| | | | | |

Lyhythihainen mekko pippuricollegesta

neljävuotiaan tyyli

kesämekko pippuricollegesta

 

Olemme olleet lasten kanssa jo kesäfiiliksissä. Puimme päälle ompelemani kesämekot, jotka ompelin paksummasta NOSHin pippuricollegesta. Tässä kankaassa yhdistyy paksumman kankaan hyvät ominaisuudet, sekä kuitenkin myös neuloksen ihanuus kun se sujahtaa saumurin alle saumaksi ihan sellaisenaan.

 

Yllättävä puuterin sävy upposi kyllä neljävuotiaaseen, mutta itselleni sävy vaatinee ainakin päälle tummemman neuleen. Sellainen siis varmasti työn alle seuraavaksi. Taisin ostaa kangasta 1,2 m ja koska kangas on normaalia leveämpää, sai siitä samistelumekot oikein helposti.

 

Lapsen kaavan pohjana toimi Paapiin kaavakirjan Silmu, jota hieman levensin ja lisäsin kuminauhan vyötärölle. Helman pituus taitaakin täyttää enemmän tunikan kun mekon määrityksen, mutta käytössä tämä on silti. Ja mahdollisen isomman tahran ilmestyessä jätin vielä mahdollisuuden peittää sen esim. applikaatiolla. Lapsen neule on viime keväänä neulomani, ja se on yhä hyvässä käytössä.

 

kesämekko

itse tehty kesäasu

vaaleanpunainen kesämekko

 

Itselleni mietin kaavaa pidempään. Löysin eräästä Suuren Käsityölehden numerosta mukavan kaavan, vähän samanlaisen kuin NOSHIn Linda-mekossa on. Piirsin kaavan jo talvella, mutta eihän se lopulta istunut minulle kovinkaan hyvin. Lopulta päädyin ottamaan mallia suoraan kyseisestä inspiraatiomekosta, ja sehän toimi. Vyötärön kiristysnauhan lisäsin miehustan päälle ja malli toimii mielestäni oikein hyvin.

 

Olen myös pitkästä aikaa innostunut koruista. Ne tuovat juuri sitä kaivattua pientä juhlallisuutta, jota en meikkaamattomuudellani saa muualta. Kuvissa koruna on Cobblerinan ihana hapsukoru, josta tuli heti suosikkini. Haaveilen vielä Cobblerinan laukusta tulevaksi valtuustolaukuksi. Ja kohta se muuten alkaa, valtuustokausi. Olen innoissani, hieman kauhuissakin, vatsassa on perhosia ja hieman jo unissakin. Uusi asu on tätä varten jo lähes ommeltu, käy kurkkaamassa ennakkokuva Mehukekkerit instasta!

 

kesämekko itselle

vaaleanpunainen kesäfiilis

pippuricollegemekko

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *