-Supersuositut käsityöohjeet

Puikkomaisterin pipokirja

Yhteistyössä Moreeni kustannus, kirja saatu arvostelukappaleena

 

Syksy on uusien neulekirjojen kulta-aikaa, ja inspiraatiota on tarjolla meille neulojille vuodesta toiseen. Perinteikkään syyskauden aloittaa jo perinteeksi muodostunut Puikkomaisteri, tällä kertaa Puikkomaisterin pipokirjallaan, jonka sain arvostelukappaleena kustantajalta. Kirja noudattaa Puikkomaisterin tyylikkään värikästä linjaa, ja onnistuu yllättämään jopa kokeneen bloggarinkin.

 

Pidän Puikkomaisterin omintakeisesta tyylistä. Hän paneutuu monikulttuurisen maailmaan enemmän kuin aiemmissa kirjoissaan, ja ohjeet ovat todella monipuolisia. Ensi selailulla en vielä osannut edes päättää mitä ohjetta lähden kokeilemaan ensin, sillä sekä raidat, uudet neulomistyylit ja patenttineule eivät päässeet mielessäni keskenään sopivaan järjestykseen.

 

kirja-arvostelussa puikkomaisterin pipokirja

omalaatuinen puikkomaisterin pipokirja

 

digitaaliset neulomisohjeet ja puikkomaisterin pipokirja

puikkomaisterin pipokirja samuel

 

Puikkomaisterin paras anti koko kirjasarjassa, on ollut kirjan alkusivut. Kun ensimmäisessä Puikkomaisterin Sukkakirjassa annettiin todella paljon vinkkejä erilaisiin appeihin neulemaailman ja teknologian yhdistämisessä, toisessa kirjassa paneuduttiin käsineiden mittoittamiseen. Tässä pipokirjassa sen sijaan päästään taas asiaan, eli monta hyvää koodia, joilla pääsee suoraan eri tekniikoiden video-ohjeisiin. Tämä on sitä nykyaikaa, ja modernia kirjojen ja tekniikan yhdistämistä. Kiitos!

 

Kirja tosiaan kattaa eri kulttuurit, päähinetyylit ja ohjeet näihin. Se tarjoaa Puikkomaisterin erikoista ja räväkkää tyyliä, sekä samalla myös uusia ideoita ja tapoja neuloa. Parin yön miettimisen jälkeen päädyin Handun lankojen kera aloittamaan Virpi-pipon, jossa on käytetty niin ylivedettyjä silmukoita, kuin myös erikoista Italialaista aloitustakin. Minua kiinnostaa myös päälaelta aloitettu pipo, johon taas löytyy vinkit Tikke-mallista. Se siis ehkä seuraavaksi, tai jopa sitä patenttineuletta.

 

Kiitos Puikkomaisteri jälleen uusista mahtavista inspiraatioista! Pipon edistymistä kannattaa muuten seurata Mehukekkerit instagramista 😉

 

Yhteistyössä Moreeni-kustannus

 

pipokirjan inspiraatio

inspiroiva hetki ja puikkomaisterin pipokirja

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Tossutehdas

En yleensä tee tilaustöitä. Muskarituttumme halusi kuitenkin samanlaiset tossut mitkä tein IsoSiskolle talvella, joten pitkän harkinnan jälkeen suostuin ompelemaan samanlaiset

Jouluiset sukat varpaasta varteen

  Monilla kutimet käyvät kuumina, kun on viimeiset hetket neuloa töitä lahjapaketteihin. Minun suunnitelmani eivät ole kaikki vielä täysin selvillä,

Lapsen suunnittelema paita

  Kuten kesän aikana on nähty, on IsoSiskosta tullut tarkka vaatteistaan. Salapoliisityön jälkeen sain kaivettua hänestä irti suosikkivärejä, mutta jotta

Kukat pääsiäiseen

  Työmatkalleni osuu sopivasti pieni kukkakauppa, joka ripottelee näin keväisin myytäviään kävelyreittini varrelle. On viikkoja jolloin väriä lähtee mukaan ihan