pykäpistoparsinta sukassa
| |

Sukan parsiminen, pykäpistoparsinta

Sukkabuumi on jo hieman muuttunut villapaitainnostukseksi, mutta villasukkia toki kuluu arjessa monella ihmisellä. Itsehän pidän villasukkia elokuusta kesäkuuhun, ja luovun niistä ehkä juuri ja juuri heinäkuun helteiden ajaksi. Tämä johtaa siihen, että parsin sukkiani aika usein.

Minulla on vanhoja ja uudempia villasukkia, kaikki omia lemppareitani. Aika usein valitsen villasukat pakkaslukemien mukaan, ja kovilla pakkasilla pidin jopa kahtia sukkia päällekkäin. Sukat siis kuluvat, ja niitä tulee huoltaa säännöllisesti.

Parsiminen ja paikkaaminen on Taitoliiton vuoden 2021 vuoden käsityötekniikka. Otatko siis haasteen vastaan?

Sukkien huoltaminen ja parsiminen

Samalla kun parsin sukkia, teen niille myös muuta huoltoa. Eli käytännössä pesen ne usein ennen parsimista, jotta parsiminen olisi mukavampaa. Kun reikä on parsittu umpeen, puhdistan sukat nukasta. Itse käytän joko nukkakiveä tai patterilla toimivaa nukkaleikkuria.

Tärkeintä on kuitenkin huolehtia, ettei nukkaa poistamalla tee neuleeseen uusia reikiä. Eli hellästi puhdistus on aina suositeltavaa.

sukan pykäpistoparsinta

Pykäpistoparsinta

Pykäpistoparsintaan on hyvä varata saman vahvuista lankaa, kuin mitä parsittava neule on. Parsimisen voi tehdä isonkin reiän päälle, ja se soveltuu hyvin myös neuletakkeihin ja paitoihin. Parsinta ei juurikaan jousta, joten sen vuoksi sen paikka ja koko kannattaa miettiä tarkasti.

Parsimiseen on aina hyvä varata

  • Tylppäkärkinen neula
  • Terävät pikkusakset
  • Kestävää villalankaa

Pykäpistoparsintaan on hyvä miettiä jo etukäteen alue, jonka päälle toivoo paikkaa. Jos haluaa varmistaa tietyn muodon, kannattaa se harsia valmiiksi reiän ympärille. Lisäksi voi miettiä haluaako paikasta todella tiheän, vai ei niin tiheän. Ensimmäinen kerros on nimittäin tässä tyylissä ratkaiseva.

Pykäpistoparsinta on nimensä mukainen. Eli jos olet koulussa joskus ommellut pykäpistoja, niin tämä parsinta ei eroa siitä juuri lainkaan. Toki aluksi voi kestää hetki, kunnes tajuaa mihin suuntaan ja miten parsinta olisi luontevinta tehdä. Siksi suosittelen katsomaan alla olevan videon, jonka avulla pääsee toivottavasti kiinni pykäpistoparsinnan saloihin.

Sukkia voi toki parsia monellakin eri tavalla. Minulta löytyy ohjeet silmukointiin, ja uusia ohjeita on tulossa myös neulehuollon verkkokurssin muodossa myöhemmin tänä vuonna.

pykäpistoparsinta video ohje

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *