| | | |

Kesäpäivien ja -mekkojen kepeys

vaaleanpunainen pioni

Selian Kimppu trikoo

 

Kesä on mieletila. Aurinkoisena kesäpäivänä voi toki suunnata rannalle, mutta sateisempikin päivä sujuu kuin itsestään, kun ei vain pidä kiirettä. Antaa lasten katsoa aivan rauhassa aamun ohjelmat, kun itse saa syventyä peräti kirjaan oman sängyn pohjalta. Parasta on toki tehdä myös yhdessä, pyöräillä rannalle tai käydä piknikillä ystävien kanssa. Ilman aikatauluja.

 

Olen ollut pitkään loman tarpeessa. Jos kuvittelin syksyn talon ostamisen, muuton ja kissan kuoleman olleen hektistä ja hieman stressaavaa, sai kevään uudet työtehtävät, kissanpentu ja vanhuksen selkävaivat, vaalit ja lopulta vielä vaalivoitto kropan hetkellisesti ylikierroksille. Juuri ennen lomaani päätin alkaa priorisoimaan jälleen kaikkia näitä suuntaani annettuja vastuita. Pahimman stressin aikaan olen kyykkinyt pihalla kitkemässä vuohenputkia, ja saanut suurta tyydytystä jokaisesta pois kitketystä juuresta.

 

räsymattosukka varpaasta

 

neulerannala

 

Aina kesäisin huomaan ajautuvani pohtimaan elämää suurempia kysymyksiä. Kolmenkymmenenviiden ikävuoden jälkeen huomaan miettiväni iltaisin samoja kysymyksiä kuin viisitoista vuotta sitten, ja luultavasti täydellisiä vastauksia en tule saamaan koskaan.

 

Uravalinnat pääsevät askarruttamaan minua aina silloin kun maltan levätä ja miettiä tulevaa vuotta ja syksyä. Vaikka en ole opiskellut vuosiin, tuntuu kesä silti yhä nollaavan ajatukset ja haaveilu lisääntyy. Kun on vihdoin aikaa miettiä ja vain olla.  Antaa ajatuksen lentää ja mennä vain sen mukana. Haaveet toki vaihtuvat muun elämän tahtiin, joskus niiden toteutuessa ja toisina vuosina jääden taka-alalle syystä tai toisesta.

 

Selian kukka Kimppu

 

Haaveilun ohella olen myös ommellut. Selian ihanan herkkä Kimppu jersey muuntui ompelukoneen alla uudeksi kesämekoksi. Lapset toivoivat siitä jotain itselleen, mutta itsekkäästi omin koko ihanan kankaan. Kaavana on vanha kunnon luottokaavani, eli Mekkotehtaan Ruut. Pelkistetty kesämekko ei kyllä muuta kaipaakaan. Hyvä kaava ja pehmeä näyttävä kangas, ja mekko on illassa valmis!

 

Lomaani on vielä puolet jäljellä. Aion käyttää sen marjojen poimimiseen, kesäteatterista nauttimiseen, sekä jopa ihan treffeihin yhdessä puolison kanssa. Vähän lisää ompelua, neulomista, neulesuunnittelua, puistotreffejä, sokeria suupielissä ja bussiretkiä kirjastoon. Ei sitä lomalla paljon muuta tarvitsekaan!

 

hiekkavarpaat

kesämekkofiilis

 

Similar Posts

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.