-Supersuositut käsityöohjeet

Virkattu kesähattu aikuiselle

ohje virkattuun kesähattuun
Lataa ilmainen kesähattuohje

Kuten varmasti olette huomanneet, olen innostunut virkkaamisesta. Siihen ei tarvita kuin koukku ja lankakerä, ja yhtäkkiä valmiina on pipo jos toinenkin. Virkkaamieni lasten kesähattujen jälkeen tein yhden toki myös itselleni. Mietin pitkään jotain tyylikästä ja arvokasta väriä lankahyllyn edessä, ja lopulta nelivuotiaan innoittamana päädyin kuin päädyinkin punertavaan lohen sävyyn.

Kuinka virkata aikuisen kesähattu?

Ohje aikuisen kesähattuun on helppo. Lapsen kesähatun tapaan tästä myös voi tehdä oman muunnelman, ja lisätä pitsikerroksia niin monta kuin mieli tekee.

Olen tehnyt myös ohjeen virkattuun lippapipoon, joka sopii pienillä muunnoksilla myös aikuisella.

Kesähattuohje

Kesähattuohje aikuiselle:

Lankana puuvillalanka SandnesGarn Mandarin Petit, koukku 3-3,5

Aikuisen hattuun noin 70 g. Eli turvallista ostaa 2 kerää

Luo kiepsukan ympärille 10 puolipylvästä ja sulje ympyrä kiinteällä silmukalla. Aloita seuraava kierros aina kahdella ketjusilmukalla.

 1. kerros: jokaiseen silmukkaan kaksi pylvästä
 2. kerros: joka toiseen silmukkaan kaksi pylvästä ja joka toiseen yksi
 3. kerros: kaksi pylvästä ja joka kolmanteen silmukkaan kaksi pylvästä samaan
 4. kerros: kolme pylvästä ja joka neljänteen kaksi pylvästä samaan

jatka lisäyksiä samalla taktiikalla kierrokselle 9 asti, jolloin lisäykset voi lopettaa. Jatka virkkausta ilman lisäyksiä pelkillä pylväillä.

Lopeta pylväskerrokset noin kerroksella 17-18 ja aikuisen pipo taas kerroksella 19-20. Jos haluat reunasta napakamman, virkkaa väliin yksi kerros kiinteitä silmukoita.

Jatka pitsin virkkaamisella seuraavasti:

Virkkaa 5 ketjusilmukkaa, ja virkkaa se kiinni kiinteällä silmukalla kolmanneksi seuraavaan silmukkaan. Jatka näin koko kierros.

Virkkaa edellisen kerroksen ketjusilmukkakerroksen ympärille 1 kiinteäsilmukka, 1 pylväs, 1 kaksoispylväs, 1 pylväs ja 1 kiinteäsilmukka. Jatka näin jokaisen ketjusilmukka”nauhan” ympärille.

Voit virkata näin vielä pari kerrosta lisää, tai lopettaa yhden kukkapitsikerroksen jälkeen. Päättele langat ja pingota tai höyrytä hattu valmiiksi.

Nauti kesästä ilman auringonpistoksia ja tägää virkkaamasi pipo #mehukekkerit ja @mehukekkerit tunnisteilla instagramissa!

virkkaa kesähattu

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

10 thoughts on “Virkattu kesähattu aikuiselle”

  • Hei Tuovi, ja kiitos tarkentavasta kysymyksestäsi! Olen itse lopettanut kerroksen aina kiinteällä silmukalla, mutta piilosilmukkakin varmasti sopii. Seuraava kerros alkaa tosiaan aina kahdella ketjusilmukalla, johon kerros myös lopetetaan 🙂

   Vastaa
 1. Hienooo!
  Ostaisin pitsipipon, tuon tapaisen joka iloisella rillipäällä on kuvassa “Mehukekkerit”. Aikuinen pienipäinen nainen olen ja kyse olisi sisä- tai kesäpiposta (juhla-asuunkin sopiva olisi hieno), joka voisi toimia “kampauksena” silloin kun tukka ei ole kunnossa. Hieman kuvaa enemmän saisi tulla otsalle. Lanka voisi olla luonnonvaaleaa ja hieman joustavaa, näin koko ei olisi millin päälle.

  Mistä tämänlaisen saisin? ja hinta? t. Marita

  Vastaa
  • Hei Marita, kiitos mielenkiinnostasi hattua kohtaan! Teen tällä hetkellä tuotteita vain omaan käyttöön, mutta jaan ohjeita joko ilmaiseksi tai pienellä maksulla. Suosittelen siis tiedustelemaan esim. omasta lähipiiristä virkkaustaitoisia, jotka voisivat toteuttaa hatun tällä ohjeella. Joitain virkattuja päähineitä on välillä löytynyt myös esim. Millineeristä. https://www.millineeri.fi/

   Vastaa
 2. Hei, Mitä tarkoittaa virkatun pipon ohjeen alussa “luo kiepsukan ympärille”? Sekä voiko pipon virkata mistä tahansa puuvillalangasta tai langasta, jossa on puuvillaa/bambua?

  Vastaa
  • Hei Maarit, ja kiitos tiedustelustasi! Eli tällä tarkoitetaan sitä, että tehdään 3-4 sormen ympärille langasta lenkki, vähän kuin tekisi ensimmäistä aloitussilmukkaa. Mutta silmukkaa ei vedetäkään kireäksi, vaan aletaan virkkaamaan niitä silmukoita sen lenkkilangan ympärille. Kun silmukkamäärä on täynnä, kiristetään se lenkki kireäksi, jolloin silmukat kiristyvät toistensa ympärillä, ja saat siitä aloitusympyrän 🙂

   Tarvitsi tehdä tästä varmaan selkeä video itsekin. Nyt kannatta katsoa esim tämä video https://youtu.be/FFR00Ql2UKk
   Mukavia virkkaushetkiä!

   Vastaa
 3. Kiitos vastauksestasi. Pipo on kaunis ja video vinkki oli hyvä. Aion kokeilla ohjetta. t. Maarit

  Vastaa
 4. Moikka! Mikä Mandarin Petitin sävyä hatussasi on? Onkohan se tuo värikartan 4323? Kiitos kovasti jos pystyt vastaamaan!

  Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Sankarillinen viitta

Perjantai-iltani ovat nykyään täynnä puhdetta ja ompelua. Joka viikko perjantaisin on ompeluaika, jonka teema vaihtelee toki viikottain. Tällä viikolla teemana

Kierrätystuliaisia mökille

      Olemme tänä kesänä päässeet mökkeilyn makuun. Tai no oikeastaan kyseessä on äitini kesäkoti, mutta mökkeily nimenä sopii

Rimpsumekko

  Joskus se on todella pienestä kiinni. Ei riitä vaaleanpunainen kangas, ei röyhelöt eikä se että ompelin niistä mekon. Neljävuotiaan