-Supersuositut käsityöohjeet

Kesäsänky ulos ja patjanpäällisen ompeleminen

Pitkän talven jälkeen sitä itse kukin haluaisi toki viettää aikaa ulkona ihan niin paljon kuin mahdollista. Jos olisi siis mahdollista saada sohva ulos oman kodin pihaa, niin kukapa ei sellaista haluaisi? Itse ompelin tähän sohvaan siis patjanpäällisen ja tyynyt, ja omat lapset omivat paikan heti.

Sain sukulaiseltani tilaukseksi ommella tyynyjä sängyn runkoon, sekä patjanpäällisen. Sänky oli tulossa ulkokäyttöön, joten siihen oli valittava myös hieman paksumpi kangas. Kompromissi tehtiin siinä, että patja ja tyynyt kannetaan yöksi sisälle, joten kankaiden ei tarvinnut olla täysin sateen kestäviä.

Kankaan löysin sattumalta Vallilan myymälästä alennuksella. Siinä tohinassa ostin kangasta liian vähän, joten jouduin tekemään alaosan eri kankaasta. Siihen kankaaksi valikoitui vihreä sisustuskangas.

Kesäsänky Vallila Kangas
Pajanpäällisen Ompeleminen

Kuinka patjanpäällinen ommellaan?

Tähän on olemassa monta erilaista tapaa.

  1. Kaavan voi leikata siten, että pitkälle sivulle tulee yksi sivusauma, mutta sivujen palat leikataan suoraan jo kaikkiin kappaleisiin mukaan. Tällöin ommellaan ensin kulmat, ja viimeisenä keskelle sivuihin tuleva vetoketju
  2. Toinen tapa on leikata isot 80 x 200 cm palat, ja erikseen sivukappale joko yhtenäisenä osana, tai kahtena pitkänä kaitaleena, joiden keskelle ommellaan vetoketju.
  3. Kolmas tapa on ommella vetoketju vain jommalle kummalle sivulle, jolloin kaava riippuu vetoketjun sijainnista.

Eli tapoja on todella monia. Itse päädyin tosiaan kankaan menekin vuoksi vähän näiden hybridimalliin. Eli pohjakankaana on erillinen pala, ja sivuissa kiertää vetoketjun lisäksi myös noin 10 cm leveä sivukappale.

Tällaisen suorakaitaleen kanssa on tärkeää muistaa kulmien ompelu siististi. Se onnistuu myös vetoketjun kanssa, joten luethan myös seuraavat vinkit

Tämä tuli siis sukulaiseni kesäkodille. Vein sinne vielä lisää tyynyjä meidän vanhasta sohvasta, ja lapset jäivät odottamaan villiviinien ja köynnöshortensian kasvamista sängyn ympärille. Aika hieno voi olla jo ensi kesänä!

Kesäsänky Sängynpäällinen
Kesäsänky Ulos Ompelu

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.
Orvokkipelto Kaarrokepaita Kirjoneule Ohje

Käsityökekkerit 2020

Supersuositut käsityöohjeet kiinnostivat pandemian aikaan paljon. Mitkä olivat Käsityökekkerit-sivuston luetuimmat ohjeet, ja paljon sivuilla kävi lukijoita?

Lue lisää »

2 thoughts on “Kesäsänky ulos ja patjanpäällisen ompeleminen”

  1. Hieno kuosi kankaassa! 🙂 Minä ompelin tänä kesänä meidän metallisohvaan patja päällisen. Ompelin sen veneen kuomukankaaksikin soveltuvista kankaasta, ja päätin että kun seuraavan kerran joudun uusimaan päällisen, ei sen tarvitse olla ihan niin vedenpitävää… 😅 Oli sen verran jäykkää onmeltavaa..

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Aamuteellä Hirren kanssa

Muulla perheellä alkoi aamulla loma. Minä palkitsin itseni rankan työviikon jälkeen Neiti Hirrestä ommellulla mekolla ja kupillisella teetä. Mietin tarvitseeko

Käsityömessujen parhaat palat

  Vietin eilen kokonaisen päivän Suomen Kädentaidot- messuilla. Minulla oli niistä parin vuoden tauko, ja siinä ajassa messut olivat tuplanneet

Farkkumekot arkeen ja juhlaan

  Pari viikkoa sitten ompeluryhmämme perjantaihaasteena oli neljä kuvaa, jotka tuli itse kopioida valitsemallaan tekniikalla kankaalle ja ommella se tuotteeksi

Aktiivisuusrannekeesta hyötyä?

  Sain jouluna lahjaksi sen mitä monet muutkin, eli yhden valvovan isoveljen ranteeseeni. Toivoin jonkinlaista seurantaa siihen liikunko tarpeeksi, vaikka