pestel käsityökekkerit 52
| | | | |

Neuleohjeiden suunnittelua verkkokurssien ehdoin?

Voisiko kuka tahansa lähes aloittelija oppia neulomaan kaarrokepaidan verkkokurssin videoiden avustuksella? Tätä pohdin joulukuussa 2020. Ensimmäinen aiheeseen liittyvä kokeilu, eli Hnetur-paidan yhteisneulonta tammikuussa 2021 yllätti niin minut, kuin lankakauppiaatkin.

Kun Veera Jussila kutsui käsityöharrastajat yhteisneulontaan, hän ei arvannut laittaneensa liikkeelle lumipallon. Nyt sadat suomalaiset kulkevat omatekemissä Hnetur-paidoissa.” – Ira Blomberg-Kantsila, Sunnuntaisuomalainen 14.2.2021

Hnetur-paidan yhteisneulonta oli osa omien LAB ammattikorkeakoulussa suoritettuja YAMK-opintojen kehittämistyötä, jossa tutkin neuleohjeiden muotoilemista verkkokurssien muotoon. Aloitin opiskelut syksyllä 2020 keskellä maailmanlaajuista pandemiaa. Halusin kehittää oman yritykseni toimintaa, johon ajattelin saavani apuja niin opiskelijana kuin yrittäjänäkin.

Yhteisneulonta järjestettiin mysteerineulontana, eli työn alkaessa lopputulosta ei tiennyt kuin suunnittelija. Lopulta yhteisneulonta oli mukana kasvattamassa käsitöistä kiinnostuneiden innostusta kaarrokeneuleisiin. Hnetur-yhteisneulonta toi yhteisöllisyyttä pandemian keskelle, sekä samalla opetti satoja neulojia neulomaan kaarrokepaidan ylhäältä alas. Ohje onkin ollut Käsityökekkerit-yrityksen vuoden myydyin ohje.

pestel käsityökekkerit 52

Yrityksen kehittäminen kokeilemalla

Opiskeluihin liittyvässä opinnäytetyössä, eli kehittämistyössäni tutkin Käsityökekkerit-asiakkaiden ja testineulojien asiakaspolkuja, tulevaisuusskenaarioita, sekä asiakasprofiileja. Näiden pohjalta suunnittelin yritykselle kolme erilaista kokeilua verkkokurssien muodossa, jotka toteutettiin vuoden 2021 aikana.

Kokeiluissa haluttiin selvittää asiakkaiden palvelupolkujen lisäksi yrityksen strategisia suuntia, testineulojien palvelupolkuja, sekä tuottaa samalla myytäviä ohjeita Käsityökekkerit-kauppaan. Kokeiluissa korostui neulojien yhteisöllisyys, helposti ymmärrettävät ja saavutettavat käsityöohjeet, sekä suunnittelijan ja yrityksen ekologinen vastuu.

Yritys käy jatkuvasti keskusteluja asiakkaidensa kanssa, ja asiakkaat ovatkin keskiössä uusia malleja suunniteltaessa. Kehittämistyön tuloksena Käsityökekkereille luotiin myytäviä verkkokursseja, sekä muotoiltiin asiakkaiden ja testineulojien uudet asiakaspolut. Näiden avulla aikaa säästyy luovaan suunnittelutyöhön, sekä yrityksen ja tuotteiden kehittämiseen. Verkkokurssit ovat asiakkaiden käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta, ja niitä varten luotiin myös uusi liiketoimintamalli.

Te, Käsityökekkereiden asiakkaat ja testineulojat olitte suuri apu kehittämistyössä. Työ on nyt julkinen, ja sen voi lukea Theseus-palvelun kautta. Työstä on toivottavasti apua muille ja tuleville pienyrittäjille, suunnittelijoille ja neulealasta kiinnostuneille. Toisaalta työssä käytettyjä menetelmiä voi hyvin soveltaa muidenkin yritysten ja työyhteisöjen kehittämiseen.

Virtuaaliset käsityöohjeet: neuleohjeiden muotoileminen verkkokursseiksi kokeilemalla kehittäen

Uusi yhteisneulonta tammikuussa 2022

Nyt noin vuosi Hnetur-yhteisneulonnan jälkeen uskallan jo paljastaa, että tammikuussa 2022 on luvassa jälleen uusi mysteerineulonta. Sen suunnittelussa ja testineulonnassa on otettu huomioon kehittämistyössä nousseet uudet toimintamallit, joiden johdosta tuskin tarvitsee enää menettää yöuniaan.

Lisätietoja yhteisneulonnasta on luvassa 26.12, joten pysy kuulolla!

palko paita teaser

Kehittämistyön ja kokeilujen aikana luodut verkkokurssit löytyvät Käsityökekkerit-kaupasta. Iloa neulomiseen!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *