| | | | | | |

Neulottu kaarrokepaita lapselle

Klompelompe Spot lanka

lila kaarrokepaita lapselle

neuleen aukileikkaus

 

Idea lähti niiltä inspiroivilta Neulefestareilta heinäkuun alussa. Kävin festareilla neuleguru Veera Välimäen kaarrokepaitakurssilla, josta sain todella hyvät vinkit oman kaarrokepaidan suunnitteluun. Ihanan pehmeän Klompelompe Spot langan löysin Titityystä, ja idea paitaan syntyi jo kotimatkalla.

 

Lomalla olikin aikaa neuloa. Tein itselleni tarkat excel laskelmat ja kaaviot, joista huolimatta neuleessa meni monta asiaa pieleen. Kirjoneuleeseen lisäsin nurjia silmukoita tuomaan myös tekstuuria, ja oikean langankireyden löytäminen oli hieman haastavaa. En tosin olettanutkaan, että saisin ensimmäisen kaarrokeneuleeni neulottua ilman purkamista. Senkin lisäksi osa virheistä näkyi vasta päälle puettaessa, mutta otan tämän vain hyvänä oppimisprosessina.

 

lapsen toiveen mukainen pehmeä kaarrokevillapaita

lapsen söpö kaarrokepaita

lapsen kaarrokepaita

Villapaita takaa

 

Pidän paljon näistä väreistä. Herkät värit toistuvat neuleessa juuri toiveeni mukaan, vaikka etuosan silmukoita olisi kuulunut lisää hihoihin. Onneksi hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, vaan uutta neuletta on jo puikoilla toiselle lapselle. Eli toiveenne mukaisesti, myös te tulette kyllä saamaan perusohjeen kaarrokepaidan neulomiseen ylhäältä alas. Tämäkin on leikattu edestä auki, ja niin tulen leikkaamaan seuraavankin. Sen edistymistä voi seurata Instagramista.

 

Kuvat otimme metsässä. Parempaa paikkaa uuden neuleen ulkoiluttamiseen ei löydykään, ja lapsi on toki neuleeseen tyytyväisempi kuin minä. Se kai lienee tässäkin tapauksessa tärkeintä.

 

kaarrokevillapaita lapselle

mustikkametsässä uudessa villapaidassa

kolmivärinen kaarrokepaita lapselle

Similar Posts

4 Comments

    1. Oi kiitos Teresa ihanista sanoistasi! Tämä oli helppo neuloa, mutta harmi ettei numerot nyt vaan kohdanneet niin kuin olin haaveillut 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.