-Supersuositut käsityöohjeet

Keltajuurivuoka

keltajuuriresepti

violetteja porkkanoita ja keltajuuria

 

Syksyn satoa on poimittu urakalla, ja kaupoissa ja toreilla törmää joka syksy uusiin ihaniin väriehin ja makuihin. Nyt ihastuin keltajuureen, ja myyjä onnistui kauppaamaan mukaan vielä violettia porkkanaakin. Porkkanat hävisivät lasten suihin ennätysnopeasti, joten keltajuurelle piti kehittää nopea resepti.

 

Keltajuures on siis punajuuren sukulainen. Se oikeastaan maistuukin aika samalta, mutta itse tykkään väristä todella paljon. Sen lehdet ovat myös syötäviä, ja itse laitoin niitä mukaan salaattiin, ja varsia mukaan tähän vuokaan. Kuoritut ja paloitellut keltajuuret toimivat siis perunan tai bataatin tavoin, joten kehitin niiden ympärille helpon uuniruuan, jota voi myös varioida oman maun mukaan.

 

Keltajuurivuoka

3-5 keltajuurta (varret sopii myös, lehdet voi käyttää salaattiin)

2-3 porkkanaa, eri värisiä jos on saatavilla

1-3 perunaa

1 kesäsipuli

2 valkosipulin kynttä

1 paketti fetaa / halloumijuustoa / tofua / vuohenjuustoa

Iso loraus oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Sekaan voi toki pilkkoa muitakin vihanneksia, ja eri vihanneksia vaihtamalla tästä saa juuri itselle sopivan syksyn satokauden suosikin. Kuori ja pilko vihannekset ja sipulit, ja laita ne voideltuun uunivuokaan.  Pilko sekaan myös juusto tai tofu, itse käytin tällä kertaa fetajuustoa. Lorauta kunnolla sekaan oliiviöljyä, sekä mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita vielä hieman, ja lämmitä vuokaa uunin 225 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kannattaa sekoittaa välillä, jolloin rapeaa pintaa saa mahdollisimman paljon eri vihanneksiin. Nauti sellaisenaan, tai lisukkeena!

 

 

pilkottuja keltajuuria

elokuun satokauden vihannesvuoka

monipuolinen vihannespata tai paistos ohje

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Stressinhallintaa käsitöillä

  Nykyajan kiireisessä arjessa stressinhallinnasta on tullut kilpailuvaltti. Työelämässä pärjäävät pisimpään he, jotka muistavat, ja ennen kaikkea osaavat rentoutua säännöllisesti.

Oman perheen jouluperinteet

  Myönnän, joulu ei ole ihan minun palani kakkua. Siihen liittyy stressiä jo lapsena, sillä kyläilypaikkoja oli monia, ja nyt