| | | |

Viisivuotiaan synttärit

IMG_1872

IMG_1867

IMG_1883

 

Vietimme pari viikkoa sitten IsoSiskon syntymäpäiviä isolla joukolla. Ensin ystävät päiväkodista, ja pari päivää myöhemmin sukulaiset, ystäviä ja lisää lapsia. Olihan siinä synttäreitä viisivuotiaalle.

 

Kuten jo syksylläkin, oli minulla tälläkin kertaa kielto keittiöön ja mies hoiti leipomukset alusta loppuun. Minä sain sokerilakostani johtuen sokerittoman raakasuklaakakun, ja suolaisiksi syötäviksi mies pöyräytti pari pellillistä tacovuokaa. Eli siis maissilastuja, joiden päälle papuinen salsakastike ja päälle vielä texmex juustoraastetta. Uunissa niin pitkään että vähän ruskettuu, ja maistuu sormiruokaillen niin isoille kuin pienillekin juhlijoille.

 

Pieniksi lisäsyötäviksi teimme banaanidelfiinejä, ja kakkuna lastenjuhlissa oli kilpikonnakakku. Raikkautta sekä raakakakkuun että salaattiin antoi granaattiomena.

 

Lapsi itse sai päättää kakun, sen värityksen ja koristelut teimme yhdessä. Parempi hieman överi, kuin vajari. Kakussa oli mansikkaa, limeä ja valkosuklaata, ja ensimmäistä kertaa mitään ei tarvinnut  viedä seuraavana maanantaina töihin kahvitauolle.

 

Ensi synttäreille lapsi osaa osallistua itsekin leipomiseen jo hieman taas paremmin. Minä ehkä muistan kuvata enemmän ja aina tammikuussa valo loppuu liian aikaisin. Sitä samaa siis joka vuosi, leivonnaiset ja lahjat vain hieman vaihtuvat.

 

IMG_1876

IMG_1871

IMG_1878

IMG_1887

Similar Posts

One Comment

  1. Herkullisen näköiset tarjoilut taas kerran! Erityisesti tuo pinkki synttärikakku 🙂 Saisikohan siihen reseptiä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.