-Supersuositut käsityöohjeet

Hämeenlinnan kesä lapsiperheille

aulangon graniittilinna
aulangon kesäteatteri
miniteatteri pekka töpöhäntä

Mitä tekemistä Hämeenlinnassa kesällä?

Kesä on oiva aika matkailulle. Olen iloinen voidessani käydä läpi niin paljon erilaista tekemistä Hämeenlinnan alueella, lapsiperheitä ajatellen. Täällä asuessa alueen nähtävyyksiä katselee toki eri silmällä kuin turisti, mutta monen kesän kokemuksella omat suosikit on toki käytävä joka kesä uudelleen.

Monipuolinen ja inspiroiva Aulanko

Yksi Hämeenlinnan kuuluisimmista nähtävyyksistä on toki Aulanko. Jos olisi valittava missä viettäisin koko Hämeenlinnan lomani, sijoittuisi se nimenomaan Aulangon maisemiin.

Jo itse hotelli kauniin nimen kärjessä luo ihanan tunnelman, saati vielä sen lähistön tarjoamat mahdollisuudet. On toki kylpylä, näkötorni, joutsenlampi ja satumainen metsä. Vierestä löytyy myös golf-kenttä, ratsastusta ja seikkailijoille tarkoitettu Hugo Park.

Kun päivä on seikkailtu ja kahvit nautittu näkötornilla, voi illan viettää mahtavassa kesäteatterissa Aulangon Graniittilinnalla aivan hotellin kupeessa. Miniteatteri tarjoaa joka kesä lasten ja nuorten tekemää kesäteatteria mahtavine esityksineen. Kesällä 2017 ohjelmistossa on kaikkien tuntema Pekka Töpöhäntä, ja ilta-auringon paisteessa se on elämys koko perheelle.

Miniteatterin esityksiä on myös Lasten taidefestivaalien Hippaloiden aikaan (vinkit Hippaloille), jolloin pääsee nauttimaan taiteesta ja kulttuurista neljän päivän ajan. Omat lapsemme yllättyivät kesäteatterista positiivisesti, ja niin myös minäkin. Kukapa nyt ei hyvästä teatterista nauttisi!

kesäteatteria lapsille
hugopark

Hämeenlinnan keskustan nähtävyydet

Aulangolta pääsee pyörällä kätevästi keskustaan. Kuuluisa linna on mielenkiintoinen toki myös lapsen näkökulmasta, ja sen ympäristö on aina yhtä mielenkiintoinen puistoineen ja museoineen. Keskustan kahviloista suloisin ihanuus on Villa Marenki, jonka suussa sulavat herkut valloittavat kyllä koko perheen.

Ruokapaikoista omat suosikkini löytyvät muutenkin Hämeenlinnan keskustasta. Varsinkin kasvissyöjän näkökulmasta suosittelen Hämeenlinnan ravintoloista:

villa marenki
Leipuri Suominen Villa Marenki

Maatilatunnelmaa Hämeenlinnassa

Noin 10 minuuttia Hämeenlinnan keskustasta löytyy myös mahdottoman hyviä vierailukohteita koko kesän. Omat suosikkini ovat suolaisia ja sokerisia vohveleita ja härkäpapuja tarjoava Tiirinkosken Tehdas, sunnuntaisin aivan ihanan suussa sulavia pannukakkuja paistava Metsänkylän Navetta, sekä tietenkin mansikkakauden ykkönen ja lasten joka kesän suosikki Kankaisten Tila.

Näissä kaikissa kaupan päälle saa vielä katsauksen eläintilallisen arkeen, kun tiloilla voi nähdä niin ylämaankarjaa, alpakoita kuin myös sikojakin. Tiirinkoski tunnetaan ylämaankarjasta, Metsänkylän Navetta taas alpakoistaan (joiden lankaa on myös myytävänä tilalla) ja Kankaisten tilalla taas näkee kanojen ja lampaiden lisäksi myös possuja ja pupuja. Toki marjat saa ostettua tuoreina, tai käydä poimimassa ne heti itse paikan päällä.

IMG_4397
IMG_6589
IMG_6567

Rannat ja kesäilot Hämeenlinnassa

Kuumana kesäpäivänä rantoja löytyy monelta puolelta kaupunkia. Itseasiassa järviltä ei tässä kaupungissa voi välttyä, ja viileämmälläkin ilmalla Ahveniston maauimala tarjoaa lämpimät vedet ja paljon touhua. Uimisen lomassa myös Ahvenistolla pääsee seikkailemaan puiden korkeuksissa Flow Parkin ohjauksessa. Ja jos pelkkä uiminen ei riitä, voi samoissa maisemissa lenkkeillä vaikka järven ympäri ennen vilvoittavaa uintia.

Tänä kesänä olen oppinut myös että Virvelinrannasta voi lainata itselleen soutuveneen, Ahvenistolta löytyy yleinen sauna ja lapsille suunnattuja merirosvoristeilyjäkin järjestetään joka viikko. Ei siis mitään syytä jäädä kotiin, kun tekemistä löytyy kaikille.

Mikä kohde on sinun suosikkisi Hämeenlinnassa?

Lisää vinkkejä tarjoaa toki myös virallinen Visit Hämeenlinna sivusto.

IMG_6760
IMG_6516
IMG_6626

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Itse tehty vaalikampanja

  Kun ilmottauduin kesäkuussa kunnallisvaaliehdokkaaksi, halusin vaikuttaa kaupungin päätöksiin. Haluan yhä vaikuttaa niihin päätöksiin, jotka edelleen vaikuttavat jokaisen kuntalaisen elämään.

Inspiraatiota syksyyn

  Olen tehnyt isoja ja pieniä ostoksia syksyn kunniaksi. Nauttinut kirpeistä syysaamuista, katsonut lehtien leijailua maahan, surrut ihmisten lisääntynyt vihaa

Apua lapsen kasvukipuihin

  Jonkin aikaa jo välityönäni pyörineet pinkit sukat saivat alkuinspiraationsa neuvolasta. Päivittelin ääneen lapsen öisiä kasvukipuja, ja juuri hetkeä aiemmin

Kyläilemässä

  Olemme jotenkin ajatuneet tilanteeseen, jossa perheen yhteisestä kalenterista seuraava tylsä ja suunnittelematon viikonloppu löytyy vasta marraskuulta. Tämän viikonlopun suunnitelmat