| | | | | | | |

Hihojen resorien korjaaminen ilman ompelukonetta

Minulta on toivottu paljon korjausvinkkejä, joita voisi tehdä myös ilman ompelukonetta tai saumuria. Tämä on erittäin hyvä toive, sillä läheskään kaikissa kodeissa ei tosiaan ole enää ompelukonetta, eikä sellaista aina löydy edes lainaksi. Siksi korjaamista voi opetalla myös tekemään käsin, ja sitä oppii nimenomaan parhaiten tekemällä.

Joustavia lastenvaatteitakin voi korjata käsin. Vähän samoin kuin sukkahousujen korjaus, myös lapsen paidan hihat on mahdollista korjata vain neulalla ja langalla. Itsehän olisin leikannut vanhat ja rikkinäiset resorit pois ja ommellut uudet tilalle, mutta koska tätä ohjetta pyydettiin ystäväpiiristä, ajattelin kertoa vinkit myös ilman ompelukonetta tai saumuria.

Hihojen tai lahkeiden korjaaminen on aika yksinkertaista. Tämä tapa tosin lyhentää hihan tai lahkeenresoria noin puolella, joten se kannattaa huomioida korjausta pohtiessa. Lopputuloksesta tulee kuitenkin lähes huomaamaton, joten tämä on sen arvoistakin. Ja aikaa menee juuri sen verran, että tee tai kahvi ehtii jäähtyä kupissa.

Ohje on siis yksinkertaisen simppeli. Tein siitä teille videon, joka toivottavasti avaa asiaa lisää.

Käytännössä resori siis taitetaan nurjalle puolelle, ja ommellaan käsin kiinni saumanvaraan.

Tämä tosiaan lyhentää resorin noin puoleen, mutta toisaalta tuo käyttöikää paidalle tai housuille vielä paljon lisää. Eli on toivottavasti sen arvoista. Tämä ompelutyyli ja korjaus sopii kaikille sellaisille housuille ja paidoille, joissa on ommeltu resori noin 3 cm tai korkeammaksi. Minä ompelin tähän huppariin jo alunperinkin aika korkeat resorit, joten niissä oli vielä hyvin pituutta tehdä tällainen korjaus.

Mikäli sinulla on saumuri tai ompelukone, on yksi tapa tosiaan leikata vanha resori pois, ja ommella tilalle uusi. Molemmat ovat aivan yhtä hyviä tapoja!

Mitä korjataan seuraavaksi? 😉

Similar Posts

2 Comments

  1. Mä oon tehnyt myös silleen, et oon irrottanut rispaantuneet hihan resorit ja saumurilla leikannu vaan sen rispaantuneen osan pois, kääntäny takas oikein päin ja ommellut takaisin kiinni. Saa taas vähän lisää käyttöikää 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *