-Supersuositut käsityöohjeet

Nopeat perunarieskat

 

perunarieskat ohje

itsetehdyt perunarieskat

 

Alan ymmärtämään ruuhkavuosien merkitystä yhä enemmän ja enemmän. Kun arkisin ei ehdi kunnolla kauppaan saati edes pestä pyykkiä, on sunnuntaista tullut perheemme lepopäivä. Ei turhia suunnitelmia tai kalenterimerkintöjä, ja varsinkin sunnuntai-illat on pyhitetty saunalle ja leipomishetkelle. Normaalisti se on pitsaa tai piirakkaa, mutta tällä kertaa pitkästä aikaa perunamuussia jäi yhdeltä ruualta yli. Valmistin siis saunan jälkeiseksi iltapalaksi herkullisia perunarieskoja.

 

Nopeat ja kovin suositut perunarieskat tuntuvat kelpaavan aina iltapalaksi, kun niitä vain on tarjolla. Ajattelin ottaa näitä seuraavana päivänä töihin, mutta niin vain ne jälleen katosivat parempiin suihin ennen kuin uuninpelti ehti edes jäähtyä. Ota ohje talteen ja nauti näistä aina kun perunamuussia jää vähän yli!

 

Perunarieskat ohje:

noin 3-4 dl löysää perunamuussia

1 luomumuna

noin 2,5 dl ohrajauhoja

(ripaus suolaa)

 

Voit notkistaa perunamuussin ensin tilkalla vettä, ennen kuin sekoitat sekaan muut aineet. Paloittele taikina neljään osaan, ja taputtele jokaisesta palasta pyöreö ohut rieska leivinpaperin päälle uuninpellille. Paista rieskat 250 asteen lämmössä noin 10-15 minuuttia, kunnes saavat ruskeita pilkkuja. Tarjoa rieskat lämpiminä levitteiden kera ja nauti!

 

ohje perunarieskoihin

iltapalaksi perunarieskat

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Kierrätysnahkainen puhelimen suoja

  Mennä päräytin ja ostin uuden puhelimen pari viikkoa sitten. Kotiin päästessäni tajusin ettei puhelin mahdu enää rahapussiini vaan se

Työhuone järjestykseen

Yhteistyössä Orthex, tuotteet saatu   Minulla on ensimmäistä kertaa yli viiteen vuoteen oma työhuone. Ja jotta hommissa pääsee kunnolla alkuun,