Käsityökirjat Kesä 2020
| | | | |

Inspiroivat käsityökirjat alkusyksystä 2020

Osa kirjoista saatu arvostelukappaleina Kustannus Mäkelältä

Uusia kiinnostavia käsityökirjoja ilmestyy säännöllisesti. Itse luen aina kausien uutuusluettelot, ja odotan tämänkin syksyn uutuuskirjoja innolla. Usein luen käsityökirjoja kuitenkin ihan vain inspiraation vuoksi. Katson kuvia, värejä, kuvioita ja haen tunnelmaa. Siihen sopii usein sisustuskirjakin, mutta käsityökirjat tuovat silti itselleni tietynlaisen rauhan.

Kesän ja kevään aikana julkaistiin jo sen verran hyviä kirjoja, että teen koosteen kesän ja alkusyksyn 2020 kirjoista nyt. Samalla voi myös aistia mitkä teemat ovat käsitöissä tällä hetkellä suosiossa. Lisää uutuuskirjoja syksyyn on siis tulossa, ja listaan niistäkin omat suosikkini tämän artikkelin loppuun. Toivottavasti nämä inspiroivat sinuakin!

Käsityökirjat Tuftauskirja

Tuftaus tutuksi

Saatu arvostelukappaleena Kustannus Mäkelä Oy

Vuoden sisällä tuftaus on noussut todella suureen suosioon, ja veikkaan sen nousevan vielä lisää. Tuftaus tarkoittaa neulaamista erillisellä tuftausneulalla, jonka avulla saa kirjontaa muistuttavia pintoja nopeasti. Itse olen tehnyt myös jo tuftausohjeita, ja teen tarkemmat ohjeet tuftaamiseen vielä erikseen. Yritin kuitenkin keväällä etsiä kirjastosta tuftauskirjaa, sitä löytämättä. Tiesin kyllä, että uusia on varmasti tulossa, ja nyt niitä onkin!

Tämä Arounna Khounnorajin kirja on oivallinen opas tuftauksen maailmaan. Mukana on paljon kuvallisia ohjeita, 20 ihan suoraa ohjetta eri tuftaustöihin ja oikein inspiroiva taitto sekä kuvamaailma. Mukana on sisustuksellisia ohjeita, sekä ihan käyttöesineitäkin. Skaala on laaja, ja itse innostuin eniten ohjeiden ja kuvien värimaailmasta.

Jos siis haluat kauniin tuftauskirjan, on tämä sellainen!


Makrameen uusi maailma

Saatu arvostelukappaleena Kustannus Mäkelä

Jos tuftaus on uusi innostus, niin makramee onkin jo monelle varmasti tuttu. Se oli jo joitakin vuosia sitten Taitoliiton vuoden käsityötekniikka, ja sen jälkeen makramee onkin jatkanut suosiotaan. Se on tuonut alalle myös uusia yrittäjiä, lankamyyjiä ja makrameiden tekijöitä.

Itselleni makramee on jäänyt odottamaan parempia aikoja. Tämä Fanny Zedeniuksen kirja antaa hyvän potkun uuden tekniikan opetteluun, ja ohjeita löytyy niin korviksia kuin isoja seinävaatteitakin. Mukana on myös laukkuja, asusteita ja amppeleita, sekä niitä suuria seinävaatteita tai muita sisustuselementtejä. Kirjassa kerrotaan kuvin erilaisista solmuista ja jopa kasvivärjäämisestäkin.

Eli yllättävän monipuolinen teos, joka toivottavasti innostaa makrameiden tekijäksi.

Käsityökirjat Makramee

Käsityökirjat Lasten Islantilaiset Neuleet

Islantilaisia lastenneuleita

Vuonna 2013 ilmestynyt Islantilaisia neuleita-kirja loi aivan uudenlaisen trendin neulonnan harrastajille. Sen uudemmatkin painokset myydään vuosi vuodelta loppuun, ja islantilaiset langat tekevät kauppaansa myös lankakaupoilla. Siksi olikin enemmän kuin luontevaa, että Tammi julkaisee myös lastenneuleisiin tarkoitetun Islantilaisen neulekirjan.

Tässä monen eri kirjailijan ja suunnittelijan tekemässä kirjassa on malleja moneen lähtöön. Ohjeita löytyy paitoihin, lapasiin, lakkeihin, housuihin ja haalareihin. Langat ovat osin islantilaisia lankoja, mutta vaihtoehtoja on muihinkin lankoihin. Osa paitojen ohjeista neulotaan alhaalta ylös ja osa ylhäältä alas, joten siinä mielessä kirjassa on aika monipuolisesti kaikenlaisille neulojille ja myös lapsillekin eri malleja.


Klompelompe kesälapset

Norjalainen Klompelompe jatkaa tuttua linjaansa. Kirjoja on ilmestynyt jo monia, ja tällä kertaa kirja keskittyy kesäneuleisiin. Norjalaiseen tyyliin kesäneuleet sopivat kuitenkin monipuoliseen käyttöön ympäri vuoden, vaikka kirjassa ei nyt kovin paksuja neuleita olekaan.

Tuttuun tapaan ohjeita löytyy vauvasta isoon koululaiseen, ja langat on suunniteltu mahdollisimman yhteen sointuviksi. Se jo tekee kirjasta hyvin harmonisen ja kauniin, niin kuin Klompelompet yleensä ovatkin. Mukana on paljon kesämekkoja, mutta myös Klompelompelelle tuttuja kirjoneuleita. Jos on tykännyt Klompelompeista aiemminkin, jatkaa tämä siis samaa linjaa.

Käsityökirjat Klompelompe Kesälapset

Kirjoneuleet Kirja

Luonnonkauniit kirjoneuleet

Saatu arvostelukappaleena Kustannus Mäkelä

Tämä Erika Åbergin kirja on oikeastaan talven uutuuskirjoja, mutta sopii niin moneen vuodenaikaan, että otin sen tähän mukaan. Olen aivan ihastunut Åbergin kirjojen tunnelmaan, kerrontaan ja inspiroiviin kuviin. Tässä kirjassa keskitytään kirjoneuleisiin, jotka ovat saaneet inspiraationsa ruotsalaisista perinnemalleista.

Luonnonkauniit kirjoneuleet-kirjassa kirjoneuletta tehdään monilla eri tavoin. Mukana on yli 20 ohjetta, niin asusteista isoihin kirjoneulepaitoihin asti. Langat ovat usein paikallista itse värjättyä villaa, mutta ohjeita voi aina soveltaa myös meille tuttuihin lankoihin. Inspiroiva kirja kaikenkaikkiaan!

Tulevat syksyn 2020 kirjat

Syksyllä tulee toki myös innostavia kirjoja.

Korjaa kauniiksi – Anni Ignatius

Vihdoin on tulossa myös uusi korjaus- ja parsintakirja! Mitä olen Annin kanssa keskustellut jo etukäteen, niin tulossa on monipuolinen kirja erilaisiin paikkaustapoihin. Tätä onkin odotettu!

Norjalaisia neuleita – Birger Berge

Norjalaisia villapaitoja – Linka Neumann

Sekä Tammi että WSOY julkaisevat norjalaisiin villapaitoihin liittyvät kirjat syksyn aikana. Mielenkiintoista nähdä saavatko ne yhtä suurta suosiota kuin islantilaiset paidat, ja millaisia malleja kirjoista löytyy. Näitä odotan siis myös mielenkiinnolla.

Käsityökirjat Loppukesä 2020

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *