Kuinka Päätellä Neuleesta Langat
| |

Neuleen päätteleminen, ohje

Monen neulojan inhokkityö voi olla toisen innostus. Mutta aina kun puhutaan päättelemisestä, tuntuu se olevan pakollinen työ, josta juuri kukaan ei oikein nauti. En minäkään, mutta pakkohan se on tehdä. Hyvän Netflix-sarjan kanssa onnistuu toki aina paremmin.

Moni oppinee päättelyn koulussa opettajan lempeässä huomassa. Mutta mikäli on neulomatta vuosia, unohtuu nämäkin taidot. Lisäksi tapoja päätellä langat on toki aina monia. Toiset opettelevat myös neulomaan siten, ettei pääteltävää jää. Itse olen kuitenkin päättelynaisia, ja se tulee jo aika luontevasti osana työn viimeistelyä.

Tarvikkeet päättelyyn

Päättelyyn tarvitset ensinnäkin tylppäkärkisen parsinneulan ja terävät pikkusakset. Itselläni on saksia mukana niin neulepussukassa, kuin välillä myös repun pohjalla. Eli aina silti väärässä paikassa.

Neuloihin taas käytän kätevää huulipunan näköistä koteloa, joka kätkee kaikki neulat sujuvasti sisäänsä, ja joka kierretään auki. Näitä valmistaa ainakin Prym.

Kuinka päätellä varmasti, mutta huomaamattomasti?

Perusohje on, että sileässä neuleessa päättele aina vaakasuoraan, ei pystysuoraan. Aiemmin päättelin itse pujottelemalla lankoja vähän miten sattuu, mutta sen jälkeen kun opettelin kuinka silmukoidaan, olen käyttänyt sitä apuna myös päättelyssä.

Eli kun keskellä työtä on kaksi lankaa, lähde päättelemään niitä ristiin. Pääteltävä lanka ei siis saa lähteä samaan suuntaan, kuin mistä sitä on viimeksi neulottu, tai muuten saatat saada neuleen purkautumaan. Vähintäänkin lankojen vaihtokohdalle jää helposti reikä.

  1. Pujota lanka neulansilmään ja jatka vaakasuunnassa vastakkaiseen suuntaan, kuin mistä pääteltävä lanka on tulossa. Voit tehdä myös pienen ja löysän solmun lankojen vaihtumiskohtaan.
  2. Katso viereisiä silmukoita sillä silmällä, ja ala kulkemaan neulalla ja langalla samoja suuntia silmukkarivin kanssa. Alla oleva vasemmanpuoleinen kuva.
  3. Kuljeta neulaa vaakarivillä seuraavan silmukan läpi, ja edellisen neulanvedon ensimmäisen silmukan läpi.
  4. Toista tätä, kunnes lanka on päätelty noin 7 cm matkalle.
  5. Katkaise lanka ja päättele toinen vastakkaiseen suuntaan menevä lanka samalla tavalla
  6. Höyrytä tai kastele ja silitä neule. Myös päättelylangat saavat samalla uuden ilmeen, eivätkä näy niin hyvin oikealle puolelle.

Tämä Orvokkipeltopaita on tällä hetkellä testineulojien neulottavana. Jos haluat saada siihen ensimmäisen joukossa ohjeen alennuskoodin kera, suosittelen tilaamaan Käsityökekkerit-uutiskirjeen sivun lopusta 😉

Kuinka Päätellä Langat Huomaamattomasti

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *