-Supersuositut käsityöohjeet

Eripari-lapaset lapselle jämälangoista

Kirjailijana ja neuleohjeiden kirjoittajana minua tietenkin jännitti miten otatte kirjan vastaan. En oikeastaan voinut edes tietää mikä ohje nousisi sieltä suosituimmaksi, tai mitä neulottaisiin alkuun eniten. Jos edes neulottaisiin mitään.

Te olette kuitenkin, ja vähän yllättävästikin innostuneet Neulekekkerit-kirjan asusteista! Olin aivan yllättynyt niiden suosiosta, ja varsinkin siitä, että Eripari-lapaset ovat päätyneet monien puikoille.

Toisaalta en ihmettele. Lasten kanssa lapaset, joissa ei ole selkeää oikeaa tai vasenta kättä, sekä lapaset joihin voi neuloa niin monta lapasta kuin haluaa, on aina tarpeen. Koska usein se yksi lapanen kun häviää lähes aina.


Ja juuri näihin haasteisiin Eripari-lapaset onkin suunniteltu. Ne voi neuloa jämistä, tai niihin voi käyttää juuri suosikkilankojaan. Ne voi neuloa sukkapuikoilla tai magic loopilla, ja ohjeessa on kolme eri kokoa. Lisäksi lapaset neulotaan ylhäältä alas, joten siinä on pientä uutta haastetta kokeneellekin neulojalle.

Itse neuloin Eriparit nyt uudelleen pehmeistä jämälangoista, jotka olivat jääneet yli toisesta projektista. Nämä on siis Sandnes Garn MerinoUll lankaa kaikki. Osa langoista tuli käytettyä samalla täysin loppuun, joistain väreistä taas jäi ihan pieniä pikkukeriä jäljelle.

Nämä on kirjan isoin koko. Oma 8-vuotias sanoi että nämä on yhä hitusen isot, eli hän selkeästi tykkää jämäkistä ja vähän liian pienistä lapasista. Käyttöön nämä varmasti pääsevät silti, sillä varsinkin näin syksyisin aamulla kouluun pyöräillessä lapasille on aina tarvetta.

Neulekekkerit kirja

Kirja on siis yhä ostettavissa kirjakaupoista. Sitä voi ostaa Adlibriksen uutuuksista, omasta verkkokaupastani tai muista kirjakaupoista. Valitettavasti näiden lapasten peukalon ohje oli pudonnut pois kirjasta, ja se taas löytyy erillisestä koosteestani.

Ihania syksyisiä neulehetkiä!

Katso myös Neulekekkerit-kirjan esittely!

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

4 thoughts on “Eripari-lapaset lapselle jämälangoista”

  1. Kiitos mukavasta Neulekekkerit-kirjasta. Pääsin vasta tänään hakemaan kirjan postista. Selasin äkkiä läpi ja pidin näkemästäni. Itselläni ei ole enää pieniä lapsia eikä vielä näkyvissä lapsenlapsiakaan mutta aion kyllä kohtapuolin, ehkä jouluksi ottaa sieltä jonkun kivan pikkuneuleen puikoille.

    Vastaa
    • Oi miten ihana kuulla! <3 Osaa ohjeista voi helposti muokata siten, että saa yhtä isomman koon joka sopii myös aikuiselle. Tämä toimii esim pipoihin, huiveihin, lapasiin ja sukkiin. Eli jatkaa vaan niitä silmukkamääriä samassa suhteessa, kuin mitä ohjeessa on 🙂

      Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Kulman Ompeleminen Ompelukoneella

Suorakulman ompeleminen, ohje

Aina välillä eteen tulee ompelutöitä, joissa lopputuloksena on selkeä suorakulma. Tämä voi tulla eteen sisustustöissä, laukuissa, kasseissa, repuissa tai pussukoissa.

Jämäkangasmatto ilman ompelua

  Koko tämän vuoden olen aina näin viikonloppuisin tehnyt sekä teille että itselleni jonkinlaisen vinkin tekstiilijätteen kierrätyksestä. Tämä ei vastaa

Itselle juhlavaan arkeen

  Haaveilin vielä viikko sitten uudesta kesämekosta. Sellaisesta jolla voi käydä ylioppilasjuhlissa, ja sellaisesta joka sopii myös työpaikalle. Tai torille,