Luonnonkauniit Kirjoneulee Suomeksi
| | | | | |

Luonnonkauniit kirjoneuleet-kirja

Kirja saatu arvostelukappaleena kustannus Mäkelältä

Olen jo pitkään ihastellut ruotsalaisen Erika Åbergin kirjoja. Tähän mennessä häneltä on ilmestynyt suomeksi neljä kirjaa, joista Luonnonkauniit kirjoneuleet on uusin teos.

Luonnonkauniit kirjoneuleet-kirjassa käsitellään siis nimensä mukaisesti kirjoneuleita. Omalle tyylilleen uskollisena suunnittelijan ja kirjailijan teksteistä ja kuvista huokuu käytännönläheisyys, luonnonmukaiset arvot ja innostus neuleisiin. Hän käsittelee jälleen kirjan alussa lankoja, eri tekniikoita ja kuinka väreillä kuvioidaan. Ja mikä parasta, näissä Erika Åbergin kirjoista löytyy myös materiaalitietouden lisäksi infoa vaatehuollosta ja pesusta.

Luonnonkauniit Kirjoneuleet Kuvitus
Luonnonkauniit Kirjoneuleet Ohjeet

Kirjan ohjeet soveltuvat moneen. Kirjasta löytyy ohjeita niin asusteisiin, lapasiin ja villasukkiin, kuin myös isompiin kirjaviin neulepaitoihinkin. Moni ohje on myös sommiteltu sopimaan yhteen toisen ohjeen kanssa, eli kirjasta löytyy paljon valmiita ja suunniteltuja settejä. Kunhan vain itse valitsee omiin töihinsä langat, jotka soveltuvat keskenään yhteen. Ja myös siihen Åberg antaa vinkit.

Visuaalisena ihmisenä innostuin toki kirjan kuvista ja visuaalisesta ilmeestä. Kuvia on otettu luonnossa, sisällä, mökeissä ja erilaisissa maastoissa. Mukana on todella tunnelmallisia ja tummiakin kuvia, joista tulee silti neulomiseen tarvittava rauhallinen fiilis.

Myös kirjan mallineuleet ovat monipuolisia. Vaikka en olekaan suuri kirjoneuleen ystävä, on moni malleista silti yllättävän ja tarpeeksi yksinkertaisia, mutta silti värikkäitä. Mukana on jopa neuleita, joissa on kyllä väriä, mutta ei silti perinteistä kirjoneuletta. Eli siinä suhteessa kirja antaa vinkit myös kirjoneuleettomaan kirjoneuleeseen, mikä on aina ilo tällaiselle luovalle neulojalle.

Luonnonkauniit Kirjoneuleet Kauniit Kuvat
Luonnonkauniit Kirjoneuleet Arvostelu

Minä itse olen kasvanut kirjoneuleiden ja toisaalta värikkäiden neuleiden keskellä. Kuten kirjailija itsekin alussa toteaa, olen minäkin kasvanut perheessä, jossa oma äiti ei neulonut. Se ei kuitenkaan estänyt minua tutustumasta tai elämästä neuleiden keskellä.

Jo pitkän aikaa neuleet ovat olleet itselleni keino rentoutua. Kirjoneule taas ei tuo aina ihan samaa tunnetta lankojen mennessä solmuun, tai kun kaaviota pitää seurata tarkasti. Se antaa palkintonsa vasta lopuksi, kun neule pääsee käyttöön. Kirjoneule nimittäin kyllä palkitsee joka kerta, sillä se vangitsee katseen, saa säväytettyä ja luotua aina juuri itsensä näköistä ilmettä.

Ja sitä myös tämä kirja tarjoaa. Uutta innostusta ja ilmettä kirjoneuleeseen. Ehkä minäkin taas innostun vähintään yhden lapasparin verran?

Kirjaa voi ostaa esim Adlibriksestä.

Kirja saatu arvostelukappaleena Mäkelä Kustannus

Luonnonkauniit Kirjoneuleet Taitto Ja Kuvitus
Luonnonkauniit Kirjoneuleet Kirja Arvostelu

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *