äänikirjat neuloessa
| | | | | | | |

Neulo, tee käsitöitä, kuuntele ja rentoudu?

Kaupallinen yhteistyö Storytel kanssa

Neulon pääsääntöisesti iltaisin ja viikonloppuisin. Välillä neulon Teams-kokouksissa kun kuuntelen, välillä taas hyvän sarjan tai äänikirjan parissa. Käsitöissä parasta on päästä pois omista muista töistä, tehdä vaan jotain ja antaa ajatuksen harhailla. Keskittyä siihen käsillä tekemiseen, ja välillä vain lopputulokseen.

Parasta käsitöissä on kuitenkin juuri se keskittyminen. Se toimii molempiin suuntiin. Esim juuri Teams-palavereissa neule tai muu käsityö auttaa keskittymään kuulemaansa, ja toisaalta taas itselleni äänikirja tai muu kuulokkeista tuleva auttaa keskittymään esim kirjoneuleeseen. Ja oikein hyvän äänikirjan kanssa huomaakin edenneensä pitkälle, kun on keskittynyt sekä kuuntelemiseen, että käsityöhön. Vai olenko ainoa, jolle näin on käynyt?

Äänikirjat ja hyvä käsityö

Kaupallisessa yhteistyössä sain nyt maaliskuulle kampanjakoodin Storytelin äänikirjoihin, joita olen kuunnellut innolla. Meillä on ollut lapsilla Storytel käytössä jo kuukausia, ja sen kautta palvelu on tullut tutuksi. Mutta Ellan ja kavereiden sijaan päätin itse kuunnella jotain muuta. Meillä soi siis äänikirjat yleensä koko päivän, vaihdellen vain kenen puhelimesta tai kuulokkeista. Lapset kuuntelevat toki eniten, jo aamuisin, koulusta päästyään ja illalla. Heillä listalla on Ellat ja kaverit, Soturikissat sekä kotimaiset lasten uutuuskirjat laajalla valikoimalla.

Itse taas en ole pitkään aikaan lukenut mitään fiktiivista romaania, joten minun oli hankala tarttua niihin nytkään. Sen sijaan olen kuunnellut tietokirjojen puolelta elämänkertoja. Kuuntelen niitä neuloessa, ommellessa ja tehdessä ruokaa.

Suosikkejani ovat olleet

  • Antti Holma – Kaikki elämästäni
  • Samu Haber – Forever yours
  • Riikka Karppinen – Sodankylän Jeanne d’Arc

Olen myös lukenut opintoihin liittyviä kirjoja e-kirjoina. Tämä on ollut todella kätevää, koska kaikkia kirjoja ei saa tällä hetkellä omasta tai kampuksen kirjastosta. Niinpä olen lukenut designista, johtamisesta, strategioista ja kestävästä markkinoinnista e-kirjoina. Olen myös opetellut neulomaan ja lukemaan yhtä aikaa, joka toimii välillä, ja välillä taas ei.

Siksi kuunteleminen ja käsillä tekeminen toimivat parhaiten yhdessä. Varsinkin kirjoneuleen kanssa ääni toimii huomattavasti paremmin kuin joku katsottava elokuva tai sarja, sillä yleensä keskittyminen menee nimenomaan sormien toimintaan, eikä samalla pysty seuraamaan välttämättä kovinkaan intensiivisesti elokuvaa tms.

käsitöihin keskittyminen

Maksuton kokeilujakso Storyteliin

Nyt sain myös teille 30 päivän maksuttoman kokeilujakson Storyteliin! Saat sen klikkaamalla otsikon linkkiä, ja se kokeilujakson koodi voimassa maaliskuun 2021 ajan.

Itse olen kokeillut siis äänikirjoja myös ompelun ajan. Kirja toimii hyvänä motivaattorina, kun tuntuu ettei työ saisi loppua ihan vielä, jos kirja on hyvässä kohtaa menossa. Tulee siis väkisinkin silitettyä kunnolla, viimeisteltyä saumat ja neulottua pari riviä vielä lisää.

Mitkä on teidän suosikkinne, jotka olisi hyvä kuunnella äänikirjana? Kerro kommentteihin!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.