-Supersuositut käsityöohjeet

Kesän kukkamekko kellohelmalla


 

Haaveheinäkuu kääntyy jo kohti loppuaan. Minun yksi kesän haave oli löytää uusi ja toimiva mekkokaava itselleni. Joku sellainen jolla voi viilettää pyörällä helmat heiluen niin kokoukseen kuin vaikka viikonloppuna terassillekin. Sellainen mekko, jossa helmat heiluu, vyötärö näkyy ja joka olisi silti raikas. Kesän paras kukkamekko siis.

Olen lisäksi haaveillut ompelevani enemmän joustamattomista kankaista. Niiden helppous, konstailemattomuus ja moninaiset eri käyttötavat ovat taas innostaneet minua uudenlaisiin ompeluihin tämän helteen myötä. Asiassa saattoi toki auttaa myös retki Zalekua Outlettiin Hollolaan. Siellä itse leikattavat kankaat olivat 1 €/ metri, joten saatoin ostaa hieman enemmänkin mekkokankaita. Ja hyvä niin, sillä pitkästä aikaa rohkenin tehdä ihan kunnon kellohelman! Täyskello tämä ei silti ole, mutta aika lähellä. Normaalisti pihistelen kankaissa tässä kohtaa, mutta näillä hinnoilla uskalsin vihdoin toteuttaa haaveeni.

Mietin montaakin eri vaihtoehtoa, mutta lopulta päädyin siihen mihin niin moni muukin. Piirsin hyvästä mekostani uuden kaavan. Tämän kaavan pohjana toimi vanha kirpputorilta osamani mekko. Se on jonkun toisen itse ompelema, jossa alkaa näkyä myös jo käytön jälkiä. Sen kangas on ohuempaa kuin tämä ompelemani versio, ja lisäksi muokkasin samalla osia hitusen paremmin istuvammiksi.

Päivän ompelemisella sain aikaan itselleni noin neljän euron kukkamekon. Siitä tuli juuri sellainen kuin mistä haaveilin, ja juuri sellainen jollaisen aion ommella vielä toistekin. Kiitos #haaveheinäkuu!

 

 

 

 

11 thoughts on “Kesän kukkamekko kellohelmalla”

  • No uskoisin että tämän parin ompeluryhmän hypetyksen jälkeen siellä alkaa ehkä kankaatkin vaihtumaan, tosin omia jämiään myivät enimmäkseen. Tai ne trikoot ja colleget taisi olla jonkun kangastehtaan jämiä!

   Vastaa
 1. Ihanan mekon olet tehnyt. Oma ompeluinnostus on täysin hukassa ja toivon sen nostavan päätään taas ilmojen viilettyä. Noin näpsällä mekolla kelpaa syksylläkin viilettää- nahkasaappaat ja neuletakki kaveriksi 😍 Ihana.

  Vastaa
  • Kiitos paljon Henna, tämä on kyllä kerännyt nyt ihastusta kun olen pitänyt päällä useammassakin tapahtumassa. Ja onhan tämä ihana! 😉

   Vastaa
 2. Kaunis mekko! (: Tänä kesänä onkin kesämekkoja näkynyt enemmän kuin muutamaan kesään yhteensä. Nyt jos koskaan on hellemekoille käyttöä.

  Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Vaalea lastenhuone

  Lastenhuone on ollut muutoksen keskellä jo pitkään. Oikeastaan meille kävi klassiset. Aloitimme joulukuussa lastenhuoneen remontin. Piti olla ihan vain

Shortsit ja t-paita lapselle

  Välillä mietin onko hankalampaa olla kuusivuotiaan äiti vai itse kuusivuotias lapsi. Aiemmin tänä keväänä minulta on mm. toivottu ei

Herkkuvinkit Halloweeniksi

Kun olimme selviytyneet mustista hautajaisista, oli aika kaivaa kaapista Mustat Jaffat muidenkin maisteltaviksi kera helppojen herkkujen. Kätevä äiti toteutti lapsen

Lasten kaverisynttärit, itsetehdyt lahjat?

Lasten kaverisynttärit, tuo mielipiteitä jakava juhla! Kuulun itse siihen koulukuntaan, joka ei niin välitä teemasynttäreistä, mutta silti järjestää jotkut synttärit