-Supersuositut käsityöohjeet

Hihojen resorien korjaaminen ilman ompelukonetta

Minulta on toivottu paljon korjausvinkkejä, joita voisi tehdä myös ilman ompelukonetta tai saumuria. Tämä on erittäin hyvä toive, sillä läheskään kaikissa kodeissa ei tosiaan ole enää ompelukonetta, eikä sellaista aina löydy edes lainaksi. Siksi korjaamista voi opetalla myös tekemään käsin, ja sitä oppii nimenomaan parhaiten tekemällä.

Joustavia lastenvaatteitakin voi korjata käsin. Vähän samoin kuin sukkahousujen korjaus, myös lapsen paidan hihat on mahdollista korjata vain neulalla ja langalla. Itsehän olisin leikannut vanhat ja rikkinäiset resorit pois ja ommellut uudet tilalle, mutta koska tätä ohjetta pyydettiin ystäväpiiristä, ajattelin kertoa vinkit myös ilman ompelukonetta tai saumuria.

Hihojen tai lahkeiden korjaaminen on aika yksinkertaista. Tämä tapa tosin lyhentää hihan tai lahkeenresoria noin puolella, joten se kannattaa huomioida korjausta pohtiessa. Lopputuloksesta tulee kuitenkin lähes huomaamaton, joten tämä on sen arvoistakin. Ja aikaa menee juuri sen verran, että tee tai kahvi ehtii jäähtyä kupissa.

Ohje on siis yksinkertaisen simppeli. Tein siitä teille videon, joka toivottavasti avaa asiaa lisää.

Käytännössä resori siis taitetaan nurjalle puolelle, ja ommellaan käsin kiinni saumanvaraan.

Tämä tosiaan lyhentää resorin noin puoleen, mutta toisaalta tuo käyttöikää paidalle tai housuille vielä paljon lisää. Eli on toivottavasti sen arvoista. Tämä ompelutyyli ja korjaus sopii kaikille sellaisille housuille ja paidoille, joissa on ommeltu resori noin 3 cm tai korkeammaksi. Minä ompelin tähän huppariin jo alunperinkin aika korkeat resorit, joten niissä oli vielä hyvin pituutta tehdä tällainen korjaus.

Mikäli sinulla on saumuri tai ompelukone, on yksi tapa tosiaan leikata vanha resori pois, ja ommella tilalle uusi. Molemmat ovat aivan yhtä hyviä tapoja!

Mitä korjataan seuraavaksi? 😉

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.
Orvokkipelto Kaarrokepaita Kirjoneule Ohje

Käsityökekkerit 2020

Supersuositut käsityöohjeet kiinnostivat pandemian aikaan paljon. Mitkä olivat Käsityökekkerit-sivuston luetuimmat ohjeet, ja paljon sivuilla kävi lukijoita?

Lue lisää »

2 thoughts on “Hihojen resorien korjaaminen ilman ompelukonetta”

  1. Mä oon tehnyt myös silleen, et oon irrottanut rispaantuneet hihan resorit ja saumurilla leikannu vaan sen rispaantuneen osan pois, kääntäny takas oikein päin ja ommellut takaisin kiinni. Saa taas vähän lisää käyttöikää 😊

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Kesäheila

  Olen ihastunut aika syvästi. Rakkautteni on syventynyt nyt näin kesän aurinkoisina iltoina yhteisillä kävelyillä. Vain minä, itikat ja puolisalaiset

Kukat pääsiäiseen

  Työmatkalleni osuu sopivasti pieni kukkakauppa, joka ripottelee näin keväisin myytäviään kävelyreittini varrelle. On viikkoja jolloin väriä lähtee mukaan ihan

Virkattu tupsupipo ja lapaset

  Pitkästä aikaa olen tarttunut koukkuun. Kässämartat saivat minut innostumaan monen vuoden tauon jälkeen virkkaamisesta, ja ensimmäisenä virkkasin itselleni pipon.

Kestohedelmäpusseja

  Olen yrittänyt säästää kotiin kertyvää muoviroskaa jo jonkin aikaa. Tuntuu että projekti ei edennyt mihinkään, ja mieskin kaipasi tarkempia