| | | | |

RAITA kaarrokepaita lapselle

kaarrokeneule ja hiha, ohje neuleeseen lapselle

kissa neulomiskaverina

Raita kaarrokeneule ja ohje

Lapsi rakastui kaapistani löytämiinsä lankoihin, jotka olivat jo puoliksi virkatussa liian pienessä neuleessa. Hän pyysi niistä itselleen neuletta napeilla. Minulla oli sopiva ajankohta juuri tällaiseen, ja päätin tehdä siitä toisen testiversion kaarrokeneuleen ohjeeseen. Ohje on syntynyt tässä matkan varrella, edellisen testiversion siivittämänä.

 

Matkan varrella lapsi halusi monta kertaa (valitsemansa) pinkit langat pois. Seuraavana kertana ne jo ehkä menetteli, ja lopulta neuleesta tuli hänen mielestään kuitenkin vähän tyhmä. Väärät raidat tai jotain. Minä huomasin neuloneeni palan menneisyyttä hihoihin, ja jo kertaalleen virkattu lanka ei oikein suoristunutkaan. Ei edes kymmenen kerran silittämisen ja höyryttämisen jälkeenkään.

 

valmis RAITA kaarrokeneule ja ohje siihen

 

Ohjeen on nyt kuitenkin valmis, ja sen voit ladata ilmaiseksi. Kaarrokeneule on helppo, ja tätä ohjetta voi soveltaa niin neuleeseen kuin paitaankin.

 

Lapsen kaarrokeneuleen ohje:

Ohje on sarjottu 74/80-146/152 kokoihin.

Lanka: Teetee Alpakka TAI Sandness Merinoull, tai vastaavan tiheyden omaavan lanka

Tiheys: 10 cm = 22 silmukkaa

Puikot: 2,75 mm ja 3,5 mm

Lapsen neule neulotaan ylhäältä alas saumattomasti

Lataa ohje lapsen kaarrokeneuleeseen ilmaiseksi!

 

Neuleen voi neuloa siis paitana, sen voi leikata keskeltä auki ja neuloa viimeiseksi nappilistat, tai sen voi neuloa suoraan nappilistojen kanssa neuleeksi.

Lue ohjeet myös:

Silmukoiden poimiminen 

  • sopii hihan silmukoiden poimimiseen ja nappilistaan

 

Silmukoiden luominen

  • hihan silmukoiden siirtämisen jälkeen, uusien luominen miehustaan

ohje ylhäältä alas neulottuun lapsen neuletakkiin, helppo ohje

ohje raidoitettuun kaarrokeneuleeseen lapselle

 

Raidoituksen voi tehdä oman maun mukaan. Väliin sopii myös kuvioita, ja niitä voi versioida juuri oman näköiseksi. Hyvin monipuolinen malli siis! Toivottavasti teillä on intoa kokeilla neuletta, ja laittaa siitä myös kuvia minulle esim. Instagramin kautta. Tägäättehän minut kuvaan, ja samoin myös #mehukekkeritneule tägin. Samaa tägiä voi käyttää myös aiemmin julkaistuihin ohjeisiini:

Paksu Raglanpaita lapselle

Ohje helppoon raglanpaitaan lapselle

 

Ihania neulehetkiä!

 

kaarrokeneuleen ohje lapselle

neuleen ohje ylhäältä alas lapselle

käytetyistä langoista neulottu kaarrokepaita lapselle

Similar Posts

2 Comments

  1. Hei, onko ohjeessa virhe, kun neljännelle lisäyskierrokselle ei ole ohjetta, monenko silmukan välein lisäykset tehdään. Ohjeesta saa myös sen käsityksen, että hihojen silmukat otetaan erilleen heti neljännen lisäyskierroksen jälkeen. Oman järjen mukaan kaarrokeosa jää liian pieneksi, jos hihat aloitetaan heti neljännen lisäyskierroksen jälkeen. Tässä just puran aloittamaani helmaa, kun kaarrokeosa jäi liian pieneksi.

  2. do you have the instructions in english please?
    this cardigan is so lovely
    thank you

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.