| | | |

Hämeenlinnan kesä lapsiperheille

aulangon graniittilinna
aulangon kesäteatteri
miniteatteri pekka töpöhäntä

Mitä tekemistä Hämeenlinnassa kesällä?

Kesä on oiva aika matkailulle. Olen iloinen voidessani käydä läpi niin paljon erilaista tekemistä Hämeenlinnan alueella, lapsiperheitä ajatellen. Täällä asuessa alueen nähtävyyksiä katselee toki eri silmällä kuin turisti, mutta monen kesän kokemuksella omat suosikit on toki käytävä joka kesä uudelleen.

Monipuolinen ja inspiroiva Aulanko

Yksi Hämeenlinnan kuuluisimmista nähtävyyksistä on toki Aulanko. Jos olisi valittava missä viettäisin koko Hämeenlinnan lomani, sijoittuisi se nimenomaan Aulangon maisemiin.

Jo itse hotelli kauniin nimen kärjessä luo ihanan tunnelman, saati vielä sen lähistön tarjoamat mahdollisuudet. On toki kylpylä, näkötorni, joutsenlampi ja satumainen metsä. Vierestä löytyy myös golf-kenttä, ratsastusta ja seikkailijoille tarkoitettu Hugo Park.

Kun päivä on seikkailtu ja kahvit nautittu näkötornilla, voi illan viettää mahtavassa kesäteatterissa Aulangon Graniittilinnalla aivan hotellin kupeessa. Miniteatteri tarjoaa joka kesä lasten ja nuorten tekemää kesäteatteria mahtavine esityksineen. Kesällä 2017 ohjelmistossa on kaikkien tuntema Pekka Töpöhäntä, ja ilta-auringon paisteessa se on elämys koko perheelle.

Miniteatterin esityksiä on myös Lasten taidefestivaalien Hippaloiden aikaan (vinkit Hippaloille), jolloin pääsee nauttimaan taiteesta ja kulttuurista neljän päivän ajan. Omat lapsemme yllättyivät kesäteatterista positiivisesti, ja niin myös minäkin. Kukapa nyt ei hyvästä teatterista nauttisi!

kesäteatteria lapsille
hugopark

Hämeenlinnan keskustan nähtävyydet

Aulangolta pääsee pyörällä kätevästi keskustaan. Kuuluisa linna on mielenkiintoinen toki myös lapsen näkökulmasta, ja sen ympäristö on aina yhtä mielenkiintoinen puistoineen ja museoineen. Keskustan kahviloista suloisin ihanuus on Villa Marenki, jonka suussa sulavat herkut valloittavat kyllä koko perheen.

Ruokapaikoista omat suosikkini löytyvät muutenkin Hämeenlinnan keskustasta. Varsinkin kasvissyöjän näkökulmasta suosittelen Hämeenlinnan ravintoloista:

villa marenki
Leipuri Suominen Villa Marenki

Maatilatunnelmaa Hämeenlinnassa

Noin 10 minuuttia Hämeenlinnan keskustasta löytyy myös mahdottoman hyviä vierailukohteita koko kesän. Omat suosikkini ovat suolaisia ja sokerisia vohveleita ja härkäpapuja tarjoava Tiirinkosken Tehdas, sunnuntaisin aivan ihanan suussa sulavia pannukakkuja paistava Metsänkylän Navetta, sekä tietenkin mansikkakauden ykkönen ja lasten joka kesän suosikki Kankaisten Tila.

Näissä kaikissa kaupan päälle saa vielä katsauksen eläintilallisen arkeen, kun tiloilla voi nähdä niin ylämaankarjaa, alpakoita kuin myös sikojakin. Tiirinkoski tunnetaan ylämaankarjasta, Metsänkylän Navetta taas alpakoistaan (joiden lankaa on myös myytävänä tilalla) ja Kankaisten tilalla taas näkee kanojen ja lampaiden lisäksi myös possuja ja pupuja. Toki marjat saa ostettua tuoreina, tai käydä poimimassa ne heti itse paikan päällä.

IMG_4397
IMG_6589
IMG_6567

Rannat ja kesäilot Hämeenlinnassa

Kuumana kesäpäivänä rantoja löytyy monelta puolelta kaupunkia. Itseasiassa järviltä ei tässä kaupungissa voi välttyä, ja viileämmälläkin ilmalla Ahveniston maauimala tarjoaa lämpimät vedet ja paljon touhua. Uimisen lomassa myös Ahvenistolla pääsee seikkailemaan puiden korkeuksissa Flow Parkin ohjauksessa. Ja jos pelkkä uiminen ei riitä, voi samoissa maisemissa lenkkeillä vaikka järven ympäri ennen vilvoittavaa uintia.

Tänä kesänä olen oppinut myös että Virvelinrannasta voi lainata itselleen soutuveneen, Ahvenistolta löytyy yleinen sauna ja lapsille suunnattuja merirosvoristeilyjäkin järjestetään joka viikko. Ei siis mitään syytä jäädä kotiin, kun tekemistä löytyy kaikille.

Mikä kohde on sinun suosikkisi Hämeenlinnassa?

Lisää vinkkejä tarjoaa toki myös virallinen Visit Hämeenlinna sivusto.

IMG_6760
IMG_6516
IMG_6626

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *