-Supersuositut käsityöohjeet

Mitä lahjaksi neulojalle?

Käsityöharrastajat tekevät usein lahjat itse, joten joskus se vaikein kysymys onkin, mitä ostaa käsityöharrastajalle lahjaksi? Jokaisella on toki omat mieltymyksensä, mutta kokosin alaa tuntemattomille vinkkejä viime hetken lahjaostoksille.

Jotta lahjansaaja saa ilon irti, niin tärkeintä on toki varmistaa lahjansaajalta hänen omat mieltymyksensä. Eli varmista nyt ainakin se, että mitä käsitöitä lahjan saaja tekee, jotta lahja varmasti ilahduttaa häntä. Neulojalle on turha antaa kankaita, ja ompelija ei välttämättä välitä villalangoista. Keräsin tähän julkaisuun pääosin neulojille sopivia lahjoja, sekä vähän yleisesti käsityöharrastajia ilahduttavia lahjavinkkejä.

Itse en ehtinyt edes toiveita esittämään, joten tämä artikkeli ei ole ilmeisestikään vinkkinä puolisolleni.

Joululahjat Neulojalle Käsityökirjat

Käsityökirjat

Tänä vuonna on ilmestynyt loistavia käsityökirjoja, ja kirjat tunnetusti ilahduttavat jouluisin monia.

Käsityölehden vuositilaus

Käsityölehden vuositilaus on aina toivottu lahja. Lehtiä löytyy moneen makuun, ja aivan varmasti myös sellaisia joita ei lahjansaaja vielä välttämättä itse tilaa.

Joululahjat Neulojalle Taitolehti

Lahjavinkkejä neuloosiin taipuvalle?

Meitä neulojiakin on monenlaisia, ja varmasti osa voisi ilahtua myös muista neulontaan liittyvistä lahjoista. Kokosin tähän vähän luksusta mukaan, sillä se ilahduttaa usein neulojaa kuin neulojaa.

Lankalahjakortti

Mikä sen ihanampaa, kuin päästä joulun välipäivinä lankakauppaan lahjakortin kanssa! Moni meistä ei ehkä raaski ostaa niitä vähän kalliimpia lankoja perustöihin, mutta silti niitä on ihana hiplata ja neuloa.

Eli mitä jos ilahduttaisit neulovaa lahjansaajaa lankalahjakortilla? Ohessa kauppoja, joista saa sähköisen lahjakortin, ja joista löytyy myös niitä silmiä ja mieltä hiveleviä lankoja

Lankalokerikko

Sopisiko neulojan nojatuolin viereen vanerista tehty lankavahti? Langat saa piilotettua laatikon sisään, ja kannesta riippuen lankoja tulee sieltä yksi tai useampi kerralla puikoille. Käytännöllisyyden lisäksi lankavahti on todella kaunis, ja sopii vaativallekin sisustajalle. Nämähän valmistetaan toki Suomessa.

Sukkamitta ja silmukkamerkit

Moni kokenutkin sukan neuloja kaipaa ihan konkreettista mittaa neulomisen avuksi. Tänä vuonna monien lankakauppojen valikoimista onkin iloksemme löytynyt puisia sukkamittoja. Näiden avulla keskeneräisen sukan mittaaminen on yllättävän helppoa ja vaivatonta. Kuvissa näkyvä mitta on Nurja-lankakaupasta.

Samoista yllä olevista lankakaupoista saa myös laajan valikoiman silmukkamerkkejä. Nämä ovat pieniä merkkejä, jotka auttavat neulomisessa. Pieniä, ja usein nopeasti myös hukkuvia merkkejä tarvitsee usein, ja pieni rasia onkin kiva muistaminen neulojalle.

Muita lahjavinkkejä?

Kommentoi alla olevaan kommenttikenttään, jos sinulla on vielä muita varmoja lahjavinkkejä neulojille. Nosta niitä tähän tekstiin vielä ennen joulua.

Joululahjat Neulojalle Sukkamitta

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.
Orvokkipelto Kaarrokepaita Kirjoneule Ohje

Käsityökekkerit 2020

Supersuositut käsityöohjeet kiinnostivat pandemian aikaan paljon. Mitkä olivat Käsityökekkerit-sivuston luetuimmat ohjeet, ja paljon sivuilla kävi lukijoita?

Lue lisää »

6 thoughts on “Mitä lahjaksi neulojalle?”

  1. Mahtava lista. Allekirjoitan sen kokonaisuudessaan. Lehtitilaukset on rahapulassa pitänyt lopettaa, joten Taito olisi ihana yllätys.

    Lisäksi haaveilen joskus saavani sellaisen kunnollisen langankerijän. Sellaisen puisen nykyisen muovisen vaappuvan ja langan varteensa sotkevan tilalle.

    Vastaa
    • Loistava toive! Vyyhdipuut ja kerijä on kyllä hyvä toive. Minullakin on todella vanhat vyyhdinpuut ilman kerijää, ja usein siksi päädyn kerimään langan omien polvien ympärillä. Eli kyllä, ymmärrän toiveen 😉

      Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Neulekekkerit yhteisneulonta

Tervetuloa mukaan Neulekekkerit yhteisneulontaan! Olette ottaneet Neulekekkerit-kirjan todella hyvin vastaan, kiitos siitä <3 Nyt syyskussa onkin siis aika neuloa kirjan

Ohuet villasukat lapselle

Ohuet sukat lapselle on nopea neuloa, ja ne mahtuvat hyvin myös eri kauden kenkiin ja saappaisiin. Nämä villasukat kuuluvat siis lapsen perussukkiin!

Nopea kierrätyspenaali

    Saavuin eräänä päivänä töistä vesirokkoparantolaan, jossa mummo oli teroittanut kaikki askartelulaatikkomme kynät ja järjestellyt tussit ja muut kynät

Hot Socks Paris sukat ja höyrytys

  Harmauteen tarvitaan väriä. Paljon väriä, sellaista sekasotkua, silmiä hieman jopa kirvelevää ilottelua. Värikkäästä lankakerästä vielä värikkäämmät sukat.   Lankasatamasta