-Supersuositut käsityöohjeet

Naisten villapaita ylhäältä alas, ohjevinkkejä

 

Minulla on pitkään kestänyt vimma neuloa paitoja ja neuletakkeja lapsille. Olen aloittanut noin neljä tai viisi myös itselle, mutta saanut valmiiksi vain yhden. Senkin jouduin myymään eteenpäin, sillä villa kutitti ihoa käytössä liikaa. Nyt on valmistumassa toinen, josta toivon itselleni uutta suosikkia. Olen jo pitkään selaillut innoissani kaikkia inspiroivia malleja ja ohjeita, mutta oma mieli on halunnut kuitenkin kokeilla ensin itse suunniteltuja.

Jotta te saisitte kuitenkin heti sopivia vaatteita, kokosin listauksen omista inspiraation lähteistäni, eli kaavakirjoista ja lehdistä, joista kannattaa etsiä ylhäältä alas neulottavien paitojen ohjeita.

 

Laine Magazine

Vuoden verran jo erityiseksi suosikiksi on noussut kotimainen Laine Magazine. Lehteä tekee entinen lankakauppias, loistava valokuvaaja ja toimittaja Jonna Hietala ja Sini Ellen. Heidän toimistonsa taitaa olla Tampereella, mutta ainakin Instagramin mukaan lehden teko vie kaksikkoa ympäri maailmaa erilaisten neuletapahtumien kuljettamana.

Itse Laine Magazine on hurmannut minut ensimmäisestä numerostaan lähtien. Lehteä myy moni kotimainen lankakauppa, ja omani käyn yleensä noutamassa Wetterhoffin myymälästä. Vaikka lehden ohjeita en ole loppuun asti testannut, on jokainen lehti ammentanut omiin töihini aivan valtavasti inspiraatioa. Ja kun lehden mainokset jo innostavat neulomaan lisää, tietää että jossain on nyt onnistuttu.

Lehden tekstit ja ohjeet ovat englanniksi. Tässä samalla saa siis kieliharjoituksia, kuin myös innostusta ja ajatuksia uusiin tapoihin neuloa. Kiitos Laine Magazine!

 

Veera Välimäen kirjat ja ohjeet

Osallistuin viime kesänä Jyväskylän Neulefestareilla Veera Välimäen kaarrokepaitakurssille, ja oli sangen erikoista huomata kuinka meidän omat neulesuunnittelijat ovatkin kansainvälisiä tähtiä. Heidän kursseilleen tullaan ulkomailta asti, ja heitä pidetään neulepiireissä suurina idoleina. Yksi heistä on toki Veera Välimäki, raitapaitojen inspiroima monipuolinen suunnittelija.

Itse olen tutustunut Veera Välimäen malleihin hänen kirjojensa kautta. Yksi niistä on Lankaleikki, josta löytyy niin villapaitoja aikuisille kuin pari lapsillekin. Kirjojen lisäksi Veeran Raverly-tili on täynnä mitä upeimpia neulemalleja, ja taitaa niitä pari löytyä myös Laine Magazinestakin. Itse sain kaimaltani siis loistavat vinkit kaarrokepaitoihin, ja oikestaan sellainen olisikin seuraavaksi itselleni suunnitteilla.

 

Helga Isager *

Helga Isager on tanskalainen neulesuunnittelija, jonka nimeä kantavia lankoja on myös monipuolisesti saatavilla. Neuleiden neljä vuodenaikaa- kirja tarjoaa monipuolisen valikoiman neuleita naisille, niin mekkoja, paitoja, takkeja kuin myös asusteitakin. Useimmat kirjan malleista on neulottu alhaalta ylös, ja ohjeiden lisäksi tämän kirjan kuvat hurmaavat rauhallisuudellaan ja henkeäsalpaavilla luonnon omilla teemoillaan. Kuten nimestäkin voi päätellä, on mallit ja kuvat jaoteltu kirjaan juuri vuodenaikojen mukaan. Se luo kirjaan vielä oman ja erikoisen tunnelmansa.

Myös Isagerilta löytyy nyt uusiakin kirjoja, joista uusin on tällä viikolla julkaistu K. Sitä myy esim. Titityy, josta löytyy myös Isagerin lankoja.

*Tämä kirja on saatu kustantajalta arvostelukappaleeksi.

 

Talvineuleita *

Piia Maria Pekkasen Talvineuleita-kirja on nimensä mukaisesti talveen ja Suomen luonnon inspiroima neulekirja. Sen ohjeet tarjoavat monipuolisen katsauksen erilaisiin neuletekniikoihin, ja villapaitojen lisäksi kirjasta löytyy ohjeita myös huiveihin ja sukkiinkin. Ohjeiden yhteydessä on käteviä neulekouluja, joista saa apua erilaisiin tekniikoihin helposti ja näppärästi.

Kirjan kuvissa toistuu talven erilaiset valot, jää ja luonnon erilaiset muodot. Tämän kirjan ohjeilla saisikin oikeastaan tehtyä monipuolisen vaatekokonaisuuden, jolla pärjää talven pakkasten yli villaa kantaen.

*Tämä kirja on saatu kustantajalta arvostelukappaleeksi.

Tuulia Salmelan Neulo saumattomasti ylhäältä alas

Jo pari vuotta oma suosikkini on ollut Tuulia Salmelan opaskirja ylhäältä alas neulomisen saloihin. Tarkempi arvostelu löytyy aiemmin kirjoittamastani postauksesta, mutta edelleen kirja on jatkuvassa käytössä. Tavalliselle neulojalle kirja saattaa näyttää vain pinolta erilaisia taulukoita, mutta tarkemmin tarkastellessa taulukot pitävät sisällään aarteita. Niissä esim. tavallinen neuletakki on sarjottu moniin eri kokoihin, jopa viidellä eri langanpaksuudella.

Tämän kirjan myötä löysin itse suurimman innostukseni neuletakkeihin. Siinä käsitellään eniten istutetun hihan paitaa, mutta sen myötä innostuin myös erilaisiin muihin paitamalleihinkin.

 

 

Ravelry

Ravelry on neulojien yhteinen sivusto, jolle jokainen voi luoda myös oman käyttäjätunnuksen. Sitä kautta voi ostaa, myydä ja hakea ohjeita ja neulekaavoja. Sitä kautta voi pitää myös kirjaa omasta lankavarastostaan, omista käsitöistään ja keskustella muiden kanssa. Se on siis neulojien oma työkalu ja yhteydenpitovälinekin.

Itse tutustuin kunnolla Ravelryyn vasta pari vuotta sitten. Olen edelleen hitusen pettynyt sen vanhanaikaiseen ulkoasuun ja käyttöliittymään, ja varsinkin siihen puoleen toivoisin uudistusta. Toisaalta Ravelryn ohjevalikoimaa ei korvaa mikään. Sen syövereistä löytyy toinen toistaan upeampia ohjeita, neulesuunnittelijoita ja inspiraatiota. Sieltä löytyy niin Stephen West, Veera Välimäki, Suvi Simola, Neulisti kuin myös esim. Laine Magazinen ja Jonna Hietalan omiakin malleja.

 

Mistä te haette inspiraatiota ja ohjeita?

 

 

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.
Orvokkipelto Kaarrokepaita Kirjoneule Ohje

Käsityökekkerit 2020

Supersuositut käsityöohjeet kiinnostivat pandemian aikaan paljon. Mitkä olivat Käsityökekkerit-sivuston luetuimmat ohjeet, ja paljon sivuilla kävi lukijoita?

Lue lisää »

2 thoughts on “Naisten villapaita ylhäältä alas, ohjevinkkejä”

  1. Minua hieman harmittaa, kun en löydä ohjetta 150 cm tytölle pitkän neuletakin kutomiseen. Vinkkejä?

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Kranssi kierrättäen

  Jo viime vuonna tajusin olevani tarpeeksi vanha ovikranssiin. Tänä vuonna päätin tehdä kranssin kierrättäen, vuoden teeman mukaan totta kai.

Virkkaaminen kuteen ympärille

  Viikolla kuusi on virkkailtu. Olin jo joku aika sitten leikellyt miehen rikkinäisiä t-paitoja matonkuteeksi, mutta koska matot syntyivät ommellen

Kirjoneulesukat Austermann Step langasta

  Nämä hipovat täydellisyyttä. Neuloin näihin lauantaiaamun hitautta, syksyn ruskaa, aivojeni toimimattomuutta ja rauhallisuutta. Hiljaa hyvää tulee, ja rauhallisuus tiellä

Ommeltu Isänpäivälahja

  Toteutin isänpäiväksi vihdoin miehen toiveen uusista olohousuista. Kankaan ostin jo elokuussa Ainolasta, ja se on suomalaista collegea. Kaveriksi pitkähihainen