14-15:30 toisen kerroksen kokoustila Marsissa, tervetuloa. Nähdään messuilla! 🙂

 

Similar Posts

4 Comments

  1. Hei! Muistatko minkä yrityksen ovat nuo “hattulaatikon” näköiset pyöreät laatikot? Näimme ne myös messuilla, mutta nyt ei muistu enää mielee mistä päin niitä huomenna etsisi.

    1. Hyvä kysymys! Yritin etsiä, mutta en nähnyt kuvissani firman logoa. Olisiko ollut A-hallissa kuitenkin? Jossain lähellä Titityytä 😊

  2. Kiitos huomioista. Näin pääsee messuilemaan kotisohvalla. Arvioin, ettei minun kannata jalkavaivaisena lähteä yrittämään.

  3. Oi, kokonaiset kolme päivää messuilla! Kyllä yhdessäkin päivässä kaikki ehtii juuri ja juuri kiertämään mutta olisipa huippua joskus olla ihan ajan kanssa useampi päivä..

    Olipa kiva tavata sinua ja kaikkia muitakin bloggaajia! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.