| | | | |

Puuvillajakku ommellen

 

Olen jo jonkin aikaa yrittänyt tasapainoilla kolmen työn välissä. On se päivätyö, politiikka ja nämä käsityöt. Näistä ei aina saa rahaa, mutta nämä pystyy hyvin yhdistämään välillä jopa noihin muihin töihin. Kun joulukuussa meitä pyydettiin pukeutumaan valtuuston kokoukseen sinisiin väreihin, ajattelin etten jaksa tai ehdi stressata koko asiasta. Samaa lausesetta jatkettiin kuitenkin huomauttamalla, ettei kenenkään nyt tarvitse kuitenkaan alkaa OMMELLA valtuuston kokousta varten. Selkeä haaste siis oli heitetty, ja olinkin toki heti mukana!

Ompelin siis itselleni sinisen jakun. Tämä on ommeltu oman paitakaavani pohjalta, jonka pohjalta ompelen kyllä niin mekot, tunikat kuin myös hupparitkin. Jakkua varten otan aina hitusen pois keskeltä takaa pääntieltä, sekä lasken kädentietä pari senttiä. Samalla toki levennän myös hitusen hihan pyöriötä.

Kangas on ihanaa NOSHin Laine collegea, jossa siis nurja puoli onkin muutettu ns. oikeaksi puoleksi. Tavallisten silmukkalenkkien lisäksi kankaassa kulkee mukana myös paksumpia lenkkejä, jotka muodostavat lainemaisen kuvion. Valo siis elävöittää kangasta todella paljon, ja valosta riippuen kankaan sävykin voi vaihdella todella paljon.

 

Tätä jakkua on näkynyt kuvissa jo aiemminkin. Olen käyttänyt sitä itseasiassa jo pari kuukautta, ja jostain syystä sinisestä on tullut jopa uusi pieni suosikkini. Tällä tavalla pienissä määrin, ja yhdistettynä muihin väreihin. Tämä sopii näköjään niin housujen kuin mekonkin kanssa, ja siellä valtuuston kokouksessa tunsin itseni kovin isänmaalliseksi sinivalkoisissa väreissä. Sekä toki kodikkaaksi, sillä pehmeä luomupuuvilla tuntuu aina ihanalta herkkä ihoa vasten. Seuraavaan kokoukseen taidankin pukea jakun alle tuon uuden paidan!

 

Olen löyhä kaikenlaisten sääntöjen mukaan, ja mielestäni #paitamaaliskuu voi kyllä sisältää myös jakkuja. Ne on kuitenkin vähän kuin paitoja, mutta vaan keskeltä avoimia. Tämän vuoksi lasken kyllä myös edestä auki olevat neuleetkin paitahelmikuuhun mukaan, sanotte mitä sanotte! Yksi hyvä kehuttu jakkukaava löytyy myös esim. Jujunalta tällaisia jakkuja varten.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *