lapaset kaava kotimainen villaneulos
| | | | | | | | | | |

Lapaset villaneuloksesta, ompeluohje ja kaava

Kaupallinen yhteistyö Johanna K. Design kanssa

Välikausiaikana hankalinta on keksiä sopiva vaatetus. Pitäisi pärjätä aamulla ehkä pienessä pakkasessa, ja toisaalta myös iltapäivällä jopa 10 asteen auringon lämmössä. Meidän perheen vastaus on ollut jo vuosia villaiset asusteet. Niitä on ommeltu, neulottu ja käytetty sulassa sovussa keskenään koko perhe.

Luomuvillaneulokset isoina ja pieninä paloina

Kotimaassa neulotut luomuvillaneulokset innostavat ainakin itseäni moneen. Johanna K. Designin villapalat ovat monipuolisia, ja paloja voi ostaa pienissä tai isommissa paloissa. Meillä on käytetty paljon myös Johanna K. Designin valmiita villahousuja, joita löytyy niin lapsille kuin aikuisillekin. Niitä voi toki siis ommella myös itse 😉

Villapalat soveltuvat moneen, ja pienistäkin paloista saa ommeltua vaikka lapaset! Yhteistyössä Johanna K. Designin kanssa olemme keksineet käyttötapoja villapaloille. Kurkkaa aiemmin julkaistu ohje ja kaava kaulurille, ja seuraa myös vinkkejä lisää Käsityökekkerit ja Johanna K. Design Instagram-tileillä. Minipalat kauluriin ja lapasiin saa tilattu kätevästi suoraan Johanna K. Design verkkokaupasta.

Välikausikeleillä lapaset ovat mitä parhaimmat myös lapsilla. Ne voi pukea kurarukkasten alle, niillä voi leikkiä ulkona sellaisenaan, ja ne lämmittävät todella hyvin. Taivassalossa kudotut luomuvillaneulokset soveltuvat siis todella hyvin myös lapasiin, ja itse voi valita ompeleeko lapasien sisälle vielä trikoosta vuorin, vai käyttääkö lapasia sellaisenaan.

lapaset kaava villaneulos
lapaset kaava aikuiselle

Maksuton lapaset kaava

Lapaset voi ommella eri tavoin, ja nopein tapa on tehdä kaava kolmesta eri osasta. Voit tulostaa maksuttoman kaavan, ja myös muokata sitä omien toivomuksien mukaan. Kaavassa on huomioitu, että lapanen ommellaan joustavasta villaneuloksesta.

Kaavassa on kaksi kokoa. Pienempi on noin 5-7 vuotiaalle lapselle, ja isompi koko taas 8-12 vuotiaalle lapselle. Kaavassa ei ole saumanvaroja, mutta saat helposti muutettua kokoa pienemmäksi, jättämällä saumanvaroja pois, tai isommaksi lisäämällä isommat saumanvarat leikkuuvaiheessa.

Kaavan koko myös vähän muuttuu, riippuen ompeletko sisälle vuorin. Kuvassa näkyvät mustakuvioiset lapaset on ommeltu koon M kaavalla, ilman vuoria. Ne sopivat sellaisenaan myös pienen aikuisen käteen.

Lapasen ompeleminen

Kun ompelee pientä lapasta, on tärkeää muistaa pitää saumanvarat saman kokoisina kaikissa paloissa. Tätä voi helpottaa leikkaamalla palat pyöröleikkurilla, mutta toki saksillakin onnistuu.

Ompelussa taas tärkeää on myös silittäminen. Eli höyrytä joka sauman jälkeen, jotta pääset helpommalla loppuhöyrytyksessä. Näin saat myös siistimpää jälkeä.

Katso videolta tarkemmat ompeluohjeet, kuinka lapanen ommellaan kaavan mukaisesti.

  1. Leikkaa kaavan mukaisesti 3 palaa kaksinkertaisesta villaneuloksta, eli yhteensä 6 palaa. Leikkaa samat palat myös vuorista.
  2. Leikkaa kaavan mukaiset resoripalat molempiin lapasiin.
  3. Ompele vaakasuuntainen peukalosauma ja silitä se oikealta puolelta
  4. Asettele ja neulaa yhtenäinen kämmenselän puoli ja peukalon puoli oikeat puolet vastakkain. Ompele kaareva pitkä sivusauma ja silitä se auki
  5. Ompele samoin vuorikappaleille
  6. Aseta vuoriosa lapasen sisälle, nurjat puolet vastakkain. Tarkasta, että peukalo istuu hyvin paikoillaan.
  7. Ompele resorin lyhyt sauma, oikeat puolet vastakkain
  8. Taita resori kaksinkerroin, nurjat puolet vastakkain. Neulaa resori kiinni ranteeseen, siten että sivusauma kohtaa ranteessa lapasen sivusauman kanssa.
  9. Ompele resori ranteeseen ja pidä huolta, että samalla kiinnittyy lapasen päälliosa ja vuori samaan saumaan.
  10. Silitä.
lapaset kaava ja ompeluohje

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.