| | | |

Tilkkumekko

IMG_8409

IMG_8362

IMG_8343

IMG_8328

 

Joskus jää kasa paloja joista ei sellaisenaan saa juuri mitään. Kun niitä kertyy riittävästi, voi niistä kuitenkin saada jo kokonaisuuden.

 

Helpoin tapa päästä vauhtiin on ommella paloista ensin uusi kokonainen kangas. Vasta sen jälkeen kannattaa leikata uudesta kankaasta palat kaavan mukaisesti, ja ommella se kunnolla kasaan.

 

Minä yhdistelin NOSHin joustocollegea. Keltaista ja harmaata ei ollut ihan tarpeeksi, joten piristykseksi lisäsin vielä pinkkiä. Tasku piristää kokonaisuutta, ja tuo juuri sen innostuksen josta lapsi saa voimaa. Piilon kaikille omille pikkuaarteille, tai paikan käsien lämmittämiselle.

 

Tällä kertaa taisin onnistua lapsenkin mielestä. Hän pyysi saada pitää paitaa tosi tosi monta päivää peräkkäin. Paras on siis rikkoa omat mielikuvat tilkkuilusta ja antaa vain mennä.

 

IMG_8353

IMG_8341

IMG_8320

 

 

Similar Posts

9 Comments

 1. Onpas kiva! Otsikko aiheutti pientä angstia: visio tilkkumekosta kuulosti jotenkin hmm… tilkkutäkiltä. Mut täähän on tosi tyylikäs. Kivan raikas. Mukavaa sunnuntaita! 🙂

  1. Kiitos Sanna! Ajattelinkin vähän herätellä ihmisiä tuolla otsikolla, tilkkumekko kun aiheuttaa itsellekin pientä angstia. Silti tilkkuilu kun voi olla kaikkea muutakin, esim. juuri tällaista. Vähän juuri raikkaampaa.

   Kiitos ja mukavaa sunnuntaita teillekin! 🙂

 2. Kaunis! Ja kivan mallinen. Millä kaavalla olet ommellut mekon? Tuontyylinen olisi kiva tehdä…

  1. Kiitos Heidi! Minulla on käytössä kasa peruskaavoja, joita kuosittelen sitten aina sen mukaan mitä olen ompelemassa. Käytän peruskaavoina (joita hieman muokattu) Åsa Lennarttssonin Ompele Lapselle pehmeät vaatteet neuloksista kirjan kaavoja. Tämä on taitaa olla 90cm paitakaava, jota on vaan pidennetty ja kaarrettu hieman mekon muotoon. Helmassa on resori tuomassa vähän pituutta. Eli siis oikeastaan aika suora kaava, jos vaan pidentää jonkun peruspaidan kaavasta mikä on omalle lapselle juuri sopiva.

   Kuvissa näkyvä 4-vuotias on 106cm pitkä ja hänelle 100cm kaava on ehkä vielä hitusen liian leveä paidoista. Housuissa taas kirjan 110cm leggingsit on aikalailla hyvät, mutta usein teen 100cm kaavalla, josta vaan pidennän lahkeita. Hän on rimppakinttu. Mutta pienemmälle taas joudun jo kohta siirtymään 90cm paidan kaavaan, sillä hänellä on isompi vyötärönympärys.

 3. Onpa tosi hieno mekko! Ja ihan mahtava idea tilkkujen hyödyntämiseen. Pitää joskus kokeilla samalla tyylillä jotain 🙂

 4. Tosi kiva! Tulee jopa vähän mieleen mummoni mulle ompelemat tilkkucollegepaidat 80-luvun alussa, mutta ei ne ihan näin siistejö ollut, kiva taskukin puuttui 🙂

 5. Tosi kivannäköinen mekko! Aina ihailen teitä ompelijoita jotka osaatte loihtia kaikkea ihanaa jämäkankaista ym.
  haaveissa olisi oma ompelukone joskus hankkia, en vain tiedä riittäisikö se kärsivällisyys sitten kuitenkaan? 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *