| | | | | | |

Paapiin kaavakirja lapsille

Yhteistyössä Tammi kustannus, kirja saatu arvostelukappaleena

 

Olen jo pitkään kaivannut kotimaista kaavakirjaa, josta löytäisi helposti ja nopeasti peruskaavat tavalliseen arkeen. Käytän itse ompelussa lähinnä 80-luvulta tuttua ruotsalaista peruskaavakirjaa, ja kuosittelen omien lasten vaatteet niiden pohjalta. Nyt tilanne on onneksi parantunut, sillä tällä viikolla julkaistiin Paapiin kaavakirja lapsille. Sain tämän arvostelukappaleena kustantajalta ja varsinkin kirjan alku miellytti minua heti.

 

Mukana on erilaisia ratkaisuja normaalin paidan pääntielle, hihoihin ja huolitteluihin. Liuta myös vinkkejä mekkoihin ja leggingseihin. Minä korkkasin kirjasta testiin ensimmäisenä SILMU mekon ja tavallisen t-paidan.

 

paapiinkaavakirja

silmumekko

lastenperuskaavat

luomumekko

silmu122cm

silmu104

 

Lapset ovat tällä hetkellä 100 cm (4 v) ja 114 cm (6 v), ja valikoin heille kaavoiksi 104 ja 122. Ensimmäinen tuntuikin osuneen oikeaan, mutta IsoSiskolle ainakin Silmu mekosta koko 116 olisi voinut olla parempi. Nyt olkapäät eivät nimittäin vielä istu lainkaan. T-paita koossa 122 on kuitenkin parempi, vaikka toki siitäkin pienempi koko olisi ollut vielä ihan hyvä. Eli suosittelen valitsemaan lapsen pituuden mukaisen kaavan.

 

Huomasin kangasjemmojeni huvenneen lähes täysin muuton yhteydessä. Paapiin pari kangasta olin säästänyt lapsille t-paitamateriaaliksi, mutta lasten kasvettua kokoja en saanut näistä tehtyä oikein mitään. Siispä jouduin kankaissa turvautumaan muihin. Tuttuun tapaan nämä on ommeltu saumurilla ja ompelukoneen kaksoisneulalla.

 

tpaitakaava

t-paita_kaava

paapiinsilmu

 

Paapiin kaavakirja avaa siis ovet helppoon ompeluun. Se antaa vinkkejä yhdistelyyn, erilaisiin ompelutapoihin ja peruskaavoihin. Paitojen ja leggingsien lisäksi mukana on myös mekkoja, erilaisia housuja, bodeja vauvoilla ja pari mekkoa naisille. Kuvat ovat värikkään energisiä ja Paapiin kuoseja vilahtelee myös muuallakin kuin vaatteissa.

 

Olen itse seurannut Paapiin kulkua Anniinan blogin alusta alkaen, ja kirja on hieno teos Paapiin kuoseille ja ideologialle. Itse olisin kaivannut vielä pienen ripauksen lisää eri kaavojen muutosmahdollisuuksia, esim. kuinka säätää erilaisia pituuksia, kauluksia, huppuja, röyhelöitä ja saumoja.  Toki voin aina tehdä itsekin nämä muutokset kuten tähänkin asti, mutta inspiraationa kirja ei tarjoile paljon ommelleelle juurikaan uutta.

 

Pidän kaavakirjaa kuitenkin erittäin hyvänä perusteoksena tavalliselle ompelijalle. Se tarjoaa erittäin hyvät vinkit ja ohjeet juurikin arkiseen ompeluun. Kirjan avulla saa ommeltua itselleen ja lapsilleen juuri ompelun ilosta, mukavia vaatteita hyvään käyttöön. Nyt tämän kirjan ansiosta saan toivottavasti vinkattua myöhemminkin teille käyttämieni kaavojen lähtökohtia, joita en ole aiemmin voinut tarjota.

 

 

Kirja saatu arvostelukappaleena, yhteistyössä Kustannusosakeyhtiö Tammi

 

lastenkaavoja

noshpyry

silmumekot

 

Similar Posts

3 Comments

    1. Kiitos Laura, ja suosittelen kirjaa varsinkin jos ei ole kauheasti kokemusta trikoiden ompelusta. Siihen tämä on todella hyvä perusteos 🙂

  1. Minä oon ommellu molemmat bodyt nyt. Reilu mitoitus, lisäämällä haaraan pituutta kestovaipalle sain 62 cm 68 cm mittoihin. Vauvan yöpukukaavaa jäin kaipaamaan. Minäkin olisin kaivannut enemmän jujuja, mutta toisaalta peruskaavoja tarttee aina, kun lapset kasvaa. Adlibriksessä oli kirja muuten edukkaasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.