| | | |

Uudista kirjomalla, loistava kirjontakirja

 

Olen aiemminkin sanonut heikon kohtani sijaitsevan jossain kauniin käsityökirjan ja inspiroivan neulekirjan välimaastossa. Minun sydämeni voittaa kuvat, asiantuntevat ohjeet ja kirjan kokonainen tunnelma, oli se sitten täysin omaa alaa tai ei. Kun minua yllättäen pyydettiin mukaan asiatarkastamaan kirjontakirjan suomennosta, vastasin toki hetkeäkään epäröimättä myöntävästi.

Ruotsalaisen Karin Holmbergin Kirjonta – Kauneimmat käsityöt kirja on tosiaan yksi kirjonnan hienoimpia perusteoksia. Kirja syventyy alussa ruotsalaisten kirjontahistoriaan, erilaisiin pistoihin ja tarvikkeisiin. Kirjassa on myös suuri määrä ohjeita, tavattoman paljon eri pistoja ja tekniikoita, sekä myös toki inspiraatiota niin aloittelevalle, kuin myös vähän kokeneemmallekin kirjojalle.

Kuvat hehkuvat naapurimaan perinteikästä kirjonnan historiaa, luontoa ja uusia ideoita. Tarkat ohjeet ja piirrokset pitävät huolen, että kirjaa selaillessa haluaa jo käydä etsimässä omat kirjontatarvikkeet sormiin näprättäväksi. Mikä ihana tekosyy siis kirjoa!

 

 

Tässäkin kirjassa yksi paras asia on toki kuvat, sekä kattava kirjontakoulu. Löysin kesän korvalla uuden harrastuksen paikallisesta Radikaalien ristipistojien seurasta. Olin sen verran radikaali, etten tapaamisissa ristipistonut lainkaan, vaan yritin muistaa kaikkia erilaisia oppimiani pistoja ja niiden käyttötapoja. Samaan aikaan oikoluin ja tarkastin kirjan termejä. Tuntuikin siis, että kesä meni kirjonnan merkeissä, ja se oli kovin rentouttavaa.

Olen itse opiskellut kirjontaa parin pakollisen kurssin verran. Silloin (16 vuotta sitten) ihastuin reikäkirjontaan. Sitä käsitellään jonkin verran myös tässä kirjassa, mutta tällä kertaa minun sydämeni voitti aivan muut tekniikat. Jo kirjan kannen kuviot ja eri tekniikoiden yhdistelyt saivat minut pohtimaan värien ja kukkien merkitystä nyt ja aiemmin. Kirjontaa voi ja kannattaa yhä käyttää omien vaatteiden nimikoimiseen, reikien paikkailuun, tahrojen peittämiseen tai vaan vaatteen uudistamiseen.

Pienet kirjontatyöt kulkevat hyvin mukana neuleen tavoin, joten ei ole mitään syytä kokeilla kirjontaa osana #muokkausmarraskuu teemaa!

 

(Olen ollut mukana oikolukemassa kirjan termistöä, joten olen saanut kirjan osana tätä suoritetta)

 

 

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.