| | | | | |

Kolme paitaa puuvillaneuloksesta

Yhteistyössä Aarrekid, kangas saatu

 

#Paitahelmikuu lisäksi puheissa on ollut nyt jo jokusen viikon ajan myös  #elastaanitonompelu . Kuten moni on varmasti huomannut, on joustavat vaatteet vallanneet yhä enemmän kangas- ja vaatetarjontaa. Ja vaikka kuinka haluaisi ommella myös joustavista neuloksista, saa toki halutessaan yhdistettyä siihen myös elastaanittomankin ompelun. Vaihtoehtoja siis on, kuten esimerkiksi 100% single puuvilla tai interlock. Minä sain Aarrekidiltä heidän uutta Flame puuvillaa testaukseen, josta ompelin itselleni toki siis paitoja maaliskuun kunniaksi.

Aarrekidin Flame on siis tosiaan 100% puuvillaa. Kankaan pinnassa menee hieman epätasaisia hippusia, jotka luovat pintaan todella raikkaan tunnelman. Niiden ansiosta kangas elää mukavasti, ja sen kanssa saa yhdisteltyä myös muita värejä ja materiaaleja. Ompelin siis kolme paitaa, joiden kanssa yhdistin keväänkeltaisen kellohameen!

 


Ompelin siis topin vanhan paitani pohjalta. Näin yksinkertainen toppi onnistuu hyvin leikata myös suoraan käyttäen vanhaa paitaa kaavana, ja tähän lisäsin hieman väljyyksiä vyötärölle kankaan elastaanittomuuden vuoksi. Olen päätynyt siihen, että perustoppeja tarvitsee arjessa ainakin vähintään kolme, sillä joku on aina pesussa, yksi yöpaitana ja yksi puoliksi käytössä. Tiedättehän, siinä jossain roikkumassa ja miettimässä onko tarpeeksi likainen pesuun, vai voisiko käyttää vielä puoli päivää.

Toisena paitana ompelin ns holkkihihaisen, vähän laatikkopaidan mallia mukailevan paidan. Tässä ei ole siis erikseen hihoja, mutta silti olat peittyvät mukavasti. Esim. Tehtaamo-blogista löytyy hyvät vinkit tällaisen kaavottamiseen. Itse käytin tässäkin osittain vanhaa paitaa pohjana, mutta varsinkin pääntietä muokkasin omaan tyyliin sopivaksi.

 

 

Kolmantena ompelin suosikkimekkoni, eli Mekkotehtaan Ruut kaavan pohjalta itselleni paidan. Lisäsin tähän reippaasti pituutta, mutta yläosan tein mekon kaavan mukaisesti. Kaikki nämä paidat ompelin siis samasta kankaasta, käyttäen saumuria ja kaksoisneulaa. Kun ompelee ja leikkaa kankaan heti kokonaan käyttöön, saa käyttövaatetta säästäen aikaa ja omaa energiaakin. Samat langat ja asetukset auttavat ompelussa, ja paidat voi vaan ommella helposti alusta loppuun.

Nyt minulla on siis kolme loistavaa kesäpaitaa, ja talvella näiden kanssa sopii neule tai villapaita mainiosti. Kuvissa käytin uutta suosikkiani, itseommeltua sinistä jakkua. Täysin elastaanittomaksi tuskin heti lähden, mutta toki vaihtoehtoja on hyvä tarkastella. Kuten sitä, mitä kaikkea voisinkaan ommella elastaanittomasti, ja vielä enemmän ympäristöystävällisemmin. Lisää tietoa elastaanittomuudesta tarjoaa esim. Outilespyy ja Kototeko.

 

Paitakangas: Aarrekid Flame 100% puuvilla (saatu testausta varten)

Hamekangas: NOSH sitrus jersey plus

Koru: napPiia

 

Similar Posts

6 Comments

    1. Tuo kangas on kyllä hauska, ja sopii varmasti monenlaisiin ompeluihin. Kyllä elastaanitonta löytyy, pitää vaan itse muokata taas omia kaavojaan siihen sopivaksi 🙂

  1. Kivoja paitoja oot tehnyt. Tuo vika toppi on minusta erityisen kivan näköinen. Ja tuo kellohame on ihana ja niin pirtee väri. Mä näyttäsin tuollasessa trikookellohameessa ihan tanhupallolta 😂, mut sulle se sopii.☺ Kiitokset blogi- ja haastemaininnasta!

    1. 😀 No ehkä välillä on vähän tanhupallo olo, mutta olen tykästynyt nyt hameisiin. Nämä tuntuu niin pehmeiltä päällä!

  2. Olipa kivoja paitoja, varsinkin toi vika! Ja kangas myös. Tekee mieli ostaa itsellekkin ja surauttaa parit paidat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *