-Supersuositut käsityöohjeet

Villatakin kyynärpään korjaaminen

Parsinta Ohje Villapaita

Olen viettänyt ihania hetkiä tämän parin vuoden aikana suosikkineuleeni, Muisto-neuletakin kera, ja erityisesti sen sisällä.

Aloitin neulomaan neuletakkia läheiseni sairaalavuoteella, ja sain sen valmiiksi perinnönjaon korvilla. Sen nimeksi siitä tuli Muisto, sillä keräsin sen sisään kaikki muistot matkan varrelta.

Sen lisäksi, että neuletakki oli ensimmäisiä itselleni neulomiani neuletakkeja, on se myös sopinyt hyvin yhteen arkeni kanssa. Toki kun itse sen suunnittelin, niin mietin juuri monikäyttöisyyttä. Ja sitä se on juuri ollutkin. Niin ihanan pehmeä, luotettava ja kaikkeen sopiva.

Vuosien aikana Muisto-neuletakki on siis ollut paljon käytössä. Ja kun sanon paljon, tarkoitan lähes päivittäin.

Neuleen paikkaaminen

Joku viikko sitten huomasinkin sen toisessa kyynärpäässä tavallista kulumaa ja langan ohentumista. Halusin paikata ja korjata neuleen ennen suurempaa reikää, milloin korjaaminen ja paikkaaminen onkin yleensä helpompaa.

Mietin pitkään miten korjaisin kyynärpään. Pohdin eri väristä paikkaa, jollaisen olisin voinut tehdä myös toiseen kyynärpäähän. Pohdin kuvioita, eri materiaaleja ja sitä mihin suuntaan haluan vielä neuletakin tulevaa käyttöä. Toki parsittua neuletta voisi käyttää jatkossa ihan yhtä paljon, mutta mahdolliset muut värit olisivat ehkä rajanneet jotain käyttöä jatkossa.

Pitkän harkinnan jälkeen päädyin paikkaamaan ja parsimaan kyynärpään samalla neuletakin langalla. Tämä oli ehkä jopa se helpoin tapa, sillä minulla oli vielä pieniä keriä samaa lankaa jäljellä.

Parsinta Ohje Silmukoimalla
Silmukointiparsinta
Parsinta Silmukointi

Silmukointiparsinta

Parsin kyynärpään taas kestäväksi silmukoiden. Silmukointi on kestävä ja koukuttava tapa parsia. Se soveltuu parhaiten ohentuneisiin, mutta ei vielä huopuneisiin tai rikki menneisiin kohtiin. Silmukoimalla voi toki tehdä myös kuvioita, mutta se sopii parsinnan muotona myös moneen.

Katso silmukoinnista ja parsintaohjeesta video alta.

Tärkeintä on muistaa oikea rytmi. Silmukoinnissa ärkeintä on tehdä pisto tarpeeksi pitkäksi, eli yhden silmukan yli, ja seuraavan puoleen väliiin.

Siinä jäljitellään siis alkuperäisiä silmukoita, ja silmukoinnin voi tehdä joko vaakaan tai pystyyn. Tärkeintä on nähdä vanhat silmukat ja yrittää pysyä rytmissä.


Lisää ohjeita parsintaan ja sukkien korjaamiseen

Kannattaa myös lukea muut sukkien ja neuleiden korjaamisohjeeni


Jos haluat saada lisää käsityöohjeita ja muita käsityövinkkejä suoraan sähköpostiisi, niin tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje! Lähetän uutiskirjeen noin 2-3 krt/kk. Pysy siis mukana käsitöiden äärellä, yhdessä!

Villatakin Paikkaaminen

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

1 thought on “Villatakin kyynärpään korjaaminen”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

#housuhelmikuu päättäjäiset

  Oliko #housuhelmikuu haasteellinen? Mitä kaikkea ehdit tekemään, vai jäikö tällä kertaa tavoite saavuttamatta? Minä tein kuun alussa housut itselleni,

Tiikerit mekoissa

  Olen yrittänyt päästä eroon Mätsäävien Mekkojen -syndroomastani. Syndrooma on erittäin vaikea, eikä siihen ole keksitty selvää ulospääsyä. Mitä isommat

Heijastin polkupyörään

  Syksy on tosiaan täällä, ja on hankittava säihkettä vaatteisiin. Kun vaatteet on kunnossa, suosittelen huomioimaan myös liikkumisvälineet. Polkupyörä tarvitsee