| | | |

Ommeltu nimilappu matkalaukkuun

 

Lapsi aloitti tänä syksynä uuden harrastuksen. Se on samalla haastanut koko perhettä, niin kuin moni uusi harrastus toki tekeekin. Lapsi kävi ahkerasti ja innokkaasti muskarissa viime kevääseen asti, joten oli vain luontevaa hakea jatkoa myös musiikkiopistoon soittamaan.

Soitin oli lapsen oma valinta, ja sen valinta oli lapselle haastavaa. Mutta kukapa sitä osaisikaan vielä seitsemänvuotiaana sanoa mitä soitinta haluaa soittaa seuraavat vuodet, vain parin eri kokeilukerran perusteella. Lapsen valinnan jälkeen oli vielä musiikkiopiston valintakokeet, ja niiden läpäisemisen jälkeen soittotunnit alkoivat syksyllä.

Kyseessä on siis vuokrasoitin. Kaikki opiston vuokrasoittimet ovat vastaavissa koteloissa, joten ryhmätunneilla ja orkesteriharjoituksissa on helppo sekaantumisen vaara. Minä en täysin luota kissankarvojen merkintään (vaikka se on kätevää ja lähes ilmaista), joten ompelin vielä pikaisesti lapsen nimen ompelukoneella.

Kangas on ihanaa NuppuPrint companyn kangasta, jota sain yllätyshaasteessa viime viikolla. Itse teksti on ommeltu käyttäen ompelukoneen kirjontaohjelman aakkosia. Ompelin nimen ensin nahkapaperille, ja toisella kerralla tajusin kastella paperin ennen ompelua. Pienen kirjaimen tikit kun rikkovat nahkapaperia hitusen liikaa, mutta kasteltuna se vähän lieventyi.

 

Nimikointilapun ompeleminen

Tarvitaan noin 5 x

  • Leikkaa siis joka puolelta 2,5 cm leveämmät palat pohjakankaasta, 2 palaa
  • Ompele ne kolmelta sivulta kiinni toisiinsa, oikeat puolet vastakkain
  • Käännä työ, silitä ja taita avoimen reunan saumanvarat kappaleen sisään
  • Mittaa noin 20 cm pätkän nyöriä, jonka molemmat päät sujautetaan saumanvarojen mukana kappaleen sisälle
  • Tikkaa sauma päältä kiinni, jonka jälkeen vielä nimilappu keskelle kiinni kuvien mukaisin tikkauksin.

 

Tähän menee siis vain hetki, ja toisaalta oman nimen voi myös kirjailla ihan käsinkin. Tällöin saa aina oman näköisensä nimilapun, joka pysyy menossa mukana.

 

 

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *