| | |

Taskun ompeluohje ja räsymattomekot

lapsen taskumekko

iso tasku mekossa

 

Lapset ovat pyytäneet itselleen uusia kesämekkoja. Heillä alkaa olla jo selkeä käsitys siitä mitä heidän vaatekaapeistaan puuttuu, mille on tarvetta ja ennen kaikkea mitä äiti osaa ommella. Kesämekko oli sen verran helppo ja raikas pyyntö, että niitä teen aina mielelläni.

 

Tällä kertaa ostin Verson Puodin Mummolantuntua ihanan raikkaassa värissä. Hieman haasteellista oli löytää oikean sävyiset resorit, ja lopulta kallistuin vaaleankeltaiseen. Mekon kaavana on Paapiin kaavakirjasta tuttu Silmu, jota olen käyttänyt aiemminkin. Lapsi halusi jujuksi ison taskun, ja samalla tein ohjeen myös teille taskun ompeluun.

 

Ohje trikoisen taskun ompeluun:

  1. Leikkaa halutun kokoinen tasku saumanvaroilla
  2. Huolittele saumurilla sen reunat kauttaaltaan
  3. Käännä noin 2 cm käänne taskunsuulle, ja neulaa ja silitä se. Ompele päältä kaksoisneulalla

 

Taskun ompeluohje

taskun tikkaus

taskun tikkaus kaksoisneulalla

 

4. Silitä taskun suu sileäksi, ja taita taskun reunoja nurjalle puolelle noin 1 cm. Tämä hoituu parhaiten silittämällä samalla, ja hieman vetämällä saumurilankoja kireälle kaarteisissa kohdissa. Silittäminen auttaa tässä todella paljon, eli siitä ei kannata tinkiä.

5. Neulaa tasku kiinni miehustaan

6. Tikkaa tasku kaksoisneulalla. Ole varovainen alussa ja lopussa, että tikki alkaa vasta taskun päältä. Jos tikki alkaa jo miehustakankaan puolelta, tulee siihen helposti käytössä reikä.

7. Silitä ja ota mekko käyttöön!

 

Mekon kaveriksi sopii esim leggingsit, joista löytyy erikseen ompeluohje. Aurinkoisia ompeluhetkiä!

 

taskun silitys ja ompelu

taskun neulaus ja ompelu

 

mekko lapselle

 

Similar Posts

2 Comments

  1. Vinkkaan, että taskun pyöreissä kohdissa kannnattaa saumurin diffiä laittaa suuremmalle, niin että kangas vähän poimuttuu. Nurkat kääntyvät kuin itsessään nurjalle ja silitys on helppoa. Tätä sama kikka toimii myös kellohelmaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *