-Supersuositut käsityöohjeet

Viisivuotiaan synttärit

IMG_1872

IMG_1867

IMG_1883

 

Vietimme pari viikkoa sitten IsoSiskon syntymäpäiviä isolla joukolla. Ensin ystävät päiväkodista, ja pari päivää myöhemmin sukulaiset, ystäviä ja lisää lapsia. Olihan siinä synttäreitä viisivuotiaalle.

 

Kuten jo syksylläkin, oli minulla tälläkin kertaa kielto keittiöön ja mies hoiti leipomukset alusta loppuun. Minä sain sokerilakostani johtuen sokerittoman raakasuklaakakun, ja suolaisiksi syötäviksi mies pöyräytti pari pellillistä tacovuokaa. Eli siis maissilastuja, joiden päälle papuinen salsakastike ja päälle vielä texmex juustoraastetta. Uunissa niin pitkään että vähän ruskettuu, ja maistuu sormiruokaillen niin isoille kuin pienillekin juhlijoille.

 

Pieniksi lisäsyötäviksi teimme banaanidelfiinejä, ja kakkuna lastenjuhlissa oli kilpikonnakakku. Raikkautta sekä raakakakkuun että salaattiin antoi granaattiomena.

 

Lapsi itse sai päättää kakun, sen värityksen ja koristelut teimme yhdessä. Parempi hieman överi, kuin vajari. Kakussa oli mansikkaa, limeä ja valkosuklaata, ja ensimmäistä kertaa mitään ei tarvinnut  viedä seuraavana maanantaina töihin kahvitauolle.

 

Ensi synttäreille lapsi osaa osallistua itsekin leipomiseen jo hieman taas paremmin. Minä ehkä muistan kuvata enemmän ja aina tammikuussa valo loppuu liian aikaisin. Sitä samaa siis joka vuosi, leivonnaiset ja lahjat vain hieman vaihtuvat.

 

IMG_1876

IMG_1871

IMG_1878

IMG_1887

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

1 thought on “Viisivuotiaan synttärit”

  1. Herkullisen näköiset tarjoilut taas kerran! Erityisesti tuo pinkki synttärikakku 🙂 Saisikohan siihen reseptiä?

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Barbien vaatteet tilkuista

  PikkuSisko on innostunut prinsessoista, nukeista, barbeista ja kaikesta siitä mistä IsoSisko ei ole aiemmin jaksanut edes välittää. Kirjastosta mukaan

Rannoilta järvien

  Instagramin kautta seuraajat huomasivat meidän matkustaneen viikonlopun aikana. Pakkasimme tarvittavan ja matkustimme lasten kanssa liian monella junanvaihdolla Itä-Suomeen. Kissa-una

Lahjamekko

  Isomman lapsen ystävä täytti vuosia, ja lahjaksi ompelin hänelle lopuista vinoraidoista oman mekon. Tämä odotti pitkään puolivalmiina henkarissa, ja