-Supersuositut käsityöohjeet

Ommeltu nimilappu matkalaukkuun

 

Lapsi aloitti tänä syksynä uuden harrastuksen. Se on samalla haastanut koko perhettä, niin kuin moni uusi harrastus toki tekeekin. Lapsi kävi ahkerasti ja innokkaasti muskarissa viime kevääseen asti, joten oli vain luontevaa hakea jatkoa myös musiikkiopistoon soittamaan.

Soitin oli lapsen oma valinta, ja sen valinta oli lapselle haastavaa. Mutta kukapa sitä osaisikaan vielä seitsemänvuotiaana sanoa mitä soitinta haluaa soittaa seuraavat vuodet, vain parin eri kokeilukerran perusteella. Lapsen valinnan jälkeen oli vielä musiikkiopiston valintakokeet, ja niiden läpäisemisen jälkeen soittotunnit alkoivat syksyllä.

Kyseessä on siis vuokrasoitin. Kaikki opiston vuokrasoittimet ovat vastaavissa koteloissa, joten ryhmätunneilla ja orkesteriharjoituksissa on helppo sekaantumisen vaara. Minä en täysin luota kissankarvojen merkintään (vaikka se on kätevää ja lähes ilmaista), joten ompelin vielä pikaisesti lapsen nimen ompelukoneella.

Kangas on ihanaa NuppuPrint companyn kangasta, jota sain yllätyshaasteessa viime viikolla. Itse teksti on ommeltu käyttäen ompelukoneen kirjontaohjelman aakkosia. Ompelin nimen ensin nahkapaperille, ja toisella kerralla tajusin kastella paperin ennen ompelua. Pienen kirjaimen tikit kun rikkovat nahkapaperia hitusen liikaa, mutta kasteltuna se vähän lieventyi.

 

Nimikointilapun ompeleminen

Tarvitaan noin 5 x

  • Leikkaa siis joka puolelta 2,5 cm leveämmät palat pohjakankaasta, 2 palaa
  • Ompele ne kolmelta sivulta kiinni toisiinsa, oikeat puolet vastakkain
  • Käännä työ, silitä ja taita avoimen reunan saumanvarat kappaleen sisään
  • Mittaa noin 20 cm pätkän nyöriä, jonka molemmat päät sujautetaan saumanvarojen mukana kappaleen sisälle
  • Tikkaa sauma päältä kiinni, jonka jälkeen vielä nimilappu keskelle kiinni kuvien mukaisin tikkauksin.

 

Tähän menee siis vain hetki, ja toisaalta oman nimen voi myös kirjailla ihan käsinkin. Tällöin saa aina oman näköisensä nimilapun, joka pysyy menossa mukana.

 

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Kiitospäivä

  Suomeen on rantautunut näköjään jenkkilän Black Friday, joka on yhtä kulutus helvettiä juhlaa, ja aloittaa näin kunnon joulumyynnin. Tasa-arvoisuuden

Kierrätetty joulukalenteri

  Nyt marraskuun puolessa välissä on hyvä edes vähän vilkaista jo joulukuuhun. Tämän viikon kierrätysvinkkinä voimme muistella viime vuoden joulukuuta,

Hautajaisvaatteet lapsille

  Lasten syntymän jälkeen meillä on ollut valitettavan säännöllinen tarve hautajaisvaatteille. Viime viikonloppuna keräsimme taas mustat vaatteet, kengät ja sukkahousut

Sankarillinen viitta

Perjantai-iltani ovat nykyään täynnä puhdetta ja ompelua. Joka viikko perjantaisin on ompeluaika, jonka teema vaihtelee toki viikottain. Tällä viikolla teemana