| | | | | | |

Neulefestarit 2017

kässäkerhopompom langat

Hey mama wolf yarns

Petrichor yarns

 

Yhteisöllisyys, lämminhenkisyys ja yhteinen into lankoihin neulomiseen ja tekemiseen kantaa hedelmää pitkälle. Pelkästään jo näillä aineilla saa aikaan hyvän viikonlopun, mutta kun päälle heitetään vielä kotimaisia ja ulkomaisia alan tähtiä, loistava sää ja mahtava seura, sekä toki paljon uusia vinkkejä, saa aikaan loistavat Jyväskylän neulefestarit.

 

Olin tänä vuonna paikalla ensimmäistä kertaa. Osallistuin Veera Välimäen kaarrokepaitakurssille, ja heti samana iltana suunnittelin onnessani ensimmäisen kaarrokepaitani pelkkien mittojen avulla. Toisena päivänä kävin hiplaamassa lankoja moneen kertaan, vietin kivat iltajuhlat kauniissa auringonlaskussa ja aloin neulomaan ostamastani kirpeän kalliista La Fee Fil langastani heti sukkiakin. Koska joukossa innostus tarttuu!

 

neulemiitti

nuorin neuloja

handu sock planks

 

Tämän kesän lankamuotikin tuli tarkastattua yhdellä kertaa. Selkeästi nousussa on sock blankit, eli nämä koneella neulotut palat, joita on sitten värjätty kukin myyjä omanlaisikseen. Näistä voi neuloa sukat suoraan erikseen kerimättä, ja raidoitus onkin sitten kaikille suuri yllätys. Myyjiä löytyi monta, esim. ihanat Pom Pom Kässäkerho ja Handu.

 

Toinen vielä enemmän nousussa oleva innostus tuntui olevan erittäin taitavasti liukuvärjätyt ihanan kuohkeat ja pehmeät lanka”kakut”. Raitoja sai jopa vesimelonien väreissä, ja me ihastuimme täysin La Fee Filin ranskalaisiin keriin. Ostimme Pilkkeitä blogin Piian ja Hupsistarallaa-blogin Terhin kanssa jokainen omamme, ja neuloimme niitä ihastellen iltajuhlassa ja kukin sen jälkeen vielä omaan tahtiin. Minäkin ihastuin täysin, ja nyt en malta lopettaa neulomista ennen kuin näen liukuvärjäyksen kokonaan neulottuna.

 

lafeefil yarns

samislangat

Pilkkeitä Piia

 

Sain siis paljon inspiraatiota neuleisiin, paitoihin ja lankoihin. Jäin pyörittelemään ja hiplaamaan vähän turhan montaakin lankaa, ja osaa pitää kyllä tilata netistä vielä näin harkinta-ajan jälkeenkin. Toiselle lapselle ostin kuitenkin vielä Titityystä Sandnes Garnilta Spot lankaa, ja myös näihin suunnittelen kaarrokepaidan mallia.

 

Kuten aina, messujen ja festareiden parasta antia on hyvä fiilis ja tarttuva inspiraatio. En ole aina aallonharjalla uusimpien ja suosituimpien neulemallien suhteen, mutta nyt opin heti tunnistamaan paikalla olleiden suunnittelijoiden malleja ja haaveilemaan niistä myös itsekin. Tiedän nyt mitä odottaa tämän vuoden käsityömessuilta vielä lisää, ja mihin panostan omissa neuleissani.

 

Samaan aikaan kun itse hiplasin lankoja ja neuloin mahtavassa seurassa, lapset pääsivät nauttimaan mummon ja papan seurasta. Vielä kolmantena festaripäivänä kävin ostamassa ne yöllä vaivaamaan jääneet Handun langat, ja vein lapsetkin kakkupalojen varjolla lankoja ihastelemaan. Kuulemma loman aikana he haluavat nyt oppia virkkaamaan ja neulomaan, joten innostus on tarttunut nyt myös yhdelle sukupolvelle lisää.

 

Kiitos Jyväskylä, nähdään ensi vuonna uudelleen!

 

Hyvä ruoka, parempi ostos

yhteiskuva Starting point

la Bien Aimee yarns

Similar Posts

2 Comments

  1. Kiitos raportista, en ollut tänä vuonna paikalla ja on kiva lukea toisten kokemuksia ja katsoa herrrrkullisia kuvia.

    1. Eikö olekin herkullisia kuvia! Itse taas en päässyt viime vuonna paikalle, joten nyt oli aivan pakko käydä. Ja hyvä että kävin, sillä nyt tästä on hyvä ottaa perinne! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.