| |

Keltajuurivuoka

keltajuuriresepti

violetteja porkkanoita ja keltajuuria

 

Syksyn satoa on poimittu urakalla, ja kaupoissa ja toreilla törmää joka syksy uusiin ihaniin väriehin ja makuihin. Nyt ihastuin keltajuureen, ja myyjä onnistui kauppaamaan mukaan vielä violettia porkkanaakin. Porkkanat hävisivät lasten suihin ennätysnopeasti, joten keltajuurelle piti kehittää nopea resepti.

 

Keltajuures on siis punajuuren sukulainen. Se oikeastaan maistuukin aika samalta, mutta itse tykkään väristä todella paljon. Sen lehdet ovat myös syötäviä, ja itse laitoin niitä mukaan salaattiin, ja varsia mukaan tähän vuokaan. Kuoritut ja paloitellut keltajuuret toimivat siis perunan tai bataatin tavoin, joten kehitin niiden ympärille helpon uuniruuan, jota voi myös varioida oman maun mukaan.

 

Keltajuurivuoka

3-5 keltajuurta (varret sopii myös, lehdet voi käyttää salaattiin)

2-3 porkkanaa, eri värisiä jos on saatavilla

1-3 perunaa

1 kesäsipuli

2 valkosipulin kynttä

1 paketti fetaa / halloumijuustoa / tofua / vuohenjuustoa

Iso loraus oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Sekaan voi toki pilkkoa muitakin vihanneksia, ja eri vihanneksia vaihtamalla tästä saa juuri itselle sopivan syksyn satokauden suosikin. Kuori ja pilko vihannekset ja sipulit, ja laita ne voideltuun uunivuokaan.  Pilko sekaan myös juusto tai tofu, itse käytin tällä kertaa fetajuustoa. Lorauta kunnolla sekaan oliiviöljyä, sekä mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita vielä hieman, ja lämmitä vuokaa uunin 225 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kannattaa sekoittaa välillä, jolloin rapeaa pintaa saa mahdollisimman paljon eri vihanneksiin. Nauti sellaisenaan, tai lisukkeena!

 

 

pilkottuja keltajuuria

elokuun satokauden vihannesvuoka

monipuolinen vihannespata tai paistos ohje

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.