Ylhäältä Alas Kaarrokepaita Pajunkissoilla
| | | | | |

Ylhäältä alas kaarrokeneule, Pajunkissoilla-paita

Kaarrokepaita Ylhäältä Alas Merinovilla

Kaarrokeneuleiden ihanuus on tullut suosioon viime vuosina, enkä yhtään ihmettele. Mikäs sen ihanampaa, kuin neuloa pääntieltä alas neulottavaa paitaa, vähän ohjeen mukaan leventäen, ja yhtäkkiä huomaakin olevansa jo helmassa. Siksi suunnittelinkin ohjeen Pajunkissoilla-paitaan. Paita, jonka kaarroke sopii niin moneen.

Kaarrokeneuleen neulominen

Tämä Pajunkissoilla paita aloitetaan tosiaan neulomaan pääntien resorista. Jotta pääntiestä saadaan oikein istuva, tehdään jo resoriin lyhennettyjä kerroksia. Ne voisi toki tehdä myös resorin jälkeen, mutta tähän ne mielestäni istuvat hyvin jo resoriinkin.

Kun resori on valmis, päästään kaarrokkeeseen. Tasaisesti neulottavat levennykset tuovat paitaan hyvän istuvuuden, yllättävän moneen eri vartaloon. Tässä Pajunkissoilla-paidassa on myös laaja kokovalikoima, jonka johdosta voit valita itsellesi sopivan koon rinnanympäryksen perusteella.

Kun kaarrokkeen pituus ja levennykset on neulottu, erotellaan hihat ja siirrytään helmaan. Pajunkissoilla-paidan helma on suunniteltu napakaksi ja se jää siis vyötärölle. Tällöin se antaa tilaa hameen tai housujen vyötärölle, sekä korostaa vyötärön kapeinta kohtaa. Eli siis paita sopii täydellisesti mekkojen, hameiden ja vyötärölle nousevien housujen kanssa. Toki helmaa voi pidentää myös annetusta mitasta, jos niin haluaa. Helmaa koristaa yllättävän simppeli pitsikuvio, joka tuo eloa ja ilmettä koko paitaan.

Hihat voi neuloa yksittäin tai pyöröpuikoilla kaksi hihaa yhdessä magic loop-tekniikalla. Myös hihoissa jatkuu helmastakin tuttu kuvio.

Pajunkissoilla Paita Lanka
Pajunkissoilla Paidan Helma

Pajunkissoilla-paita ja kaarropaita

Tämä kaarrokeule neulotaan keskipaksusta DK-vahvuisesta langasta. Keskivahvuuden vuoksi paita onkin siis yllättävän nopea neulottava, ja se sopii myös vähän vähemmän paitoja neuloneille. Neulomisen perustermit olisi silti hyvä osata ennen paidan aloittamista.

Paidan lankasuosituksena on Onion No 3. Organic Wool + Nettles (50 g = 160 m), mutta mukana on myös paljon muita lankavaihtoehtoja. Neuloin paidasta toisen version esim Katia Conceptin Cotton-Yak langasta, joka sekin sopi tähän loistavasti. Itse ostin molemmat langat Nurjasta, josta löytyy paitaan myös muitakin lankavaihtoehtoja. Myös Nurjan omat vähän paksummat langat sopivat paitaan oikein loistavasti.

Pajunkissoilla-paitaan tarvitaan

Ohjeen voit ostaa Ravelrysta tai Käsityökekkerit-verkkokaupasta. Ohje on kirjoitettu suomeksi, ja se on myös testineulottu. Kannattaa käydä kurkkaamassa myös testineulojien versioita paidasta ja instagramissa niitä voi selailla tunnisteella #pajunkissoillapaita. Lisää myös itse tunniste omiin kuviisi Instagramissa, niin saamme kaikki ihailla eri versioita paidasta!

Kurkkaa myös paksummasta langasta neulottu Nurinnurin-paita!

Lanka

  • Onion No 3. Organic Wool + Nettles (50 g = 160 m)
  • Muut lankavaihtoehdot: Sandnes Garn Duo, Sandnes Garn Merinoull, Kässäkerho Pom pom Donegal Dk, Katia Cotton-Yak ja muut DK vahvuiset langat

Langan menekki:

  • (260 g) 290 g (320 g) 380 g (440 g) 490 g (540 g)
  • (800 m) 920 m (1100 m) 1200 m (1150 m) 1280 m (1450 m)

Koot

  • (XXS/XS) S (M) L (XL) 2XL (3XL)

Puikot

  • 3-3,5 mm pyöröpuikot (60-80 cm)

Neuletiheys

  • 22 silmukkaa x 28 kerrosta = 10 x 10 cm

Valmiin neuleen mitat

Paidan rinnanympärys:

(90) 96 (107) 114 (123) 135 (147) cm

Paidan vyötärönympärys:

(83) 88 (100) 106 (113) 127 (134) cm

Helman pituus kainalosta: (22) 24 (24) 28 (28) 30 (30) cm

Hihan pituus kainalosta: (42) 43 (44) 44 (46) 46 (48) cm

Huomioi kokoa valitessasi, että noin 7 cm väljyysvara on laskettu rinnanympäryksen mukaan

Pajunkissoilla Kaarokepaita
Pajunkissoilla Paita Sinappi
Pajunkissoilla Paita Ylhäältä Alas Neulemalli

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *