| | | | | |

Kännykkäpussukka lapselle

 

Elokuu ja koulun alku siintää mielessä jo yhä kirkkaammin. Kesän alussa tuleva koululainen sai myös ensimmäisen oman kännykkänsä, ja kesämekkojen luvattuna aikana on ollut hieman haasteita sen kuljetuksessa paikasta toiseen. Niinpä lapsi itsekin toivoi kännykälle omaa pussukkaa, jonka saisi helposti ja nopeasti mukaan myös pyöräillessä vaikka puistoon.

Minun toiveenani taas on ollut testata edes vähän tilkkutöitä. Olen niitä toki ommellut aiemmin, aina vain todetakseni ettei millin tarkka ompelu edelleenkään ole se oma polkuni. Mutta #haaveheinäkuu on myös ehkä omien kauhujen selätystä, ja minulle siihen kuuluu olennaisesti tilkkutyöt. Pitkään kuvittelin ettei minun tarvitse niitä tehdäkään, mutta nähdessäni Pomada-blogin taiteelliset ja ällistyttävän lahjakkaat, ja silti ajanmukaiset työt, päätin että kyllä minäkin niitä kokeilen.

Tilkkutöissä tärkeintä on tarkat mitat. Huomasin heti, että leikkuri ja leikkuualusta ovat lähes välttämättömät, samoin kuin kärsivällisyys ja kunnon suunnittelu etukäteen. Tuon viimeisen nimittäin unohdin, ja se näkyy pussukan toisella puolella enemmän kuin hyvin.

Kankaat ovat tällä kertaa Eurokankaasta, josta olen ostanut niitä lähinnä mekkokankaiksi. Ohut puuvilla tuntuu olevan tilkkutöihin se paras, ja nimenomaan joustamaton puuvilla.

Lähdin siis alkuun todella simppelistä ajatuksesta. Halusin koristella pussukan molemmat puolet erilaisilla pienillä tilkkutöillä. Vinot viivat onnistuivatkin yli odotusten. Sen sijaan toisen puolen kolmioissa unohdin kunnon saumanvarat, ja näin ollen kolmioiden kärjet jäivät tylpiksi. Lisäksi pari kolmiota hävitin jonnekin sivusaumoihin tms. En tiedä mitä tapahtui! 😀

 

Tämän pussukan lopulliset mitat ovat noin 12 x 20 cm. Tarkasta ohjeet vetoketjullisen penaalin ompeluun, ne sopivat myös tällaiseen vallan mainiosti.

 

 

Similar Posts

6 Comments

  1. Tulipa suloinen. Tilkkuhommia on pitänyt minunkin kokeilla jo pitkään. Aiemmin pidin niitä ihan mummohommina, mut ihan tosi tyylikkäitä ja kauniitahan niissä on kyllä paljon. Tosin mietityttää et onko turhan tarkkaa hommaa itselleni…

    1. Minäkin pidin näitä aiemmin mummohommana, mutta oikeastaan tyylikkäät kankaat JA oikea sommittelu tekee näistäkin parhaimmillaan todella tyylikkäitä. Minullekin tämä on turhan millin tarkkaa, mutta aina välillä on hyvä kokeilla! 😉

  2. Kiva idea ja meillekin olisi tarpeellinen. Tytär aloittaa parin viikon päästä toisen luokan ja edelleen on se kännykkä pussi/kuoret/suojus hankkimatta, mutta jos tässä vielä ehtisi 🙂 Itse en osaa ommella, muuta kuin suoria verhoja, joten joudun jättämään pussukoiden teon suosiolla ammattilaisille. Leppoisaa lauantaina !

    1. Kyllähän näitä varmaan löytyy myynnistä moniltakin eri markkinoilta tms. Täällä meillä päin osaisin heti sanoa parikin paikkaa mistä kannattaa lähteä katsomaan tilannetta, ja uskon että monet käsityöläiset myyvät vastaavia 🙂

    1. On, ja onneksi lapsikin tykkäsi! Tosin näyttää siltä ettei sekä kännykkä että avaimet pysy tässä yhdessä mukana, joten tuotekehittelyä kaipaa vielä ilmiselvästi 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.