-Supersuositut käsityöohjeet

Taskun ompeluohje ja räsymattomekot

lapsen taskumekko

iso tasku mekossa

 

Lapset ovat pyytäneet itselleen uusia kesämekkoja. Heillä alkaa olla jo selkeä käsitys siitä mitä heidän vaatekaapeistaan puuttuu, mille on tarvetta ja ennen kaikkea mitä äiti osaa ommella. Kesämekko oli sen verran helppo ja raikas pyyntö, että niitä teen aina mielelläni.

 

Tällä kertaa ostin Verson Puodin Mummolantuntua ihanan raikkaassa värissä. Hieman haasteellista oli löytää oikean sävyiset resorit, ja lopulta kallistuin vaaleankeltaiseen. Mekon kaavana on Paapiin kaavakirjasta tuttu Silmu, jota olen käyttänyt aiemminkin. Lapsi halusi jujuksi ison taskun, ja samalla tein ohjeen myös teille taskun ompeluun.

 

Ohje trikoisen taskun ompeluun:

  1. Leikkaa halutun kokoinen tasku saumanvaroilla
  2. Huolittele saumurilla sen reunat kauttaaltaan
  3. Käännä noin 2 cm käänne taskunsuulle, ja neulaa ja silitä se. Ompele päältä kaksoisneulalla

 

Taskun ompeluohje

taskun tikkaus

taskun tikkaus kaksoisneulalla

 

4. Silitä taskun suu sileäksi, ja taita taskun reunoja nurjalle puolelle noin 1 cm. Tämä hoituu parhaiten silittämällä samalla, ja hieman vetämällä saumurilankoja kireälle kaarteisissa kohdissa. Silittäminen auttaa tässä todella paljon, eli siitä ei kannata tinkiä.

5. Neulaa tasku kiinni miehustaan

6. Tikkaa tasku kaksoisneulalla. Ole varovainen alussa ja lopussa, että tikki alkaa vasta taskun päältä. Jos tikki alkaa jo miehustakankaan puolelta, tulee siihen helposti käytössä reikä.

7. Silitä ja ota mekko käyttöön!

 

Mekon kaveriksi sopii esim leggingsit, joista löytyy erikseen ompeluohje. Aurinkoisia ompeluhetkiä!

 

taskun silitys ja ompelu

taskun neulaus ja ompelu

 

mekko lapselle

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

2 thoughts on “Taskun ompeluohje ja räsymattomekot”

  1. Vinkkaan, että taskun pyöreissä kohdissa kannnattaa saumurin diffiä laittaa suuremmalle, niin että kangas vähän poimuttuu. Nurkat kääntyvät kuin itsessään nurjalle ja silitys on helppoa. Tätä sama kikka toimii myös kellohelmaan 🙂

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Roiskemekko ja paita

  Ompelin kesän viimeisinä lämpiminä päivinä itselleni vielä mekon. Samalla ompelulla sain IsoSiskolle myös paidan, ihan sellainen peruspaita jollaista taidetaan

Käsityökekkerti Ompeluseura

Ompelukurssi verkossa?

Kysyin instassani tässä joku päivä takaperin millaisia verkkokursseja lukijani kaipaavat. Yllätyksekseni suosituimmaksi nousi ompelun peruskurssi verkkokurssina. Ja koska nyt monilla

Villahousut lapselle, helppo ohje

Helpot ja nopeat villahousut lapselle, jotka voi neuloa myös 7-veljestä langasta. Tulosta Käsityökekkereiltä ilmainen ohje lämpimiin villahousuihin!

Överimekko

    Joulun alla sain jonkun halun ilahduttaa PikkuSiskoa pehmeällä paketilla. Kaivoin kaapista pinkeimmän kankaan mitä löysin, ja lisäsin helmaan