Joululahjat Neulojalle Käsityökirjat
| | | |

Mitä lahjaksi neulojalle?

Käsityöharrastajat tekevät usein lahjat itse, joten joskus se vaikein kysymys onkin, mitä ostaa käsityöharrastajalle lahjaksi? Jokaisella on toki omat mieltymyksensä, mutta kokosin alaa tuntemattomille vinkkejä viime hetken lahjaostoksille.

Jotta lahjansaaja saa ilon irti, niin tärkeintä on toki varmistaa lahjansaajalta hänen omat mieltymyksensä. Eli varmista nyt ainakin se, että mitä käsitöitä lahjan saaja tekee, jotta lahja varmasti ilahduttaa häntä. Neulojalle on turha antaa kankaita, ja ompelija ei välttämättä välitä villalangoista. Keräsin tähän julkaisuun pääosin neulojille sopivia lahjoja, sekä vähän yleisesti käsityöharrastajia ilahduttavia lahjavinkkejä.

Itse en ehtinyt edes toiveita esittämään, joten tämä artikkeli ei ole ilmeisestikään vinkkinä puolisolleni.

Joululahjat Neulojalle Käsityökirjat

Käsityökirjat

Tänä vuonna on ilmestynyt loistavia käsityökirjoja, ja kirjat tunnetusti ilahduttavat jouluisin monia.

Käsityölehden vuositilaus

Käsityölehden vuositilaus on aina toivottu lahja. Lehtiä löytyy moneen makuun, ja aivan varmasti myös sellaisia joita ei lahjansaaja vielä välttämättä itse tilaa.

Joululahjat Neulojalle Taitolehti

Lahjavinkkejä neuloosiin taipuvalle?

Meitä neulojiakin on monenlaisia, ja varmasti osa voisi ilahtua myös muista neulontaan liittyvistä lahjoista. Kokosin tähän vähän luksusta mukaan, sillä se ilahduttaa usein neulojaa kuin neulojaa.

Lankalahjakortti

Mikä sen ihanampaa, kuin päästä joulun välipäivinä lankakauppaan lahjakortin kanssa! Moni meistä ei ehkä raaski ostaa niitä vähän kalliimpia lankoja perustöihin, mutta silti niitä on ihana hiplata ja neuloa.

Eli mitä jos ilahduttaisit neulovaa lahjansaajaa lankalahjakortilla? Ohessa kauppoja, joista saa sähköisen lahjakortin, ja joista löytyy myös niitä silmiä ja mieltä hiveleviä lankoja

Lankalokerikko

Sopisiko neulojan nojatuolin viereen vanerista tehty lankavahti? Langat saa piilotettua laatikon sisään, ja kannesta riippuen lankoja tulee sieltä yksi tai useampi kerralla puikoille. Käytännöllisyyden lisäksi lankavahti on todella kaunis, ja sopii vaativallekin sisustajalle. Nämähän valmistetaan toki Suomessa.

Sukkamitta ja silmukkamerkit

Moni kokenutkin sukan neuloja kaipaa ihan konkreettista mittaa neulomisen avuksi. Tänä vuonna monien lankakauppojen valikoimista onkin iloksemme löytynyt puisia sukkamittoja. Näiden avulla keskeneräisen sukan mittaaminen on yllättävän helppoa ja vaivatonta. Kuvissa näkyvä mitta on Nurja-lankakaupasta.

Samoista yllä olevista lankakaupoista saa myös laajan valikoiman silmukkamerkkejä. Nämä ovat pieniä merkkejä, jotka auttavat neulomisessa. Pieniä, ja usein nopeasti myös hukkuvia merkkejä tarvitsee usein, ja pieni rasia onkin kiva muistaminen neulojalle.

Muita lahjavinkkejä?

Kommentoi alla olevaan kommenttikenttään, jos sinulla on vielä muita varmoja lahjavinkkejä neulojille. Nosta niitä tähän tekstiin vielä ennen joulua.

Joululahjat Neulojalle Sukkamitta

Similar Posts

6 Comments

    1. Niin tarkoitatko niitä kaapeleita, joilla saa pingotettua valmiin tuotteen, vai erillisiä kaapeleita joilla voi pitää silmukoita sivussa esim helmaa neuloessa? 🙂

  1. Mahtava lista. Allekirjoitan sen kokonaisuudessaan. Lehtitilaukset on rahapulassa pitänyt lopettaa, joten Taito olisi ihana yllätys.

    Lisäksi haaveilen joskus saavani sellaisen kunnollisen langankerijän. Sellaisen puisen nykyisen muovisen vaappuvan ja langan varteensa sotkevan tilalle.

    1. Loistava toive! Vyyhdipuut ja kerijä on kyllä hyvä toive. Minullakin on todella vanhat vyyhdinpuut ilman kerijää, ja usein siksi päädyn kerimään langan omien polvien ympärillä. Eli kyllä, ymmärrän toiveen 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.