| | | | |

Vaalea Vilja-neule kirjoneuleella

 

Yksi iso haaveeni on ollut neuloa itselleni neule kirjoneuleella. Se on ollut hyvä #haaveheinäkuu haave, samalla tavalla kun moni tuntuu innostuneen Muisto neuletakistani. Kirjoneuleen lisäksi kaipasin kuitenkin jotain nopeaa, rentoa ja helposti valmistuvaa neuletta. Hyvä lanka löytyi lapselle neulotun villatakin kokemuksella ja neule valmistuikin nopeammin kuin mitä uskalsin haaveilla. Kesän helteistä johtuen se ei kuitenkaan ole päässyt kunnon käyttöön.

 

Tästä tuli Vilja, elokuisen kellertävien peltojen ja puiden ruskan innoittamana. Se on neulottu Sandnes garn Duosta yhteen putkeen ylhäältä alas, nappilistat siinä samalla. Pitkästä aikaa neuloin kirjoneuletta myös nurjalla puolella ja resorit neuloin tiiviillä joustinneuleella. Puiset napit sopivat tähän kuin valettu.

 

Mietin pitkään kirjoitanko tästä ohjetta. Kirjoitin siitä ohjeen kyllä itselleni, mutta käytössä huomasin neuleessa haasteita. Pääntiestä tuli hitusen liian leveä, raglansaumoista kiristävät ja hihat eivät istu aivan standardieni mukaan. Niimpä tein neuleen loppuun vain itselleni, minua varten. Saa nähdä alanko muokkaamaan yläosaa niin paljon, että saisin siitä ohjeen myös teille. Hieman kevyempi ja yksivärinen ylhäältä alas neuletakin ohje on Muisto, ja se löytyy sivuiltani.

 

Joko olet kokeillut neuloa ylhäältä alas villapaitaa tai villatakkia?

 

Similar Posts

8 Comments

 1. Jälleen kaunis villatakki. Jään odottelemaan, jospa päätyisit julkaisemaan siintä ohjeen. Tuota lankaa ei kyllä täältä onnistu saamaan, mutta nettikaupoista täytyisi katsella.
  Mukavaa loppukesää.

  1. Oi kiitos Päivi! Tätä lankaa taidetaan myydä monessakin nettikaupassa, ja Novitan Wool Cotton taitaa olla aika samaa sarjaa tämän Duon kanssa. Katsotaan josko ehtisin neuloa tästä hieman parannellun version myös ohjeineen 😉

 2. Kaunista ja käytännöllistä jälleen. Odotan kyllä ohjetta innolla. Aloitin Muiston ohjeella neuleen. Aluksi oli hankaluuksia, koska luin ohjetta kuten englantilaiset kirjoittaa. Mutta nyt minulle on kerrankin valmistumassa ylhäältä alas neulottuna sopiva neuletakki. Kiitos Veera ohjeesta!

  1. Oi ihana kuulla Anita! Minä luen hävettävän vähän muiden ohjeita, joten saatan myös kirjoittaa eri tyyliin kuin mitä juuri esim. englanninkieliset ohjeet ovat. Tarkoituksenani on tehdä enemmänkin ymmärrettäviä ohjeita, ja mukava kuulla että takki on jo valmistumassa! 🙂

 3. Hieno takki, tuosta olisi kiva saada ohje.
  Oma haaveheinäkuuni täyttyi kansallispuvun kanssa käytettävällä kasvivärjätyllä huivilla https://ouskuntekeleet.blogspot.com/2018/07/revontuli-huivi.html sekä toisella huivilla https://ouskuntekeleet.blogspot.com/2018/07/meadow-grass-huivi.html mutta jotenkin näitä neuloessa haaveet kääntyivät talven pakkasiin.
  Oikein hyvää alkavaa elokuuta! Omat asusteeni on jo aloitettu leikkaamalla kansallispukuun tarvittavia asusteita.

  1. Oi kiitos Ousku, ja aivan ihania lankoja sekä valmiita huiveja sinulla! Sekä tuo asusteet kansallispukuun kuulostaa todella hienolta, aivan mahtava idea yhdistää ne #asustelokuu teemaan 🙂

  1. Hei Vuokko, valitettavasti tämä ei onnistunut niin hyvin istuvuudeltaan, että olisi järkevää tehdä ohjeeksi. Ehkä joku toinen versio voi tulla, mutta valitettavasti tästä tällaisenaan ei ole tulossa ohjetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.