-Supersuositut käsityöohjeet

Ylhäältä alas neulottava kaarrokepaita, Nurinnurin-paita

Villapaidan Ohje Ylhäältä Alas Suomeksi
Villapaita Ylhäältä Alas Ohje
Villapaidan Ohje Ylhäältä Alas

Kaarrokepaidat ovat olleet jo pitkään suosiossa. Monesti kaarrokepaitoihin yhdistetään myös isot ja näyttävät kuviot itse kaarrokkeeseen, mutta paidan voi toki tehdä myös ilman kuviota. Itse päädyin jälkimmäiseen.

Suunnittelin peruspaidan, jonka helmaa koristaa liukuvärjäyksen tyylinen raidoitus. Raidoitus muuttuu hieman erilaiseksi, kun paitaa käytetään nurja puoli ulospäin. Siitä myös paidan nimi, eli tässä on Nurin nurin-paita!

Neuloin paidan Titityystä ostamallani Gilliatt de rerum Natura paksuhkolla langalla. Samaa vahvuutta on esim myös Novitan 7 veljestä, joten langat tähän paitaan voivat löytyä lähempää kuin arveletkaan. Minä halusin merinovillaa, ja siksi tuo Gilliatt sopi tähän mitä parhaiten.

Paita on siis aika paksu paita, kuten moni kaarrokepaita onkin. Se sopii kevätkeleihin kuitenkin hyvin esim ohuen takin alle tai ihan sellaisenaan lämpimämpänä päivänä.

Kaksivärinen Villapaita Ohje
Paksu Villapaita Hihat

Neulottu paita ylhäältä alas

Nurin nurin-paita neulotaan siis saumattomasti ylhäältä alas. Se on loistava peruspaita, joka neulotaan kaarrokepaitana ja käytetään nurinperin. Eli nurjaa puolta käytetään ulospäin. Nurjan puolen avulla myös helman ja hihojen raidoitus herää eloon.

Tämän neuleen kanssa mahdollisuuksia on paljon. Voit raidoittaa helman joko ohjeen tai oman makusi mukaan, ja paitaan sopii monta erilaista värivaihtoehtoa. Testineulojani neuloivatkin tästä aivan ihania väriyhdistelmiä, joita voi ihastella Instagramissa tai Ravelryssä.

Paita on siis myös yllättävän nopea neulottava. Voit kuitenkin antaa sille niin paljon aikaa kuin tarvitset!

Nurin nurin paidan ohje

Ohje on nyt hankittavissa yksittäisenä PDF-ohjeena. Sen hinta on 3,90 euroa, ja ohjeen voi ostaa joko Käsityökekkereiden verkkokaupasta tai Ravelrystä.

Toivottavasti Nurin nurin-paita pääsee nyt mahdollisimman monen puikoille. Elämä voi olla epävarmaa, mutta joskus silmukat auttavat siinäkin. Kotoilua tarvitaan!

Jos haluat lisää ohjeita ja käsityöinspiraatiota suoraan sähköpostiisi, tilaa myös Käsityökekkerit-uutiskirje! Lähetän uutiskirjeen noin 2-3 krt/kk.


Kaarrokepaita Ohje
Nurin Nurin Paita Ohje
Ylhäältä Alas Kaarrokeipaita Ohje
Nurin Nurin Pinterest

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

12 thoughts on “Ylhäältä alas neulottava kaarrokepaita, Nurinnurin-paita”

 1. Kaunis yksinkertainen paita tuo sinun neulomasi!
  Toivoisin tästä ohjeesta version myös ohuemmalle kesäiselle versiolle eli fingering-vahvuiselle langalle!

  Vastaa
  • Kiitos Susanna ideasta! Mulla on puikoilla ohuempikin villapaita, mutta se on tulossa raglanhihoilla. Nurin nurin paita on tulossa myös lapsille, joten ohuella langalla tämä olisi kyllä tosi ihana aikuistenkin paita 🙂 Ehkä sellainen siis seuraavaksi vielä puikoille!

   Vastaa
 2. Olisin kiinnostunut siitä ohuemmasta langasta tehdyn raglanhiha paidan ohjeesta, sitten kun se valmistuu ☺️

  Vastaa
  • Tällä hetkellä ei tule ihan saman näköistä, mutta raitaista ja ohuemmasta langasta kuitenkin. Kannattaa tilata Käsityökekkerit uutiskirje tuosta ylempää, niin saa tiedon suoraan sähköpostiin kun se ilmestyy 🙂

   Vastaa
 3. Onko tuo ylhäältä alas neulottu kaarrokepaita täysin etu-taka- symmetrinen? Eikö se kurista kurkusta?

  Vastaa
  • Tässä on tehty lyhennettyjä kerroksia taakse, jolloin pääntie nousee takaa enemmän kuin edestä. Ei siis ole symmetrinen.

   Vastaa
 4. Hei, olen tekemässä orvokkipaitaa. Yksi ropleema on niskan korotuksessa . Voisiko saada selkeämpää ohjetta korotukseen .
  Terttu H

  Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Huivien ja hajatusten huhtikuu

  Huhtikuu alkoi lumisena, ja taitaa päättyä luonnon vihertämiseen. Puolisoani puraissut pihan kuopsuttaminen on tarttunut jo muuhunkin perheeseen, ja kotiloiden

Nopea kierrätyspenaali

    Saavuin eräänä päivänä töistä vesirokkoparantolaan, jossa mummo oli teroittanut kaikki askartelulaatikkomme kynät ja järjestellyt tussit ja muut kynät

Virkattu kesähattu

  Olen selkeästi keski-ikäistynyt, sillä virkattu kukkahattu tuo kesän. Se on nopea, helppo ja työtä on sujuva tehdä paikasta riippumatta.

Asuntomessut 2019 käsityöläisen silmin

Olemme ottaneet puolison kanssa perinteeksi käydä Asuntomessuilla joka heinäkuu. Tänäkin vuonna suuntasimme siis Kouvolaan, ja tälläkin kertaa halusin etsiä nimenomaan