Huolla Kirja Arvostelu
| | | | | | |

Korjaa ja huolla vaatteita, kirjavinkit!

Kirjat saatu arvostelukappaleina Kustannusyhtiö Otava / Moreeni ja Gummerus

Sisältää mainoslinkkejä, merkitty *-merkillä

Jo parin vuoden aikana vaatteiden, kenkien ja asusteiden huolto sekä parsiminen on ollut pinnalla sekä sosiaalisessa mediassa, sekä myös ihmisten mielissä. Vaatteiden hiilijalanjäljestä on myös puhuttu jo vuosia, joten on ollut vain luontevaa odottaa että aihe näkyisi myös kirjallisuudessa. Ja vihdoin tänä syksynä aiheesta on ilmestynyt jopa kaksi kirjaa!

Sain molemmat kirjat arvostelukappaleiksi, ja näitä olenkin odottanut suurella mielenkiinnolla. Vaatteiden huoltamiseen keskittyy Gummerukselta juuri ilmestynyt Huolla-kirja, josta vastaa Arkive Atelierin takaa löytyvät taitavat yrittäjät ja vaatehuoltajat. Paikkaamiseen ja korjaamiseen taas keskittyy Anni Ignatiuksen Korjaa kauniiksi-teos, jossa on konkreettisia neuvoja ja vinkkejä parsimiseen ja paikkaamiseen. Nämä molemmat yhdessä ovatkin vaatehuollon loistavia perusoppaita, jotka tulisi löytyä niin ompelupöydältä kuin kodinhoitohuoneen tai eteisen kaapistakin. Eli juuri siellä, missä niitä aina kaipaa ja on tarvetta.

Huolla Vaatteita Ja Kenkiä Kirja

Huolla-kirja *

Huolla-kirja on tosiaan Arkive Atelier taitavien Jennan, Johannan ja Marian yhteisteos, joka keskittyy vaatehuollon lisäksi myös kenkien ja asusteiden huoltamiseen. Kirjassa keskitytään siis pitämään huolta vaatteista ja pidentämään niiden elinikää nimenomaan säännöllisellä huoltamisella, eli puhdistamisella, kiillottamisella ja oikeanlaisella kausivaatteiden säilyttämisellä.

Huolla-kirja antaa siis loistavat perusohjeet varsinkin eteisestä löytyvien vaatteiden huolenpitoon. Ja mitä pidempään ja paremmin me pidämme huolta vaatteistamme ja kengistämme, sen vähemmän tarvitsee tuottaa uusia tilalle. Kaiken perustahan lähtee myös tuotteen laadusta.

Kirjassaon ohjeita myös laadun tunnistamiseen erilaisissa materiaaliosioissa. Varsinkin eri nahkatyypeistä kertovassa osiossa tuli rutkasti uutta tietoa minullekin, ja aivan varmasti kaivan tämän kirjan esiin kun pitää taas seuraavan kerran huoltaa kengät ja tuoda niihin uutta ilmettä.

Olen myös pitkään ihastellut Arkive Atelierin somesisältöjä. Instagramista ja heidän omilta sivuiltaan heiltä löytyy todella kattava paketti vaatehuoltoon liittyen, ja tämä kirja jatkaa samaa ja todella linjakasta tietä. Kuvat ovat aina yhtä tunnelmallisia, ohjeet selkeitä ja ohjeiden lisäksi Arkive Atelierilta voi myös toki tilata laadukkaat huoltovälineet. Niitä minäkin aina välillä kaipaan, ja veikkaan että kirja viimeistään pystyy myymään minulle ne oikeasti laadukkaat tarvikkeet esim juuri kenkien huoltoon.

Korjaus Ja Paikkaus Kirja

Korjaa kauniiksi-kirja *

Sormustin-blogistaan tuttu Anni on kirjoittanut todella kattavan kirjan vaatehuoltoon, ja varsinkin vaatteiden ja tekstiilien korjaamiseen ja parsintaan. Kirjasta löytyy neuvot niin farkkujen lyhentämiseen, villasukkien parsimiseen kuin myös lasten paitojen reikien peittämiseen monellakin eri tavalla. Parasta kirjassa on toki se, että neuvojen lisäksi Anni jättää inspiraation itse paikkaajalle, ja kirjasta saa muutenkin vinkkejä kankaiden ja vaatteiden kuviointiin.

Kirja on jaoteltu selkeästi eri osioihin, ja ohjeita on myös tahranpoistoon. Itseäni kiinnosti toki eniten kaikki korjausniksit, ja oliko Anni löytänyt jotain itselleni tuntemattomia tapoja korjata ja paikata. Talvella kävin nimittäin monia keskusteluja Annin kanssa kirjaan liittyen, joten osasin odottaa tiettyjä ohjeita ja vinkkejä.

Ohjeita löytyy siis neulalla ja langalla paikkaamiseen, ompelukoneella huoltamiseen ja myös muihin erilaisiin paikkaustyyleihin. Itselleni ehkä uusin tapa oli erilaisten liimojen ja vahvistenesteiden käyttäminen myös paikkaamisessa. Olen kyllä itse käyttänyt joitain kirjassa mainittuja tarvikkeita, mutta esim liimapuuteri oli itselleni uutuus. Samoin pari uutta neulalla tehtävää pistoa tuli uutena inspiraationa, ja toki kirjan kuvat inspiroivat oikeastaan kaikenlaiseen paikkaamiseen ja parsimiseen.

Eli kun itsekin vaatealan ja korjaamista opettavana löydän kirjasta uusia ideoita ja materiaaleja, on kirja silloin onnistunut tehtävässään. Kirja on kattava opus kaikille korjaamisesta ja parsimisesta kiinnostuneille, ja tämän pitäisi olla kyllä perusteos myös kouluissa vaatehuoltoon liittyen.


Kuinka Korjata Ja Paikata Kirja
Korjaa kauniiksi-kirjasta
Huolla Vaatteet Kengät Kirja
Huolla-kirjasta kuva

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *