| |

Itse tehty joulusuklaa, jouluinen rocky road

 

Joulussa parasta on toki yhdessä oleminen, ja suklaa. Minä syön naamani lähes joka joulu finneille, ja itse tehty joulusuklaa kruunaa hyvän ruokapäivän. Sen lisäksi että se on niin vallan mainiota, sitä on myös helppo tehdä. Täytteitä voi itse vaihtaa oman mielensä ja makunsa mukaiseksi, ja valita esim maidottoman tai vaaleamman suklaan tilalle.

Jouluinen suklaa valmistuu myös nopeasti. Sen kinkkisin osuus on suklaan sulattaminen, mutta siinäkin kannattaa muistaa vain pari hyvää neuvoa. Eli älä sulata mikrossa liian kovalla lämmöllä, tai vesihauteessa yritä pitää vesi pois itse suklaasta. Sen jälkeen kaikki sujuu mallikkaasti.

 

Samalla osallistun tällä ohjeella Käsityöblogien joulukalenteriin. Kaikki postaukset kannattaa käydä lukemassa Käsityöblogien fb-ryhmästä, ja eilen meitä ilahdutti Kototekoja-blogi, huomenna luvassa on Villananna. Ihanaa joulua!

 

 

Joulusuklaa, jouluinen rocky road ohje

2 levyä tummaa suklaata (yht noin 400 g)

noin 2 dl murskattuja pipareita

noin 1,5 dl pieniä vaahtokarkkeja

noin 2 dl suolapähkinöitä

 

Sulata suklaa kulhossa joko vesihauteessa, tai pienellä teholla mikrossa. Sulata ensin vain yksi levy, tai jaa sulatetut suklaat kahteen saman kokoiseen erään. Vuoraa pieni uunivuoka tai tarjotin (noin 30 x 30 cm) leivinpaperilla, ja levitä siihen puolet sulatetusta suklaasta (yksi levyllinen).

Ripottele päälle tasaisesti murskatut piparit, vaahtokarkit ja pähkinät. Levitä päälle vielä loput sulatetusta suklaasta. Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Leikkaa sopiviksi palasiksi tarjolle, ja nauti glögin tai muun kuuman juoman kera.

 

Similar Posts

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *