| | | |

Oman näköinen huppari lapselle

 

 

Kouluikäiselle huppari tuntuu olevan yksi suosikkivaatteista. Se ei hikoiluta vauhdikkaan välitunnin jälkeen, mutta se on mukavan pehmeä ja muotoutuva myös pitkin päivää. Sen alle voi pukea t-paidan liikuntatuntia varten, ja lämpiminä syksyn alkupäivinä sillä pärjäsi vielä koko koulupäivän ilman takkia.

 

Mitä sitten tulisi ottaa huomioon hupparin ompelussa?

Kaava. Minä ja moni muukin on löytänyt lähes parhaan hupparikaavan Mekkotehtaan koulutyttöjen tyyliin kirjasta. Siinä Kahden paita kaavasta muotoutuu myös huppari. Olen nähnyt tästä lukuisia versioita, sekä ommellut niitä myös itse. Erilaisia ja omaan tyyliin sopivia huppujen huolittteluja, taskuja ja resoreita vaihtamalla hupparin kaava joustaa juuri sopivasti. Voit myös käyttää jotain muuta paitakaavaa, ja yhdistää siihen sopivan hupun eri kaavasta. Tarkasta vain se, että hupun alareunan pituus täsmää paitakaavan pääntien ympäryksen kanssa.

Kankaan valinta. Yleensä lapset tykkäävät jonkin verran joustavista kankaista, mutta paksu neulos ilman elastaania sopii myös vallan mainiosti! Minä olen ommellut näitä nyt joustocollegesta ja neuloksesta. Tämä uusin mustasta NOSH Silmuneuloksesta ommeltu huppari on ollut lähes yhtä suosittu, kuin aiemmin kesällä ompelemani keltainen. Molemmat sisältävät anorakkitaskun ja pitkät resorit hihansuissa.

 

 

Tärkeintä hupparin ompelussa on muistaa väljyys. Usein tosiaan lapsi haluaa pukea sen alle myös vähintään t-paidan, tai jopa pitkähihaisen paidan. Jos olet epävarma kaavan väljyyksistä, mittaa ja valitse tarvittaessa esim. yksi kokoa isompi!

Ja tärkein huomioitava asia on toki huppu. Niitäkin löytyy lähes kaiken muotoisia, kaikki yhtä hyviä. On hiippahuppua, kireää, rentoa, isoa ja pientä. Huppua voi jonkin verran muokata vielä ommellessa, ja sen muoto viimeistellään joko huolittelulla hupun reunassa, tai vuorittamalla huppu esim. pohjakankaan vastaväreillä. Joskus ihana kukkakangas hupussa piristää koko vaatteen ilmettä. Hupun vuoriin kannattaakin siis käyttää myös jämäkankaita.

 

Taskut

Mitä olisi huppari ilman taskuja? Niitä voi toki piilottaa esim. sivusaumoihin, ommella päällitaskun tai kuvissani näkyvän kengurutaskun. Taskun voi halutessaan ommella myös vastaväreissä, tai vaikka raidat vastakkaiseen suuntaan. Leikittele rohkeasti!

 

 

Resorit 

Hupparin yksi tärkein kohta on toki resorit. Niitä voi pidentää reippaasti hihansuihin, sekä resorin värillä helmassa voi tehdä myös leikkiä. Käännettävät ja pitkät resorit hihansuissa lisäävät hupparin käyttöikää huomattavasti, ja myös helman resoria voi taittaa hupparin helman alle aluksi. Resoreiden ansiosta huppari nimenomaan muotoutuu ja elää lapsen mukana huomaamatta koko päivän. Valitse ne siis huolella!

 

Vetoketjulla tai ilman?

Huppari on huppari, oli siinä vetoketju tai ei. Suurin haaste liittyykin siihen, että sinun tulee päättää hupparin käyttötarkoitus yhdessä lapsen kanssa. Onko se takin korvike, vai sisällä paksun paidan tai jopa villapaidan tilalle tuleva paita? Näin ollen kun käyttötapa on tiedossa, on helpompi myös päättää kankaan leikkuu ja vetoketjun tarve. Itse olen huomannut, että välillä molemmille on käyttöä, mutta tällä hetkellä isomman lapsen suosikki on ehdottomasti kaikki vaatteet ilman vetoketjua.

 

Muokkaa siis mielikuvaa ja hupparia oman mielesi mukaiseksi! Muista osallistua myös Instagramissa lisäämällä #muokkausmarraskuu tunniste kuviisi.

 

Similar Posts

5 Comments

    1. Kiitos! Oli muuten ihana myös selata vanhoja kuvia, ei uskoisi että samat lapset kuvissa. Kuvien välillä vaan vuosia eroa 🙂

  1. Huppari on meilläkin koululaisten suosikkivaate. Just yksi lapsista valitteli kun ei oo vaatteita.. Vaatekaappi kyllä pursuaa, mutta silloin siellä ei oo mitään kun ei huppareita löydy.. ( Kun ne on kaikki unohdettu likaisena jonnekin muualle kuin pyykkikoriin… 😀 )

    1. No näin siinä käy usein! Meillä toinen tykkää huppareista ja toinen villapaidoista, kiva että saa itse tehtyä molemmille ne suosikit 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *