| | | |

Mehevä vegaaninen marjapiirakka

Kesän marjasatoa on poimittu pihalta suihin jo viikkoja. Niitä on napsittu aamupalaksi, jugurtin joukkoon ja leivontaan. Olen tehnyt marjapiirakoita raparperipiirakan ohjeellani, joka sopii hyvin siis myös marjoilla.

Viikonlopun vieraille tein kuitenkin uuden piirakan punaviinimarjoista ja vegaanisista aineista. Ajattelin ensin testata ihania viherherukoita, mutta ne olivatkin kadonneet pensaasta jo lähes kokonaan parempiin suihin.

Tämän helpon ja vegaanisen piirakan mehevöittävänä osana toimii Alpron Go On soijarahka. Tähän voi käyttää myös maustamatonta versiota, mutta itse testasin vaniljan makua. Siitä saa suoraan makua ja sokeria, jolloin itse ei tarvitse laittaa sokeria niin paljon.

Tein piirakan Teeman tarjoiluastiaan, joka toimii loistavasti myös uunivuokana. Tämä sopii myös puolikkaalle uuninpellille tai isoon pyöreään piirakkavuokaan.

Vegaaninen marjapiirakka, ohje

Iso piirakkavuoka

Pohja:

  • 100 g maidotonta margariinia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vanilja soijarahkaa (Alpro Go on)

Täyte:

  • 3 dl vanilja soijarahka (loput purkista)
  • 0,5 dl raakasokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl perunajauho
  • noin 4 dl marjoja (punaviini, mustaherukka, vadelma tms)

Aseta uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Sekoita pohjan kuivat aineet. Nypi ne margariinin joukkoon tasaiseksi seokseksi. Sekoita mukaan soijarahka. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla tai voitele se margariinilla. Taputtele pohja tasaisesti vuokaan, myös reunoille.

Sekoita perunajauhot marjojen joukkoon. Sekoita joukkoon myös muut täytteeseen tulevat aineet. Kaada seos piirakkapohjan päälle.

Paista uunin 200 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes reunat ja keskusta ovat saaneet rusehtavaa väriä.

Nauti sellaisenaan tai kauravaniljakastikkeen kera.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *