| | | | | | | |

Tilkuista tunika lapselle

 

Aloitin #jämätammikuu :n järjestelemällä tilkkulaatikkoni. Ja niitä ei ole pelkästään yksi, vaan jämätilkkuja on levittäytynyt jo neljään pieneen laatikkoon. Yritin saada jäljelle vain kolme, ja pääsin aika jo aika lähelle tällä tilkuista tehdyllä tunikalla ja parilla muulla ompeluksella.

 

Kuusivuotiaani käyttää lähes ainoastaan paitoja ja housuja. Halusin jotain piristystä tavalliseen paitamalliin, sellaisen johon olisi helppo saada myös tilkkuja upotettua. Ja tähän oli, eikä alussa voi tietää millaisen lopputuloksen saa. Siitä tämä onkin ihana, yllättää joka kerta! Olen tehnyt vastaavan myös aiemminkin, mutta ehkä hitusen isommilla tilkuilla, ja pienemmälle lapselle.

 

Tällaisen (tai lähes samanlaisen, riippuen mitä värejä sinulta löytyy) saa tehtyä helposti oman tilkkulaatikon sisällöstä. Itse ompelin tunikan joustocollegeista, ja tämän resorin saa taitettua myös paidan alle, jolloin pituus on paidan mittainen.

Tässä siis sinullekin ohjeet tilkuista ommeltuun paitaan, tunikaan tai mekkoon, joilla pääset hyvin alkuun, ja toivottavasti myös loppuunkin asti.

 

 

Tarvitaan:

Yhden materiaalin tilkkuja, ja värejä jotka sopivat hitusenkin yhteen keskenään (Esim. jersey, joustocollege tai joustamattomia)

Saumuri, mikäli tilkut ovat joustavia

Oma suosikki paita-, tunika tai mekkokaavasi, joka soveltuu valitsemallesi materiaalille

Silitysrauta ja lauta, ilman näitä ompelu on yhtä tuskaa

 

Tärkeintä on ommella tilkuista aivan uusi kangas. Aloita pienesti ompelemalla samankokoisia tilkkuja keskenään. Voit leikata poikittaisia saumoja, tai pysyä suorakulmissa. Tärkeintä on, että sommittelet ja ompelet sinun makuusi sopivan kankaan omista tilkuistasi. Aloita esim. kankaan keskeltä ja etene kaikille sivuille. Älä vielä mieti liikaa mistä saa hihan tai mistä helman, vaan keskity ompelemaan kokonaan uusi kangas. Muista ommella suoria saumoja, jotka kannattaa silittää auki jokaisen sauman jälkeen.

Ompele niin paljon tilkkuja yhteen, jotta saat kangaspalan josta voit leikata valitsemasi kaavat. Minä esim ompelin noin 60*1,3m palan. Muista silittää saumat auki viimeistään ennen tuotteen osien leikkaamista kaavojen mukaisesti!

 

Kun kangas on valmis, sommittele kaavanpalat kankaalle normaaliin tapaan. Leikkaa, ja ompele tavallisesti. Hae myös vinkit esim. kaksoisneulaan ja resorin ompeluun.

 

Yllätä lapsi ja itsesi valmiilla uudella tuotteella, joka toivottavasti miellyttää teitä kaikkia!

 

Similar Posts

6 Comments

  1. On kyllä hieno! Ompelitko siis saumurilla nuo saumat?
    Mullakin on muutama jämätilkkuvaate ommeltuna, kunhan vain saisin joku päivä ne kuvattua. 🙂

    1. Kiitos! Ompelin kaikki tosiaan saumurilla, pääntietä lukuunottamatta. Tähän olisi voinut tehdä vielä tikkauksia päälle, mutta arvelin saumojen kestävän ilmankin. Ja hyvin ovat kestäneet! 🙂

  2. Ihana idea! Tällä tavalla ei jää yhtään “ylimääräisiä” kankaita lojumaan. Ja kaunis vaate

    1. Kiitos Susanna, ja juuri näin! Toki tästäkin jäi ihan pieniä suiruja jäljelle, joille pitää keksiä jotain käyttöä. Mutta hyvin menee silti jämäkankaita tähän 🙂

    1. Hei Emma, en välittänyt langansuunnista, kun ainakin nämä joustocollegepalat joustavat lähes joka suuntaan samalla tavalla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.